Witam może ktoś ma w swojej omedze głośniczki GMS 960, badz sie orjentuje czy owe glosniki beda pasowały (zmieszcza się) w przednie drzwi. NIe pytał bym o to ale na jednej z aukcji na allegro przeczytałem :
"GŁOŚNIKI KUPIŁEM DLA SIEBIE ALE PRZY MONTAŻU OKAZAŁO SIĘ, ŻE NIE PODEJDĄ DO MOJEGO AUTA (OPEL OMEGA)." idac dalej zapytałem sprzedawce co jest nie tak a on odpisał:
"Głośniki posiadają dość "szeroki" magnes z tyłu - blokują się o wzmocnienia w drzwiach. Bez piłowania nie wejdą, a ja nie chciałem auta kaleczyć. Dystanse niestety nie pomagają." ( dodam że dystanse z MDF)
Prosiłbym o rozwianie moich watpiwości.
Dane głosnika:Srednica Midwoofera: 165mm
Głębokość montażowa 66mm
Dodam że dokładna nazwa głosników GSM 960 PLATINUM

Głośniki przód GMS 960 - czy zmieszczą się w drzwi ?
Rozpoczęte przez
koosmita
, 30 lis 2009, 16:53
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 30 listopada 2009 - 16:53
Napisany 30 listopada 2009 - 17:03
Witam
Ja kupiłem właśnie taki zestaw głośników GMS 960 wygłuszyłem prawie całe auto i grają rewelacyjnie. Przy montarzu nie obyło się bez małych problemów tzn. głośniki nie chciały wejść w oryginalną dziure w drzwiach więc pilnikiem do metalu przypiłowałem troche i weszły. Opłacało sie trochę namęczyć bo dziwęk zadowala. Jak będe miał troche kasy to zawita na tyle zestaw GMS 950
Ja kupiłem właśnie taki zestaw głośników GMS 960 wygłuszyłem prawie całe auto i grają rewelacyjnie. Przy montarzu nie obyło się bez małych problemów tzn. głośniki nie chciały wejść w oryginalną dziure w drzwiach więc pilnikiem do metalu przypiłowałem troche i weszły. Opłacało sie trochę namęczyć bo dziwęk zadowala. Jak będe miał troche kasy to zawita na tyle zestaw GMS 950

Napisany 30 listopada 2009 - 17:10
Dzieki za szybka odpowiedz mam jeszcze takie pytanko czy u ciebie głosniki graja pod samym radiem czy masz jakiś wzmacniacz jak tak to jaki? a i jeszcze jaka mata wygłuszałeś drzwi ?
Napisany 30 listopada 2009 - 17:15
grają pod samym radiem sony x-plode CDX R3300. w zestawie powinieneś mieć zwrotnice to sobie gdzieś w drzwi wsadź ja dałem tam gdzie jest podłokietnik. Wygłusz sobie drzwi to będziesz miał lepszy dzwięk ja użyłem maty dekarskiej

Napisany 01 grudnia 2009 - 17:45
Niewarto, lepiej tę kasę przeznaczyć na markowy używany wzmacniacz.Jak będe miał troche kasy to zawita na tyle zestaw GMS 950
Radio ma tylko marne 18W RMS na kanał i to z niezbyt wydajnego prądowo scalaczka, a wzmacniacz z przetwornicą i na elementach dyskretnych(tranzystorach itp.) nie ma nawet tylko 50W RMS na kanał, ale da zauważalną poprawę.
Takie firmy jak Sony(stare serie xm, nie xplod), Alpine(stare czarne serie i pierwsze V12) czy Philips(wzmaki tej firmy to efekt kooperacji z alpine) można polecić w ciemno.
Warto zmienić kondensator(na lepszy jakościowo) w zwrotnicy w torze wysokotonowego, poprawia się góra.Opłacało sie trochę namęczyć bo dziwęk zadowala.
jeszcze jaka mata wygłuszałeś drzwi ?
Miękki boll wychodzi niewiele drożej, a jest nieco lepszy, to przynajmniej mata do wygłuszenia, a nie do kominów.użyłem maty dekarskiej
Napisany 01 grudnia 2009 - 18:59
Jak się nie ma kasy to trzeba sobie jakoś radzić
też myślałem na ten temat żeby wzmaka kupić ale te głośniki naprawde fajnie wydalają i mi to narazie wystarczy. Skusił bym się na tube, wzmaka i kondensator do tuby bo przód fajnie gra i dźwięk tweeterów jest też zadowalający jak na sprzęt z takiej półki.