Exec kolego, powiedz mi jak rozebrać bez urywania zaczepów drzwi przednie.
odkrecasz wszystkie sruby trzymajace boczek (te wokol boczku i dwie pod zaslepkami w przedniej czesci boczka), nastepnie trzeba wyjac ta gume z uchwytu - ja nie wiedzialem jak, wiec polamalem w przednich drzwiach, dopiero w tylnych juz mi sie udalo

a wiec trzeba wlozyc niewielki plaski wkretak poziomo na samej gorze tej gumy, wkladasz go w kierunku tylu samochodu na glebokosc 1-2cm, po czym podwazasz w ten sposob, ze rekojesc delikatnie ciagniesz do gory, aby koniec wkretaka dociskal w dol zaczep tej gumy i ciagniesz gume w kierunku przodu samochodu... jak juz sie uda, to odkrecasz kolejny wkret ktory znajduje sie pod ta guma... ostatni juz wkret jest pod zaslepka pod klamka, ta zaslepke rowniez nalezy podwazac delikatnie malym plaskim wkretakiem, u mnie wychodzi bez problemu... do zdjecia boczka jest jeszcze jeden krok, ktory mi uprzykrzal robote... zdjecie boczka przez rygielek zamka - ponoc caly ten rygielek z obudowa sie wyjmuje - ja niestety nie umialem, wiec podwazajac wokol wkretakiem wyciagnalem boczek do gory przez ten rygielek.. pozniej juz tylko rozpiac kostki elektryczne i boczek jest zdjety.
Głośniki juz raz wymieniałem i udało mi sie to zrobić przez maskownicę.
oo kutwa, podziwiam

ja zalowalem, ze w ogole zachcialo mi sie sciagac maskownice - nie moglem jej pozniej dobrze zalozyc

Teraz jednak wymieniam zestaw na PB-CK6, i musze zaaplikować gdzies zwrotnice itd, więc bez rozbierania boczków sie nie obejdzie.
chyba jedyna opcja, wydlubac sobie miejsce w takiej piance w boczku, ja tak zrobilem...
Aha, wymieniał ktos tweeter - jak to tam wygląda ??
jak zdejmiesz boczek, to oslona tweetera wychodzi bez problemu, wystarczy pociagnac reka - a sama wymiana tweetera jest banalna... wyjmujesz stary i wkladasz nowy - ja nie korzystalem ze starych kabli, pociagnalem nowe ze zwrotnicy
skoro jestes z Radomia, to mozemy sie spotkac i pokaze Ci jak trzeba wszystko zrobic...