duże spalanie - gaz II generacji
Rozpoczęte przez
gsxr600
, 03 lis 2009, 13:13
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 03 listopada 2009 - 13:13
Potrzebuje pomocy, mam omege 2.0 8v wsadzony jest gaz II generacii i pali mi ponad 20 litrów gazu i tyle samo benzyny. Byłem u gazownika to mówił że trzeba zmienić całą instalacje gazową na sekwencje, a to wydatek przynajmniej 1300 zł, a nie stać mnie na to i myślę że to mi nic nie da. Może ma ktoś jakiś pomysł
Napisany 03 listopada 2009 - 13:36
Byłem u gazownika to mówił że trzeba zmienić całą instalacje gazową na sekwencje
Zmień gazownika
ale najpierw zwal klemy na 15 minut i pojeździj na samej benzynie - zobacz jak na samej benzynie spalanie się ma po tej operacji
zapobiegawczo odczytaj błędy (masz w sprawdzonych poradach)
I zamelduj

Napisany 03 listopada 2009 - 13:52
Potrzebuje pomocy, mam omege 2.0 8v wsadzony jest gaz II generacii i pali mi ponad 20 litrów gazu i tyle samo benzyny. Byłem u gazownika to mówił że trzeba zmienić całą instalacje gazową na sekwencje, a to wydatek przynajmniej 1300 zł, a nie stać mnie na to i myślę że to mi nic nie da. Może ma ktoś jakiś pomysł
wylacz LPG, odlacz aku - jezdzij na benzynie - zrob porzadek z benzyna i dopiero jedze na regulacje LPG
Napisany 05 listopada 2009 - 13:32
spalanie 20/100 pb to w cholere duzo. Jak ci pali tyle benzyny, to raczej ciezko zeby palil mniej gazu. Sprawdzałeś filtry i dolot czy nie ciągnie lewego powietrza? Może gdzies podciśnienia są dziurawe? Do jakiej temperatury ci sie nagrzewa silnik i w jakim tempie?