Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Nawiew na tył

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 Guest_mariusz13_*

Guest_mariusz13_*

Napisany 28 października 2009 - 16:10

Witam, poczytałem już troszkę ale po fakcie rozbebeszenia auta :sad:
Miam omcię w wesji dla "ubogich" - czytaj bez klimy i podłokietnika.
Zamontowałem podłokietnik, załatwiłem sobie tunel tylnego nawiewu bo zaglądając jednym okiem widziałem, że jest tam jakaś "dziura" prostokątna która wydawała mi się zaślepieona.
Zabrałem się dziś do montażu tunelu by był nawiew na tył - ciepełko dla dziecka.
Rozbebeszyłem auto a tu zonk, nie pasuje, jakby brakowało kawałka.
Wiec dawaj wybebeszyłem radio, odkręciłem konsole i d... blada, obudowa nagrzewnicy chyba jest inna niż ta do nawiewu.
Poczytałem, że ktoś tu przerabiał to, niestety nie ma żadnej informacji jak to zrobić.
Nie wiem też jak to jest z puszczaniem powietrza na tył.
Jeśłi ktoś mógłby mi to łopatologicznie wytłumaczyć jak to zrobić będę wdzięczny ;)
Fotka jak to wygląda mile widziana :D
Może zdąże przed zimą :D

#2 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 28 października 2009 - 17:17

Witam, poczytałem już troszkę ale po fakcie rozbebeszenia auta :sad:
Miam omcię w wesji dla "ubogich" - czytaj bez klimy i podłokietnika.
Zamontowałem podłokietnik, załatwiłem sobie tunel tylnego nawiewu bo zaglądając jednym okiem widziałem, że jest tam jakaś "dziura" prostokątna która wydawała mi się zaślepieona.
Zabrałem się dziś do montażu tunelu by był nawiew na tył - ciepełko dla dziecka.
Rozbebeszyłem auto a tu zonk, nie pasuje, jakby brakowało kawałka.
Wiec dawaj wybebeszyłem radio, odkręciłem konsole i d... blada, obudowa nagrzewnicy chyba jest inna niż ta do nawiewu.
Poczytałem, że ktoś tu przerabiał to, niestety nie ma żadnej informacji jak to zrobić.
Nie wiem też jak to jest z puszczaniem powietrza na tył.
Jeśłi ktoś mógłby mi to łopatologicznie wytłumaczyć jak to zrobić będę wdzięczny ;)
Fotka jak to wygląda mile widziana :D
Może zdąże przed zimą :D

potrzebujesz jeszcze koncowke z nagrzewnicy wychodzaca. jak cos to mam

#3 Guest_mariusz13_*

Guest_mariusz13_*

Napisany 28 października 2009 - 17:27

potrzebujesz jeszcze koncowke z nagrzewnicy wychodzaca. jak cos to mam

Opiszę jak to u mnie wygląda, szkoda, że nie zrobiłem zdjęć :sad:
Tunel do tyłu pasuje OK, ale z przodu kończy się na wysokości konsoli - nie wchodzi pod konsolę.
Pod konsolą na środku jest jakis prostokątny otwór ale tak jakby "zamknięty", nie da się nic wydłubać - zaslepka itp. To zaślepienie jest pod kątem, na górze jest, a raczej była taka metalowa spinka, tak jakby trzymała dół.
Myślałem że to właśnei trzyma i zdjąłem, ale nie udało mi się już założyć bo kawałek od nagrzewnicy się uwalił.
To co piszesz, właśnie brakuje mi jakby z ~20cm do połączenia.
Ale to tylko jeden problem, a co z otworem gdzie ma dmuchać :o
Teoretycznie coś jest ale bez dziury z której by dmuchało.

#4 OFFLINE   asior79

asior79
  • 73 postów

Napisany 26 czerwca 2011 - 18:01

Witam.Podłanczam się do tematu mianowicie u mnie w omie wogóle nic nie leci z tyłu ani ciepło ani zimno rozebrałem i po prostu nic nie mam chyba że cały tunel służy jako rura z powietrzem.Am jeśli nie to co -coś mi brakuje czy po prostu ktoś zajumał?

#5 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 26 czerwca 2011 - 18:14

może ktoś wstawił sam tunel z podłokietnikiem i kratkami nawiewu do omegi która tego nie miała?