Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Głośniki przód GMS 960 - czy zmieszczą się w drzwi ?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   koosmita

koosmita
  • 3 postów

Napisany 30 listopada 2009 - 16:53

Witam może ktoś ma w swojej omedze głośniczki GMS 960, badz sie orjentuje czy owe glosniki beda pasowały (zmieszcza się) w przednie drzwi. NIe pytał bym o to ale na jednej z aukcji na allegro przeczytałem :
"GŁOŚNIKI KUPIŁEM DLA SIEBIE ALE PRZY MONTAŻU OKAZAŁO SIĘ, ŻE NIE PODEJDĄ DO MOJEGO AUTA (OPEL OMEGA)." idac dalej zapytałem sprzedawce co jest nie tak a on odpisał:
"Głośniki posiadają dość "szeroki" magnes z tyłu - blokują się o wzmocnienia w drzwiach. Bez piłowania nie wejdą, a ja nie chciałem auta kaleczyć. Dystanse niestety nie pomagają." ( dodam że dystanse z MDF)
Prosiłbym o rozwianie moich watpiwości.
Dane głosnika:Srednica Midwoofera: 165mm
Głębokość montażowa 66mm

Dodam że dokładna nazwa głosników GSM 960 PLATINUM

#2 OFFLINE   MarekFKLD

MarekFKLD
  • 1 119 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 30 listopada 2009 - 17:03

Witam
Ja kupiłem właśnie taki zestaw głośników GMS 960 wygłuszyłem prawie całe auto i grają rewelacyjnie. Przy montarzu nie obyło się bez małych problemów tzn. głośniki nie chciały wejść w oryginalną dziure w drzwiach więc pilnikiem do metalu przypiłowałem troche i weszły. Opłacało sie trochę namęczyć bo dziwęk zadowala. Jak będe miał troche kasy to zawita na tyle zestaw GMS 950 ;)

#3 OFFLINE   koosmita

koosmita
  • 3 postów

Napisany 30 listopada 2009 - 17:10

Dzieki za szybka odpowiedz mam jeszcze takie pytanko czy u ciebie głosniki graja pod samym radiem czy masz jakiś wzmacniacz jak tak to jaki? a i jeszcze jaka mata wygłuszałeś drzwi ?

#4 OFFLINE   MarekFKLD

MarekFKLD
  • 1 119 postów

Napisany 30 listopada 2009 - 17:15

grają pod samym radiem sony x-plode CDX R3300. w zestawie powinieneś mieć zwrotnice to sobie gdzieś w drzwi wsadź ja dałem tam gdzie jest podłokietnik. Wygłusz sobie drzwi to będziesz miał lepszy dzwięk ja użyłem maty dekarskiej ;)

#5 OFFLINE   koosmita

koosmita
  • 3 postów

Napisany 30 listopada 2009 - 17:26

Dzięki za rade niech basss będzie z tobą

#6 OFFLINE   MarekFKLD

MarekFKLD
  • 1 119 postów

Napisany 30 listopada 2009 - 17:29

Hehh dzięki i wzajemnie :D

#7 OFFLINE   cursor

cursor

Audiodebil :P

• 309 postów

Napisany 01 grudnia 2009 - 17:45

Jak będe miał troche kasy to zawita na tyle zestaw GMS 950

Niewarto, lepiej tę kasę przeznaczyć na markowy używany wzmacniacz.
Radio ma tylko marne 18W RMS na kanał i to z niezbyt wydajnego prądowo scalaczka, a wzmacniacz z przetwornicą i na elementach dyskretnych(tranzystorach itp.) nie ma nawet tylko 50W RMS na kanał, ale da zauważalną poprawę.
Takie firmy jak Sony(stare serie xm, nie xplod), Alpine(stare czarne serie i pierwsze V12) czy Philips(wzmaki tej firmy to efekt kooperacji z alpine) można polecić w ciemno.

Opłacało sie trochę namęczyć bo dziwęk zadowala.

Warto zmienić kondensator(na lepszy jakościowo) w zwrotnicy w torze wysokotonowego, poprawia się góra.

jeszcze jaka mata wygłuszałeś drzwi ?

użyłem maty dekarskiej

Miękki boll wychodzi niewiele drożej, a jest nieco lepszy, to przynajmniej mata do wygłuszenia, a nie do kominów.

#8 OFFLINE   MarekFKLD

MarekFKLD
  • 1 119 postów

Napisany 01 grudnia 2009 - 18:59

Jak się nie ma kasy to trzeba sobie jakoś radzić :p też myślałem na ten temat żeby wzmaka kupić ale te głośniki naprawde fajnie wydalają i mi to narazie wystarczy. Skusił bym się na tube, wzmaka i kondensator do tuby bo przód fajnie gra i dźwięk tweeterów jest też zadowalający jak na sprzęt z takiej półki. ;)