przycisk eco - co to jest?
Napisany 05 lutego 2007 - 18:30
ja tez przymierzam sie do nowszej omy i zbieram informacje jesli ktos wie prosze o obis wlacznikow jakie mozna spotkac w omegach b - co doczego itp ( bo widzialem na zdjeciach w internecie duzo roznych opcji w najlepszych bylo az 8!!). pozdrawiam
Napisany 05 lutego 2007 - 18:32
witam pytanie mam banalne na konsoli srodkowej w omedze mojego kolegi jest przycisk eco - do czego on sluzy ? ponatto jest jwszcze wlacznik z rysunkiem drzwi i falami - podobny do ogrzewania tylnej szyby tylko narysowane sa drzwi - do czego to sluzy? i jeszcze jedno pytanie auto 4 elektryczne szyby i przy wlacznikach jest jeszcze jeden guzik ( okragly ) widzialem juz taki w starszych wektrach i omegach ale do czego sluzy bo wciskamy i nic? prosze o porade
ja tez przymierzam sie do nowszej omy i zbieram informacje jesli ktos wie prosze o obis wlacznikow jakie mozna spotkac w omegach b - co doczego itp ( bo widzialem na zdjeciach w internecie duzo roznych opcji w najlepszych bylo az 8!!). pozdrawiam
Przycizk ECO w omeie B slyzy do automatycznego nawiewu bez uzycia klimy

Napisany 05 lutego 2007 - 18:34
witam pytanie mam banalne na konsoli srodkowej w omedze mojego kolegi jest przycisk eco - do czego on sluzy ? ponatto jest jwszcze wlacznik z rysunkiem drzwi i falami - podobny do ogrzewania tylnej szyby tylko narysowane sa drzwi - do czego to sluzy? i jeszcze jedno pytanie auto 4 elektryczne szyby i przy wlacznikach jest jeszcze jeden guzik ( okragly ) widzialem juz taki w starszych wektrach i omegach ale do czego sluzy bo wciskamy i nic? prosze o porade
wszytsko już było na forum
ECO to wyłącznik klimy (podkręślam WYŁĄCZNIK - czyli włączone ECO to wyłączona klima)
Fale i drzwi to nawiew na tylne boczne szyby. W każdych z tcy drzwi jest wentylatorek, który dmucha na szybe.
Opisz ten okrągły, bo jest masz na myśli ten przełącznik miedzy otwieraniem lewej i przedniej i tylnej - to wyłącznik przycisków otwierania tylnyh szyb umieszczonych na tylnych drzwiach. Słuzy do wyłączenia możliwosci otwarcia szyb przez pasażerów z tyłu (np. dzieci)
Co jeszcze ?
Napisany 05 lutego 2007 - 18:47

Napisany 05 lutego 2007 - 19:03
odpowiedz bardzo wyczerpujaca i konkretna bardzo dziekuje pelen profesjonalizm wiec nawiaze jeszcze do innych wlacznikow w niektorych wersjach widzialem az 8
! a sam bede szukal wypasionej wersji i chcialbym wiedziec naco mam zwracac uwage i co do czego sluzy . bede bardzo wdzieczny za rozbudowanie tematu - a propo to jak wlasciwie uzywa sie klimatronica tzn. kiedy sie wlacza kiedy wylacza gdzie wcisnac - bo na panelu jes regulacja temperatury w stopniach regulacja szybkosci nawiewu oraz przycisk auto , off i wybur kierunku nadmuchu - chodzi o to zeby sprawnie sie wtym poruszac bo naprawde niewiem jak to rozgrysc czy wystarczy ustawic temp. zeby bylo cieplo czy musze wlaczyc /wylaczyc klim itd.
wszytskie przyciski są standardowe. Pytać jeszcze będziesz o przycisk z uciekającym ludzikiem - który wyłącza wewnętrzne czujniki ruchu - jak np. chcesz zamknąć auto, włączyć alarm i zostawić zwierzaka w srodku.
Śnieżynka to klima manualna. Śnieżynka przy automacie to ułatwienie ruszania na śliskim (auto rusza z III biegu)
Klimatronik - jest zawsze włączony, chyba, ze właczysz ECO.
Masz dwa panele, lewy i prawy. Są dwa, bo klima i ogrzewanie w Omedze są dwustrefowe-oddzielne na lewą i prawą strone.
Ustawiasz temp na wyświetlaczy i eutomat powinien zrobić tak, zeby taką temperature w kabinie trzymać. Nie ma co pisać wiecej

ps. osiem przycisków mówisz ... hmm ja mam dziewięć

Od lewej:
1. podgrzewanie lewego fotela
2. Elektryczna roleta tylnej szyby
3. Wyłącznik wenwnętrznych czujników alarmu
4. Ogrzewanie tylej szyby i lusterek bocznych
5. Awaryjne
6. Zamknięty obieg powietrza (teoretycznie z zewnątrz nie dostaje sie powietrze)
7. Klimatyzacja (manualna)
8. Nawiew na tylne boczne szyby
9. Podgrzewanie prawego fotela
Poniżej
10. TC - WYŁĄCZNIK kontroli trakcji (tak jak w ECO - włączony przycisk TC i kontrolka na desce to WYłączona TC)
Napisany 05 lutego 2007 - 19:11
Napisany 05 lutego 2007 - 19:12
dziekuje za odpowiedz pozostaje malutka kwestja guzika off - auto na panelu stertoania klimy? do czego sa i poco co wylacza off i co robi auto? jak to bede wiedzial to natroche zaspokoi moja ciekawosc czekam na odpowiedz i pozdrawiam
yyyy - nie wiem o jaki guziol chodzi. Mozę ktoś, kto ma klimatronic Ci podpowie. U mnie, jak widać do góry - jest maual
Napisany 05 lutego 2007 - 19:16
Napisany 05 lutego 2007 - 19:25
A będzie większa frajda że sam do tego doszedłeś
Powodyenia
Napisany 05 lutego 2007 - 19:36
Napisany 05 lutego 2007 - 20:49
Napisany 07 lutego 2012 - 21:01

pisanie z dużej litery oznacza krzyk

Napisany 07 lutego 2012 - 22:33
dzięki wielkie:p;d
zadziała jak masz czujnik przy filtrze kabinowym:p
Napisany 07 lutego 2012 - 22:45