moment dokrecania glowicy a nie kat
Napisany 23 listopada 2009 - 21:58
Napisany 23 listopada 2009 - 22:25
wiec w zależności jaką kupujesz uszczelke moga sie różnić momenty dlatego ja juz od dawna nie szukam w ksiązkach tylko kożystam z tego co jest dołaczone do uszczelki.. dobrze ze masz dynanometr.. ale o ile pamiętam pierwsze etapy dokręcasz wsie srubki momentem a na koniec dociągasz o jakiś tam kąt.. co masz za uszczelke.. victora.. eringa??? musi tam być papier i jego sie trzymaj
Napisany 23 listopada 2009 - 23:16
Napisany 23 listopada 2009 - 23:21
25nm+90stopni+90stopni+90stopni+15 stopni ale te ostatnie 15 mozesz sobie odpuscic,
oczywiscie wartosci dla NOWYCH srub.
katomierz do klucza
http://allegro.pl/it...esway_nowy.html
Napisany 23 listopada 2009 - 23:31
oczywiscie wartosci dla NOWYCH srub.
katomierz do klucza
http://allegro.pl/it...esway_nowy.html
bo chyba raczej sie powinno zakladac nowe sruby, nie sa az takie drogie.
a jesli uzywaz starych srob to wiadomo ze wtedy trzeba dokrecac z wyczuciem zeby nie narobic balaganu;)
Napisany 23 listopada 2009 - 23:33
bo chyba raczej sie powinno zakladac nowe sruby, nie sa az takie drogie.
a jesli uzywaz starych srob to wiadomo ze wtedy trzeba dokrecac z wyczuciem zeby nie narobic balaganu;)
wiesz znam "fachowcow" ktorzy skladali silniki na stare sruby - bo tak taniej.
Napisany 23 listopada 2009 - 23:40
ja nie mowie ze to cos zlego uzywanie tych samych srob, sam nie raz skladalem glowice na starych srubach bo wlasciciel pojazdu powiedzial ze te jeszcze wygladaja dobze.wiesz znam "fachowcow" ktorzy skladali silniki na stare sruby - bo tak taniej.
ale staram sie urzywac nowych szpilek
Napisany 23 listopada 2009 - 23:46
ja nie mowie ze to cos zlego uzywanie tych samych srob, sam nie raz skladalem glowice na starych srubach bo wlasciciel pojazdu powiedzial ze te jeszcze wygladaja dobze.
ale staram sie urzywac nowych szpilek
wiesz jak wygladaja dobrze to pol biedy ale jak masz o 4-5 mm dluzsze to juz inna bajka
Napisany 24 listopada 2009 - 06:09
Napisany 24 listopada 2009 - 20:02
Napisany 24 listopada 2009 - 22:05
oczywiscie ze zamowilem nowe sruby koszt jakies 100zl komplet uszczelek ponad 350zl nowy olej zmieniam na 10W/40poniewaz juz ma troche przejechane filtr oleju rorzad byl wymieniony jakies 35tys temu czyli raczej zostaje a czy sruby mam zlapac na emulo i raczej ten kontomierz bedem musial kupic best znalazl na allegro i ceno wcale nie jest taka wysoka
nie stosuj zadnych wynalazkow, najwyzej kropelke oleju na gwint i kropelke na podkladke na srobie i tyle
Napisany 25 listopada 2009 - 22:08