mam pytanie czy da coś zatkanie np kartonem grilla tak aby powietrze nie chłodziło tak szybko silnika co da w rezultacie szybsze ciepełko w aucie ??

Miałem tak w paru autkach i trochu pomagało ale czy w klusce to coś da ??
Napisany 24 grudnia 2009 - 14:02
Napisany 24 grudnia 2009 - 14:03
Napisany 24 grudnia 2009 - 14:07
POMÓŻMY KINDZE
http://pomoz.eu/
Napisany 24 grudnia 2009 - 14:09
Napisany 24 grudnia 2009 - 14:14
termostat mam raczej ok bo ujadę może ze 3 km i kurteczkę można już zdjąć , tylko pytanie czy ten karton coś przyspieszy czy tylko wiochę zrobię
Napisany 24 grudnia 2009 - 14:20
Napisany 24 grudnia 2009 - 14:21
Jeżeli ktoś zasłoni wentylator to na pewno, zasłonięcie połowy chłodnicy na pewno nie spowoduje żadnych skutków ubocznych oprócz zmniejszenia przepływu zimnego powietrza.włożenie kartonu moze powodować przegrzewanie sie silnika, kiedy osiągnie juz swoją roboczą temperature.
Napisany 24 grudnia 2009 - 14:26
Jeżeli ktoś zasłoni wentylator to na pewno, zasłonięcie połowy chłodnicy na pewno nie spowoduje żadnych skutków ubocznych oprócz zmniejszenia przepływu zimnego powietrza.
Napisany 24 grudnia 2009 - 14:38
Napisany 24 grudnia 2009 - 16:04
Napisany 24 grudnia 2009 - 18:33
Witam mam problem z grzaniem środka samochodu na początku jak się odpali i przejedzie troczę to nadmuch daję ciepłe powietrze ale po przejechaniu dalszych kilometrów zaczyna dmuchać chłodne powietrze choć wskaznik pokazuje temp 90 stopni a w aucie jest zimno.Dziś dolałem troszkę płynu na początku było ok a potem znowu leciało chłodne powietrze.Co może być tego przyczyną ?Dodam że jest to wersja z klimatronikiem
Napisany 25 grudnia 2009 - 00:13
Napisany 25 grudnia 2009 - 01:56
A jak dasz na HI to leci cieple??? Bo jak tak to albo padl ci czujnik temp. wewn. albo ten wentylatorek ktory jest za nim i zasysa powietrze z kabiny. Jak ten wentylatorek przestaje dzialac lub raz dziala raz nie, to czujnik z czasem nagrzewa sie od radia, od przelacznikow itp. U mnie tak jest. Nadmienie ze ow czujnik znajduje sie za taka trojkatna kratka na srodku panelu klimatronika.Witam mam problem z grzaniem środka samochodu na początku jak się odpali i przejedzie troczę to nadmuch daję ciepłe powietrze ale po przejechaniu dalszych kilometrów zaczyna dmuchać chłodne powietrze choć wskaznik pokazuje temp 90 stopni a w aucie jest zimno.Dziś dolałem troszkę płynu na początku było ok a potem znowu leciało chłodne powietrze.Co może być tego przyczyną ?Dodam że jest to wersja z klimatronikiem
Napisany 25 grudnia 2009 - 07:33
Napisany 25 grudnia 2009 - 11:42
Nie jest to możliwe w tych silnikach. Te układy odpowietrzają się samoistnie.Możesz też mieć zapowietrzony układ chłodzenia tylko nie wiem jak się odpowietrza
Napisany 25 grudnia 2009 - 13:25
Nie jest to możliwe w tych silnikach. Te układy odpowietrzają się samoistnie.
Napisany 25 grudnia 2009 - 18:48
No to tu mnie zaskoczyłeś. U mnie wystarczyło nalać płynu, zakręcić korek i to wszystko.nie odpowietrzaja sie samoistnie.
Wymagaja odpowietrzania - baaa nawet specjalnego nalewania plynu zeby bylo smieszniej.
Wszystko opisywalem
Napisany 26 grudnia 2009 - 10:41
Jak dasz karton od zewnątrz na na pewno "wiochę" zrobisztermostat mam raczej ok bo ujadę może ze 3 km i kurteczkę można już zdjąć , tylko pytanie czy ten karton coś przyspieszy czy tylko wiochę zrobię
Napisany 26 grudnia 2009 - 12:21
Dajcie ludzie spokój, Omega to nie jakiś pierdzielony Polonez żeby kartony wstawiać przed chłodnicę :panna:Jak dasz karton od zewnątrz na na pewno "wiochę" zrobisz
, ale jak dasz go od środka to już inna historyja
Napisany 26 grudnia 2009 - 19:55
Dajcie ludzie spokój, Omega to nie jakiś pierdzielony Polonez żeby kartony wstawiać przed chłodnicę :panna: