Witam. Mam problem z sprzeglem a mianowicie jego brak z zbiorniczka ubywa mi plynu hamulcowego ale nie widac nigdzie wycieku odpowietrzalem skrzynie wystarczy ze troszeczke wpuszcze plynu przez wysprzeglik i sprzeglo juz lapie normalnie.
nierozumiem tez jeszcze jednej rzeczy w zbiorniczku nie mialem wogole plynu i sprzeglo chodzilo fajnie lecz gdy go dolalem zrobilem moze z 50 km sprzeglo znowu stalo sie miekkie patrzalem i znowu nie widac zadnego wycieku co moze byc przyczyna??

Brak sprzęgła
Rozpoczęte przez
Jezior
, 30 gru 2009, 22:27
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 30 grudnia 2009 - 22:27
Napisany 31 grudnia 2009 - 23:52
:tank::tank:Wiec musi ci gdzies ubywać nie ma innnej opcji.a moze kojego gdzies przy pedale na tłoczku masz pompke nie szczelną?i na skrzyni nic nie bedzie a na pompce moze gdzies kapać.dobrze popatzr.a tak wogóle to z tego zbiorniczka masz i chamulce zasilane.nie zapowietrzają ci sie?mi ciekło ale ze skrzyni wysprzeglik padł(uszczelnienie które nie idzie nigdzie dostac a nowy wysprzeglik to ok 500 zl)ale mi po skrzyni ciekło.szukaj dalej gdzie ci cieknie... i pisz co ci wyszlo.gdzies musi ubywac nie ma siły musi gdzięś byc mokro
Napisany 01 stycznia 2010 - 17:31
zgadzam sie z lukasem musisz miec gdzies wyciek płynu !sprawdz dokładnie przewody pompe od sprzegła no i zobacz czy nie widac wycieków gdzies w okolicach skrzyni bo moze wysprzeglik przepuszczac
Napisany 03 stycznia 2010 - 11:20
oki bede jeszcze patrzal rozebralem kolektor ssący i tam jest fajny dostep do wezyka z popy w ktorym jest plyn hamulcowy ktory jest doprowadzany do sprzegla uszczelnilem go bo niepodobal mi sie ale teraz jest juz tam sucho zadnego wycieku a problem wystepuje nadal zobacze jeszcze ta pompke co mi mowicie i dam od razu znac
dzieki za pomoc pozdrawiam
dzieki za pomoc pozdrawiam