Alpine czy Hertz?
Napisany 25 listopada 2009 - 10:44

Napisany 25 listopada 2009 - 12:13

Napisany 25 listopada 2009 - 12:16
Napisany 25 listopada 2009 - 21:50
Lepiej poszukać czegoś markowego używanego. Jest teraz uzywany zestaw PowerBass ES-6C. Jest zestaw signata za 200zł.
Co do:
To uważam to za kretynizm, bo nic poza jednym znaczkiem na każdym produkcie nie zyskasz, a w tym samym budżecie da się to zrobić lepiej na klockach różnych producentów.chcialbym zrobic system audio jednej marki
Tyle, że HSK, a DSK to niebo i ziemia. DSK nie ma polotu do HSK, zaczynajac na tweeterze, a kończąc na wooferze.ja mam u siebie hsk 165 i nienarzekam grat bardzo fajnie
I co w związku z tym, że są mocniejsze? To nic nie mówi.tylko ze w twoim przypadku Hertz sa mocniejszymi glosnikami
Papier wszystko przyjmie, szkoda, że rzadko to ma odzwierciedlenie w rzeczywistości.Hertz ma szersze pasmo przenoszenia
Czystszy dźwięk? Z tej badziewnej wysokotonówki w DSK? Przecież to brzmi jakbyś smażył boczek na patelni, jedno wielkie skwierczenie, tego sie normalnie słuchać nie da. To już wysoki z zestawu helix dark blue jest o niebo lepszy.czystrzy dzwiek
Napisany 25 listopada 2009 - 23:11
zobacz zawieszenie w alpine i bedziesz wiedzial o co chodzi
alpina to firma ktora ostatnimi czasy poszla na "masówke"
Napisany 26 listopada 2009 - 13:07
Możesz jaśniej? Masz na myśli piankowe zawiesenie? A co w tym złego?zobacz zawieszenie w alpine i bedziesz wiedzial o co chodzi
Taa, a hertz niealpina to firma ktora ostatnimi czasy poszla na "masówke"
Napisany 26 listopada 2009 - 22:31
Napisany 27 listopada 2009 - 00:02
Słyszałem oba, niestety tylko w szafie. Tweeter moim zdaniem w alpine jest znacznie lepszy, trochę piaszczy, ale nie jest to skwierczenie jak w DSK. Oba zestawy to masówka klepana w chinach i jakości od żadnego z nich nie można wymagać. Prawda jest taka, że hertz tak rzeczywiście zaczyna grać od zestawu HSK, ale to już wyższy budżet.posłuchaj obu w szafie demonstracyjnej i usłyszysz różnice ...
To to samo badziewie(DSK I SPG), w podobnej cenie do dostania i wg mnie niewarte zamiany, bo nie zyskujemy na tym.
Jak już zmieniać to lepiej pójść w coś lepszego, jak np. helix esprit 136
Napisany 27 listopada 2009 - 07:15
pyta co lepsze
swoja drogą ja mam u siebie woofery HV165L + tweetery Cantona i gra rewelacyjnie
Napisany 27 listopada 2009 - 10:55
człowiek nie pyta w co pójść
pyta co lepsze
ktore sa lepsze i czy oplaca sie wymieniac
Alpine moim zdaniem są lepsze, ale jak dla mnie niewarto je zmieniać, bo nie są na tyle lepsze, żeby dokładać do nich.