Wymiana szyby bocznej
Rozpoczęte przez
kogut
, 19 paź 2009, 10:08
8 odpowiedzi na ten temat
Napisany 19 października 2009 - 10:08
Dużo jest roboty z wymianą szyby bocznej w omedze, czy raczej dać sobie spokój i zaprowadzić auto do warszatu?
Napisany 19 października 2009 - 13:02
tyle że musisz całą tapicerkę ściągnąć poluzować uchwyt szyby i do góry ją
Napisany 19 października 2009 - 17:59
... no szyby właśnie nie ma. Czy w takim razie mogę włożyć nową bez rozbierania tapicerki?
Napisany 19 października 2009 - 18:35
Na zdrowy rozsądek żeby zamontować szybę należy zrobić to co aby ją zdemontować, ale w odwrotnej kolejności. Ściągasz tapicerkę, montujesz szybę w uchwycie i składasz.... no szyby właśnie nie ma. Czy w takim razie mogę włożyć nową bez rozbierania tapicerki?
Napisany 19 października 2009 - 19:27
nie bo musisz ja zamocować w uchwycie znaczy skręcić, mam rozumieć że stara została rozbita i napewno w środku jest jej reszta i tego musisz się pozbyć.no szyby właśnie nie ma. Czy w takim razie mogę włożyć nową bez rozbierania tapicerki?
Napisany 19 października 2009 - 19:57
przerabiane...
-tapicerka kilka wkrętów - czas operacyjny 2min
-ściąganie folii - 2min i mamy szybę...
-odkręcamy środkową szynę ( w tylnych drzwiach ) 2 krzyżaki u góry na słupku
-5 nitów rozwiercić i mamy prowadnice wolną, wsuwamy nową szybkę, nitujemy i składamy...
składamy odwrotnie 15minut i szybka zmieniona.
narzędzia
Krzyżak, wkrętarko-wiertarka, nitownica, silikon-butapren ,żeby folie podkleić ponownie. "10" na grzechotce ( opcja ) jak masz rozbitą to jeszcze odkurzacz
no i przy okazji konserwujemy drzwi
-tapicerka kilka wkrętów - czas operacyjny 2min
-ściąganie folii - 2min i mamy szybę...
-odkręcamy środkową szynę ( w tylnych drzwiach ) 2 krzyżaki u góry na słupku
-5 nitów rozwiercić i mamy prowadnice wolną, wsuwamy nową szybkę, nitujemy i składamy...
składamy odwrotnie 15minut i szybka zmieniona.
narzędzia
Krzyżak, wkrętarko-wiertarka, nitownica, silikon-butapren ,żeby folie podkleić ponownie. "10" na grzechotce ( opcja ) jak masz rozbitą to jeszcze odkurzacz

Napisany 12 stycznia 2011 - 11:13
z wymianą szyby bocznej w tym że tej z bagaja jest problem duży czy nie ?
Pytam bo miałem ostatnio jakiegoś amatora cudzej własności
i muszę wymienić :szpital:

Pytam bo miałem ostatnio jakiegoś amatora cudzej własności

Napisany 12 stycznia 2011 - 11:22
Ta jest na srubkach.Zaden problem.Odkrecisz tylko plastiki w kolo a szyba jest tylko na srubkach klucz 10.