rurka za radiem
Napisany 01 grudzień 2009 - 17:34
Ostatnio wyciągałem radio i zauważyłem,że jest za nim czarna rurka z której leci powietrze więc pomyślałem,że jest to do chłodzenia radia ale jak podpiąłem panel ogrzewania i ustawiłem na LO niestety dmucha ciepłym co przekłada się na ciepły panel radia o popielniczce nie wspomnę i tu moje pytanie czy można zatkać rurkę z której leci te powietrze??
Napisany 03 grudzień 2009 - 16:08
Masz klime? jesli tak to ta rurka jest od schowka,i masz klimatyzowany schowek.
Otworz go i zobacz czy na samym dnie jest taki plastik ze sniezynka, jesli jest to powinien sie on przesuwac w lewo i w prawo(jak przesuniesz go na poz. 1 to powinna byc mala dziurka i powinno z niej leciec powietrze, jak przesuniesz na 0 to nie powinno leciec).
Powinna byc podlaczona wlasnie z tylu tego schowka.
Napisany 03 grudzień 2009 - 17:48
nie było chyba FLek bez klimy...

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 03 grudzień 2009 - 18:32
Napisany 18 grudzień 2017 - 21:01
dzisiaj poprawiałem srubkę w pierdzielniku i akurat jak wyciagałem schowek to z tylu jest wejscie na rurke, ale owej rurki ani sladu, a klime mam, w schowku przelacznik jest na spodzie...
Edytowany przez fortrans6x, 18 grudzień 2017 - 21:01.
Napisany 27 grudzień 2017 - 21:44
Rurka za radiem, z lewej strony odpowiada za chłodzenie komory radia i jest podłączona z lewej strony obudowy nagrzewnicy. Działa podobnie jak chłodzenie schowa - tyle, że chłodzi radio
Sam się zastanawiałem kilka miesięcy temu jak składałem kokpit co to jest...
Napisany 28 grudzień 2017 - 11:34
no zdadza się, za radiem wieje aż miło ale gdzie jest przewów do chlodzenia schowka? suwak w schowku jest, z tylu schowka wejscie na rurke też
Napisany 29 grudzień 2017 - 13:00
Pierwsze słyszę o chłodzeniu radia a siedze w Omegach już od kilkunastu lat.
Napisany 30 grudzień 2017 - 00:48
Pierwsze słyszę o chłodzeniu radia a siedze w Omegach już od kilkunastu lat.
Jak to mówią, człowiek uczy się całe życie, wyjmij radio z Bf-lki i zobaczysz tam w dolnym lewym rogu rurkę, którą wieje zimnym powietrzem.
Napisany 30 grudzień 2017 - 05:31
wszystko ladnie, pieknie, wiejeza radiem tak jak sie ustawi temperaturke, podpowie ktos gdzie można nabyć rurke do chlodzenia schowka i gdzie ją podpiąć? U mnie pewnie była ale ktoś ją zdemontował.
Napisany 31 grudzień 2017 - 09:15
Szkoda, że już poskładałem kokpit... zrobił bym foto. Ale krótko - króciec do podłączenia rurki od schowka masz obok czujnika temperatury nawiewu na nogo pasażera... powiem tak, jak wyjmiesz schowek i magistrale powietrza (ta plastikowa pod schowkiem) to nie da się tego nie zobaczyć
Wystaje z obudowy taki 3cm króciec na który nakładasz rurkę
Rurka tylko w ASO ale nie wiem czy jeszcze jest do kupienia ja kupiłem łączniki do rur na przewody elektryczne chyba 16 albo 20mm nie pamiętam już (każdy market budowlany) pasuje idealnie:) połączyłem klejem kilka ze sobą i pasuje.
Edytowany przez masteriusz, 31 grudzień 2017 - 09:19.