Pękła stopka-podpora wałka !!!!
Napisany 07 listopada 2009 - 11:09
Wczoraj przy zmianie uszczelek pod deklami pękła mi w trakcie składania stopka wałka rozrządu bo jakiś baran nawalił do jej środka(w otwór gdzie idzie śruba) silikonu oczywiście zauważyłem i wyciągnąłem dopiero po fakcie:mad: i tu moje pytanie bo ta stopka co pękła na oznaczenie L3 czy będzie pasować od 2.5,3.0,3.2 bo od 2,6 ciężko jest dostać
Napisany 10 listopada 2009 - 02:02
Witam
Wczoraj przy zmianie uszczelek pod deklami pękła mi w trakcie składania stopka wałka rozrządu bo jakiś baran nawalił do jej środka(w otwór gdzie idzie śruba) silikonu oczywiście zauważyłem i wyciągnąłem dopiero po fakcie:mad: i tu moje pytanie bo ta stopka co pękła na oznaczenie L3 czy będzie pasować od 2.5,3.0,3.2 bo od 2,6 ciężko jest dostać
Niezła kicha.
Kup od 2,5 i sprawdź, majątek to nie kosztuje. Jest duże prawdopodobieństwo że pasuje.
I tak nie masz wyjścia. Takiego konkretu tu nikt nie wie.
Nie zapomnij się pochwalić jak zrobisz.
Napisany 10 listopada 2009 - 11:47
jeśli jest ta sama średnica czopów na wałkach to bedzie pasować, tyle że niewiem czy wiesz ale te stopki sa po to numrowane aby były na swoim miejscu bo po ich złorzeniu w otwór wpada wałek od frezarki i robi jeden ortwór osiowo we wszystkich, teraz jak weźmiesz z innego auto to może być coś przestawione.tu moje pytanie bo ta stopka co pękła na oznaczenie L3 czy będzie pasować od 2.5,3.0,3.2 bo od 2,6 ciężko jest dostać
Napisany 10 listopada 2009 - 11:53
Napisany 11 listopada 2009 - 16:23
z technologii wynika że sama stopka nie będzie pasować

samo sprawdzenie powinno wyglądać tak że zakładasz stopkę na miejsce i wkładasz w otwór specjalny sprawdzian w celu pomiaru owalności otworu...
jak by ktoś chciał jeszcze stopki to zapraszam na pw (150zł szt. oczywiście po promocji

Napisany 11 listopada 2009 - 20:16
Napisany 12 listopada 2009 - 10:51
Napisany 12 listopada 2009 - 20:11

zdejmowanie głowicy wiąże się z takimi kosztami że warto spróbować...
szansa jeden na milion sprawdza się w dziewięciu na dziesięć przypadków