puszka na pająki a lpg I lub II gen
Napisany 21 października 2009 - 06:17
Napisany 21 października 2009 - 08:38
Sęk w tym, ze mikser musisz mieć przy przepustnicach .. a to oznaczam ze puszczke będziesz musial zamontowac za mikserem .. a to oznacza, ze moze sie po prostu nie zmieścić.
Napisany 30 października 2009 - 09:06
Sęk w tym, ze mikser musisz mieć przy przepustnicach .. a to oznaczam ze puszczke będziesz musial zamontowac za mikserem .. a to oznacza, ze moze sie po prostu nie zmieścić.
Wejdzie, wejdzie, ale na styk, a co do instalacji I gen to będzie chodziło lepiej, bo jak mi to wyjaśniał kolega Kczech omega ma dolot o zmiennej długości i pucha to eleiminuje
Napisany 30 października 2009 - 09:22
Wejdzie, wejdzie, ale na styk,
mówisz, bo sprawdzales, czy tak Ci sie wydaje?
Puszka w V6 z długim dualem mieści sie na styk, a co dopiero jeszzcze z mikserem.
Napisany 30 października 2009 - 09:39
Puszka w V6 z długim dualem mieści sie na styk, a co dopiero jeszzcze z mikserem.
cita kolega pytający ma 2.5 i jeszcze go nie widziałem z długim

Napisany 30 października 2009 - 10:23
Montaż puchy w tym przypadku jest trochę nierozsądny. Lepiej odłożyć trochę kasy i zamontować sekwencję - osiągi poprawią się znacznie bardziej niż w przypadku montażu puchy
Napisany 30 października 2009 - 11:00
cita kolega pytający ma 2.5 i jeszcze go nie widziałem z długim
no fakt, ale w poście nie napisal o jaki silnik chodzi, wiec nie zaglądałem na profil..
Napisany 28 kwietnia 2010 - 18:19
taka pucha będzie niezłym magazynem mieszanki - w razie wystrzału może być niezłe bum
Jesteś pewien?
Napisany 07 sierpnia 2010 - 22:59
Napisany 07 sierpnia 2010 - 23:45
A Panowie powiedzcie co ta puszkja daje, pytam z ciekawości poniewaz nie wiem o co chodzi z ta puszką.
puszka daje dużo dobrej zabawy przy montażu, o ile masz długi kolektor.
potem daje równie dużo radości przy serwisowaniu/ wymianie filtra, o ile masz wkładkę.
Napisany 08 sierpnia 2010 - 12:32
puszka daje dużo dobrej zabawy przy montażu, o ile masz długi kolektor.
potem daje równie dużo radości przy serwisowaniu/ wymianie filtra, o ile masz wkładkę.
I jeszcze trochę zabawy przy wyciąganiu chłodnicy do czyszczenia lub wymiany

Napisany 08 sierpnia 2010 - 13:27

Napisany 08 sierpnia 2010 - 16:03
mówisz, bo sprawdzales, czy tak Ci sie wydaje?
Mówię bo mam to założone i działa lepiej niż na orginalnym dolocie
Czyli jednym slowem g..... daje.
W 2.0 na pewno gówno daje
Napisany 08 sierpnia 2010 - 16:23
W 2.0 na pewno gówno daje
ależ wy tych dwulitrówek nie lubicie.. nie jeden właściciel zwyklego golfa chętnie by polatał taką dwulitrówką

miał ktoś puszkę w x20xev??
Napisany 08 sierpnia 2010 - 16:27
ależ wy tych dwulitrówek nie lubicie..
Nie o to chodzi ;-)
miał ktoś puszkę w x20xev
Jest takie coś, ale razem z kolektorem ssącym robione przez Mantzela, ale jest to rzecz unikatowa i droga, więc skoro masz instalację I, czy II generacji to nie kombinuj w żadne puszki, "bo pucha na pająki" jest przeznaczona tylko do silników V6. Pozostaje Ci tylko porządna regulacja
Napisany 08 sierpnia 2010 - 16:32
Nie o to chodzi ;-)
Jest takie coś, ale razem z kolektorem ssącym robione przez Mantzela, ale jest to rzecz unikatowa i droga, więc skoro masz instalację I, czy II generacji to nie kombinuj w żadne puszki, "bo pucha na pająki" jest przeznaczona tylko do silników V6. Pozostaje Ci tylko porządna regulacja
akurat mam sekwencję

Napisany 08 sierpnia 2010 - 16:36
a nikt nie robi na wzór mantzela albo może zna wymiary
Nie chce mi się szukać, ale tu na forum jest nawet temat odnośnie puchy do 2.0 a jak będziesz miał wymiary to mogę Ci podpowiedzieć kto mógłby Ci to zrobić w Koszalinie ;-)
Napisany 08 sierpnia 2010 - 16:38

Napisany 08 sierpnia 2010 - 16:38
ależ skąd taki wniosek?ależ wy tych dwulitrówek nie lubicie..
ja bardzo lubię dwulitrówki, o ile są włożone do corsy, ew. do odchudzonego kadetta gsi

aaa, to nie znam, ale zawsze możesz się ogłosić z takim wnioskiem np. na vw manii...nie jeden właściciel zwyklego golfa chętnie by polatał taką dwulitrówką

a tak prawdę mówiąc to v6 w auto macie mają niewiele lepsze osiągi niż x20xev w manualu:p
poddałem się :pokoj: