Grzeje się przewód
Napisany 21 listopada 2009 - 16:37
Napisany 21 listopada 2009 - 16:45
Przeczyść styki a jak nie pomoże to zmień kleme.
Napisany 21 listopada 2009 - 16:55
Kolego to ten czarny gruby przewód jest od alternatora? Cały czas myślałem że ten najgrubszy zasila rozrusznik, dlatego tak mnie dziwi to grzanie. Jutro oko na palec i popatrzę co tam się dzieje. Co do klemy to jest dokręcona i czysta chyba że puszcza w miejscu zaprasowania.bądż na alternatorze
Napisany 21 listopada 2009 - 17:00
Kolego to ten czarny gruby przewód jest od alternatora? Cały czas myślałem że ten najgrubszy zasila tylko rozrusznik, dlatego tak mnie dziwi to grzanie.
Tak.Leci od klemy przez alternator do rozrusznika.
Wydaje mi się że wymiana klemy rozwiąże problem.Kup pierwszą lepszę w sklepie motoryzacyjnym za ok.2 pln .Odetnij tą starą i skręć nową.
Napisany 21 listopada 2009 - 17:11
Napisany 21 listopada 2009 - 18:59
Napisany 21 listopada 2009 - 22:20
Kto w niedzielę swoje robi ten się nigdy nie dorobi a omegi to w sobie mają że ten przewód się grzeje
tak mają bo te fabryczne zaprasowane klemy są do bani :bad:
Piotrek76 wymień klemę jak sie grzeje, ja tak zrobiłem i po problemie
a przy okazji jakie masz ładowanie na zimno i po rozgrzaniu silnika?
Jak sie grzeje to nie styka - ot taka zasada elektryka :w_morde:
Napisany 22 listopada 2009 - 08:26
Kolego sprawdzałem to dość dawno po zakupie auta i nie pamiętam dokładnie ale wiem że wtedy było ok.a przy okazji jakie masz ładowanie na zimno i po rozgrzaniu silnika
?
W sumie jak już wiem co jest to sobie odpuszczę, i tak dzisiaj nigdzie nie jadę a jak by co to służbowy stoiKto w niedzielę swoje robi ten się nigdy nie dorobi a omegi to w sobie mają że ten przewód się grzeje

Tak kolego wiem, po prostu zmyliło mnie to że wbiłem sobie do głowy że ten przewód zasila tylko rozrusznik. Nie wziąłem pod uwagę że to jest też ładowanie aku.Jak sie grzeje to nie styka - ot taka zasada
elektryka
Panowie i panie tak na marginesie to dziękuję za szeroki odzew i pomoc! Usterka niby błaha ale dzięki waszym podpowiedziom szybko rozwiązana.