Oświetlenie tablicy rozdzielczej
Napisany 09 lutego 2007 - 20:05
Napisany 09 lutego 2007 - 20:23

Napisany 09 lutego 2007 - 20:44
a tutaj filmiki : http://video.interia...ownik,marcinmmz
Napisany 09 lutego 2007 - 20:51
No więc właśnie. Przecież orginalnie są żaróweczki i jakoś dobrze podświetlają zegary.ok dzieki chłopaki ale moze powiecie co jest lepsze diody czy żaróweczki? pewnie macie jakies doswiadczenie w tym temacie,niechce sie narobic pol dnia a pozniej po jednej nocy w trasie mi wszystko sie spali :grin:
Napisany 09 lutego 2007 - 22:36
Napisany 10 lutego 2007 - 09:48

Napisany 10 lutego 2007 - 10:21
I zieloneSa specjalne gumowe w kolorach niebieskim i czerwonym.
Napisany 10 lutego 2007 - 12:38
Napisany 10 lutego 2007 - 16:33

a czemu zielone podswietlenie

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 22 lutego 2007 - 08:54
A to dlatego ze zegary w mojej omci sa jakies takie bezplciowe i nie zachwycaja mnie.
Jesli wiec na SPOCIE bedzie obgadywac sprawe, to ja sie przylanczam. Po 2 o ile z latwoscia odczytuje temperaturke, poziom paliwa i predkość, o tyle przebieg i dystans to masakra. Jadac w nocy przy maxymalnym podswietleniu tablicy za nic nie jestem w stanie ich odczytac i musze wlaczys siatelko w kabinie zeby zorietowac sie na ktorym kilometrze jestem.
Bede musial zatem wsadzic tam jakies mocniejsze zarowki albo cos, bo przyznam ze wkurza mnie ten problem.
A u was w (do urzytkownikow Omegi A) tez tak słabo te zegary swieca, czy tylko ja mam ten problem.
Napisany 22 lutego 2007 - 12:39
Mi sie temat bardzo podoba.
A to dlatego ze zegary w mojej omci sa jakies takie bezplciowe i nie zachwycaja mnie.
Jesli wiec na SPOCIE bedzie obgadywac sprawe, to ja sie przylanczam. Po 2 o ile z latwoscia odczytuje temperaturke, poziom paliwa i predkość, o tyle przebieg i dystans to masakra. Jadac w nocy przy maxymalnym podswietleniu tablicy za nic nie jestem w stanie ich odczytac i musze wlaczys siatelko w kabinie zeby zorietowac sie na ktorym kilometrze jestem.
Bede musial zatem wsadzic tam jakies mocniejsze zarowki albo cos, bo przyznam ze wkurza mnie ten problem.
A u was w (do urzytkownikow Omegi A) tez tak słabo te zegary swieca, czy tylko ja mam ten problem.
U mnie też był ten problem, po bokach w liczniku miałem na czerwono a środek ultrafiolet i w ogóle nie było widać stanu km, teraz wstawiłem mocniejsze czerowne też po bokach i w środku białe takie jak postojówki W5W i świeci bardzo mocno. problem rozwiązany:) wszystkie włączniki na czerwono łacznie z panelem od ogrzewania i popielniczką

pozdrawiam
filippo
Napisany 22 lutego 2007 - 13:44
W pierwszej chwili pomyslalem ze taz na niebiesko sobie walne, ale musze przemyslec sprawe bo kierownice mam wykonana z drzewa a srodek ze skory, i metalowa galke zmiany biegow, wiec musial bym dobrac jakis dobry kolorek do drzewa i metalowej gałki.
czerwony jakos mi sie nie widzi, wiec moze pomyśle nad tym niebieskim,bo mi sie podoba.
No i radyjko na dniach chcialem kupic ale tez sie wstrzymam zeby to jakos ladnie skompletowac sobie

Napisany 14 marca 2007 - 19:27
Witam!... dokupilem zielony pisak do szyb(1 zl)i pomalowalem wszystkie zaroweczki ...

Napisany 18 marca 2007 - 14:55

Tutaj macie link jak to zrobić samemu:
Zegary
Napisany 18 marca 2007 - 17:49
http://www.allegro.p..._najtaniej.html
Napisany 20 marca 2007 - 22:20

Napisany 21 marca 2007 - 11:17

Napisany 21 marca 2007 - 12:05
A jak wymienić podświetlenie kompa? Bo mi dziadostwo nie świeci a czasami w nocy chciałbym wiedzieć/widzieć jaki jest przepływ przez gary
musisz wyjac licznik. 2 sruby pod centralnym nawiewem + zdjecie obudowy kierownicy. 5 minut roboty ze zlozeniem spowrotem