Witam
Mimo ze mam omege bez alarmu ale napisze jak mam w vb po lifcie z alarmem założony z vb anglika po lifcie.
Zamykam raz z pilota czy kluczyka alarm się aktywuje i idzie go tylko wyłączyć pilotem przyciskiem otwierania. Gdy otworzę kluczykiem to dioda nadal miga, wówczas gdy otworze drzwi alarm wyje a czy wyłączy się po przekręceniu zapłonu muszę sprawdzić, moim zdaniem beznadziejne rozwiazanie jak padnie bateria w pilocie to co wtedy????
Dioda mruga ci szybko podczas uzbrajania bo masz jakiś bład na centralce, musisz podpiac pod techa, usunac blad i będzie ci świecić (przerabiałem u siebie). Zręszta w instrukcji obsługi masz napisane.
Znajomy także przekładał alarm z anglika i ma już inaczej tzn. zamyka raz na pilota i kluczyk to viki tylko sie zamknie. Drugi raz z kluczyka i pilota rygluje się i uzbraja alarm.
Gdy mu wyje to wyłącza pilotem i kluczykiem.
Dlatego też uważam że są różne rodzaje centralek. U mnie siedzi o symbolu DA.
I mam parę pytań:
1. Czy centralki z omegi i vectry są taki same????
Bo z tego co wyczytałem i sprawdziłem na swojej omie i viki to omega bez alarmu ma domykanie szyb z pilota i kluczyka, natomiast viki tylko z kluczyka.
I vectry chyba nie miały fabrycznie domykania szyb z pilota tylko omegi????
Spasuje jakas centralka z omegi z alarmem do vectry żebym miał domykanie szyb z pilota????
2. Czy moglibyście się wypowiedzieć jaki macie rodzaj centralki z alarmem (symbol i rocznik) i jak działa wam alarm, chyba że ktoś wie jakie są rodzaje i jak działają to niech się wypowie.
Bo myślę zmienić centralke na taką bardziej zaawansowaną, najlepiej z domykaniem szyb z pilota, choćby nawet jeśli spasuje z omegi.
Wypowiadajcie się koledzy, bo niewiem jaka centralka z alarmem ( o jakim symbolu) jest najlepsza.
Pozdrawiam