Fabryczne radio - CCRT 2008 Philips - problem z odczytem CD
Napisany 24 listopada 2009 - 16:57
Moze ktos cos poradzic, podpowiedziec gdzie szukac przyczyn nieodtwarzania plyt CD w fabrycznym radiu ze zmieniarka na 4 CD ?
Bardzo fajnie gra to radio i odtwarzacz - dlatego chcialbym to jeszcze przywrocic do zycia
Wkladam do magazynka 4 CD (tloczone fabrycznie miedzy innymi) i po odtworzeniu kilku sekund utworu nastaje cisza i tak jest z kazda plyta, a niektore wogole nie chca sie odtworzyc i wyskakuje napis ERROR na wyswietlaczu.
Napisany 24 listopada 2009 - 17:02
itd itp
miłem podobnie al ebez zmieniarki
delco 500 - i poszło na cześci
mam alpinke i jest kos

pozdro
Napisany 24 listopada 2009 - 17:41
Przed chwila znowu wkladalem rozne plyty i najdluzszy czas odtwarzania utworu to jakies 20 sekund.
Napisany 24 listopada 2009 - 17:45
CCRT 2008 Philips.
i nic więcej nie potrzebujesz. To jest nazwa radia.
Napisany 25 listopada 2009 - 17:47
Napisany 25 listopada 2009 - 17:51
Uzylem plyty czyszczacej i pomoglo, na 100% ma problem z odtwarzaniem CD-AUDIO nagrane na kompie.
bądz tak dobry i napisz jeszcze raz to zdanie w taki sposob, zeby bylo jasne co chcesz powiedziec, bo domyslanie sie o co chodzi i co mialeś na mysli moze przynieść marne skutki.
Napisany 25 listopada 2009 - 18:08
bądz tak dobry i napisz jeszcze raz to zdanie w taki sposob, zeby bylo jasne co chcesz powiedziec, bo domyslanie sie o co chodzi i co mialeś na mysli moze przynieść marne skutki.
Zastosowalem wysokiej jakosci plyte czyszczaca soczewki laserowe w urzadzeniach odtwarzajacych AUDIO-CD.
Uzycie tejze plyty przynioslo zamierzony efekt - wiekszosc plyt tloczonych fabrycznie jest teraz poprawnie rozpoznawana i odtwarzana.
Plyty AUDIO-CD, tworzone w warunkach domowych przy uzyciu komputera osobistego - niestety nie sa obslugiwane przez w/w odtwarzacz samochodowy Philips, w ktorego posiadanie wszedlem droga kupna-sprzedazy.
Dzieki za pomoc - Pozdrawiam
Napisany 25 listopada 2009 - 18:10
Brawo

Napisany 25 listopada 2009 - 20:41

Napisany 26 listopada 2009 - 07:57
Napisany 26 listopada 2009 - 09:21
A coś Ty, ja swoje zawsze nagrywam 24x i chodzą, nie tną się, wszystko czyta sprawnie i jak należy! Jak nagrywałem np 2x to się strasznie cięły, dostęp do płyty opóźniony o kilka sekund w porównaniu do 2x. Więc nie zawsze wolniej znaczy lepiej... Też myślałem, że z małą prędkością, próbowałem różnych płyt, od najtańszych po te droższe i te specjalnie pod Audio no i nic, zawsze się cięło, czasem się zdarzało, że wcale nie czytał płyt. Nagrałem raz przez przypadek (bo zapomniałem zmniejszyć prędkość), z prędkością 24x i wszystkie problemy jak ręką odjął. Mogę nagrywać na niemarkowych płytkach za 40 groszy i czyta wszystko bez problemu.Będą kolego odtwarzane jak je nagrasz z bardzo małą prędkoscią