gniazdo diagnostyczne w 2.5TD -gdzie sie znajduje
Napisany 08 listopada 2009 - 14:13
mam problem z autkiem - moja omcia ostatnio nie chce rano odpalic - jak temperaturka ponizej 0 - poprzedniej zimy nie bylo problemow , teraz wyglada jakby nie dostawala paliwa lub swiece zarowe padly - musze dlogo krecic , prubuje lapac ciezko jej to idzie ,jak zlapie to przez moment kuleje duza chmura bialego dymu - masakra az wstyd . w ciagu dnia juz zadnego problemu nie ma pali na dotyk . zauwazylem ze zaczyna mi kapac pomalu paliwko chyba z nastawnika pompy wtryskowej .Druga prozba - chcialem szczytac bledy ale nie moge znalesc gniazda - gdzie sie znajduje .
moja omcia jest z 1995r 2.5TD wer.CD kombi .
bede wdzieczny za pomoc
dziekuje
po szczytaniu wyskakuje mi 12 i 49 co te bledy oznaczaja
dodam ze mam zamontowany przekaznik do grzania swiec z allegro
pzdr.
Napisany 08 listopada 2009 - 14:16
Napisany 08 listopada 2009 - 14:34
tu masz wszytsko.
Gdzie, jak, numery błędów itd.
Napisany 08 listopada 2009 - 17:07
I odpowiadaj normalnie a nie edytuj posta, bo później nie wyświetla się w 'nieczytanych' i nikt nie wie że odpowiadałeś

Napisany 08 listopada 2009 - 17:39
Napisany 08 listopada 2009 - 18:15
dzieki za pomoc - czyli przekaznik od swiec siadl , moze jeszcze ktos pomoze i powie gdzie ten przekaznik k25 sie znajduje
duzy w trojkatnej skrzynce obok aku
Napisany 08 listopada 2009 - 19:01
Napisany 08 listopada 2009 - 20:07
to ten co od gory jest w nego wpieta kostka z kablami ? i jak myslicie to jest przyczyna ze nie chce dobrze odpalac jak jest niska temp. jak sprawdzic czy to napewno przekaznik , pzdr.
on jest odpowidzialny za grzanie swiec. jesli nie grzeja jest problem z odpaleniem na zimnym. jak sprawdzic ? prosto - czy w momencie wlaczenia zaplonu na zimnym jak swieci kotrolka swiec czy na swiece idzie 12V
Napisany 08 listopada 2009 - 20:38
pzdr.
dzis wymienilem swiece ,przekaznik cyka - rano zobacze czy bedzie jakas zmiana i napisze
pzdr.
witam
w moim przypadku byly to jednak swiece - dzis rano na dotyk odpalila omcia
pozdrawiam