Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Fabryczne radio - CCRT 2008 Philips - problem z odczytem CD

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
11 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   popaS

popaS
  • 86 postów

Napisany 24 listopada 2009 - 16:57

Czesc !
Moze ktos cos poradzic, podpowiedziec gdzie szukac przyczyn nieodtwarzania plyt CD w fabrycznym radiu ze zmieniarka na 4 CD ?
Bardzo fajnie gra to radio i odtwarzacz - dlatego chcialbym to jeszcze przywrocic do zycia
Wkladam do magazynka 4 CD (tloczone fabrycznie miedzy innymi) i po odtworzeniu kilku sekund utworu nastaje cisza i tak jest z kazda plyta, a niektore wogole nie chca sie odtworzyc i wyskakuje napis ERROR na wyswietlaczu.

#2 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 24 listopada 2009 - 17:02

jakie radyjo
itd itp
miłem podobnie al ebez zmieniarki
delco 500 - i poszło na cześci
mam alpinke i jest kos
:)
pozdro

#3 OFFLINE   popaS

popaS
  • 86 postów

Napisany 24 listopada 2009 - 17:41

To taki kombajn z radiem, odtwarzaczem kasetowym, odtwarzaczem plyt CD i telefonem GSM, a jedyne oznaczenie jakie jest to napis na klapce odtwarzacza kaset CCRT 2008 Philips.
Przed chwila znowu wkladalem rozne plyty i najdluzszy czas odtwarzania utworu to jakies 20 sekund.

#4 OFFLINE   baron_kr

baron_kr
  • 976 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 24 listopada 2009 - 17:45

Kup płyte czyszczącą moze cos pomoze ....:)

#5 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 24 listopada 2009 - 17:45

CCRT 2008 Philips.

i nic więcej nie potrzebujesz. To jest nazwa radia.

#6 OFFLINE   popaS

popaS
  • 86 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 17:47

Uzylem plyty czyszczacej i pomoglo, na 100% ma problem z odtwarzaniem CD-AUDIO nagrane na kompie.

#7 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 listopada 2009 - 17:51

Uzylem plyty czyszczacej i pomoglo, na 100% ma problem z odtwarzaniem CD-AUDIO nagrane na kompie.

bądz tak dobry i napisz jeszcze raz to zdanie w taki sposob, zeby bylo jasne co chcesz powiedziec, bo domyslanie sie o co chodzi i co mialeś na mysli moze przynieść marne skutki.

#8 OFFLINE   popaS

popaS
  • 86 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 18:08

bądz tak dobry i napisz jeszcze raz to zdanie w taki sposob, zeby bylo jasne co chcesz powiedziec, bo domyslanie sie o co chodzi i co mialeś na mysli moze przynieść marne skutki.

Zastosowalem wysokiej jakosci plyte czyszczaca soczewki laserowe w urzadzeniach odtwarzajacych AUDIO-CD.
Uzycie tejze plyty przynioslo zamierzony efekt - wiekszosc plyt tloczonych fabrycznie jest teraz poprawnie rozpoznawana i odtwarzana.
Plyty AUDIO-CD, tworzone w warunkach domowych przy uzyciu komputera osobistego - niestety nie sa obslugiwane przez w/w odtwarzacz samochodowy Philips, w ktorego posiadanie wszedlem droga kupna-sprzedazy.
Dzieki za pomoc - Pozdrawiam

#9 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 25 listopada 2009 - 18:10

Och jaki ładny i szczegółowy opis.
Brawo ;) :D

#10 OFFLINE   Jesse

Jesse
  • 699 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 25 listopada 2009 - 20:41

Będą kolego odtwarzane jak je nagrasz z bardzo małą prędkoscią:D

#11 OFFLINE   letis

letis

MEWA SQUAD

• 118 postów

Napisany 26 listopada 2009 - 07:57

i przeczyścisz laser normalnie a nie płytą czyszczącą. oddaj do jakiegoś speca żeby dobrze przeczyścił laser bo płytą czyszczącą tylko "zdmuchnąłeś" brud z soczewki. jeżeli chodzi o audio CD wytwarzane w domu to spróbuj nagrać na lepszej jakościowo płycie i z jak najmniejszą prędkością. u mnie w delco bez problemu chodzą verbatimy nagrane x4

#12 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 listopada 2009 - 09:21

Będą kolego odtwarzane jak je nagrasz z bardzo małą prędkoscią

A coś Ty, ja swoje zawsze nagrywam 24x i chodzą, nie tną się, wszystko czyta sprawnie i jak należy! Jak nagrywałem np 2x to się strasznie cięły, dostęp do płyty opóźniony o kilka sekund w porównaniu do 2x. Więc nie zawsze wolniej znaczy lepiej... Też myślałem, że z małą prędkością, próbowałem różnych płyt, od najtańszych po te droższe i te specjalnie pod Audio no i nic, zawsze się cięło, czasem się zdarzało, że wcale nie czytał płyt. Nagrałem raz przez przypadek (bo zapomniałem zmniejszyć prędkość), z prędkością 24x i wszystkie problemy jak ręką odjął. Mogę nagrywać na niemarkowych płytkach za 40 groszy i czyta wszystko bez problemu.