Spalanie
Napisany 16 października 2009 - 23:32
Napisany 17 października 2009 - 06:55
Zresztą temat spalania był już poruszany wielokrotnie i wystarczy tylko mieć świadomość tego, czy Twój samochód pali generalnie mniej czy więcej niż np. taka 2.5V6.
Pozdrawiam
Napisany 17 października 2009 - 11:19
Napisany 18 października 2009 - 19:03
Otoz 2.2 kombi w manualu na trasie 613km spalilo mi srednio 7,63 litra z predkoscia okolo 90kmh. Z tym, ze 1/3drogi jechalem za TIR-emJak to powinno wygladac na trasie??

Napisany 27 października 2009 - 00:35
Napisany 29 października 2009 - 14:23
Kto litrazowal Omege w automacie, a jeszcze kombi ten wie, ze 9l to dobry wynik na autostradzie.
Sam mialem 3 Omegi, czwarta ma mama w Polsce wiec mam porownanie. 2.2 pali mniej niz inne, ale zeby zrobic 8-8.5l musialem jezdzic bardzo delikatnie do 80-90km/h bez manewrow gazem.
Napisany 29 października 2009 - 14:39
Napisany 29 października 2009 - 15:14
wydaje mi się, że przy stałej jeździe z prędkością powyżej 100 automat nie spali dużo więcej niż manual, jak myślicie?
Duzo moze nie, ale spali wiecej. Wiele zalezy od drogi. Jezeli masz pagorki to co jakis czas bedzie rozlaczal blokade i sie slizgal.
No i policz, ze nadal automat ma 9l plynu ktory pompuje do prawie 200 PSI.
Napisany 29 października 2009 - 17:41
pozdro
Napisany 30 października 2009 - 19:24
niewazne jakim autem jechalem do polski, ale w niemczech jak nie bylo korkow to gaz do dechy. i ch... z tym ile pali. pali ile musi :driver:
Napisany 29 sierpnia 2010 - 12:44
No to teraz wiem wszystko.Auto zaladowane na maxa spalilo 8.3/100 jadac srednio 140-160/h.
Wynik rewelacyjny.
Ogolnie auto spisalo sie na medal....
Napisany 29 sierpnia 2010 - 15:47
Takie spalania w Megach ????
Ja raz w miesiacu pokonuje trase Amsterdam-Szczecin i nigdy nie udalo mi sie zejsc ponizej 10l-PB i 12l-LPG
a wcale nie wyciskam calych mozliwosci z mojego malego motorku srednia predkosc to okolo 140km/h
Napisany 29 sierpnia 2010 - 19:11
Witam
No to teraz wiem wszystko.Auto zaladowane na maxa spalilo 8.3/100 jadac srednio 140-160/h.
Wynik rewelacyjny.
Ogolnie auto spisalo sie na medal....
Litrazowane czy z komputera?
Napisany 31 sierpnia 2010 - 20:46
Litrazowane czy z komputera?
Sprawdzane i tak i tak.
Na tankowaniu wychodzilo 8,5,wg kompa 8.3
Teraz jezdze po kraju i wychodzi wg.kompa 8,8,ogolnie jestem bardzo zadowolony.Myslalem ze bedzie gozej.
Napisany 01 września 2010 - 10:59
Napisany 01 września 2010 - 14:01
Gorzej? Grzesiek, ty masz chyba najmniej palacy silnik na forum. Takie spalanie to nawet w manualu jest trudno osiagnac. Po tym wszystkim co wymieniles teraz masz najekonomiczniejsze auto.
Zmienilem olej na Dextrona od ciebie.Teraz aby poczuc zmiane biegow musial bym chyba szklanke z woda postawic na desce i obserwowac :jump:.
Mam szczescie bo mam mechanika w rodzinie.Wczoraj zmienilismy rozrzad,pompe wody,olej i filtr w skrzyni,olej i filtr w silniku,klocki przod i tyl,tlumik drgan i kilka innych drobiazgow.
Dzis odstawiam auto do polerki do znajomego-nic mnie to nie bedzie kosztowac:p.
A co do wymiany do palic auto zaczelo mniej po wymianie wtryskiwaczy.Staram sie rowniez pilnowac cisnienia w oponach i leje paliwo na sprawdzonych stacjach.Ogolnie staram sie dbac o auto jak moge-odplaca mi za to ekonomiczna jazda i bezawaryjnoscia.
Dzis zamowilem spojlerek u beasta-nienawidze tuningu ale brakuje tej lotki na klapie:p,zamowilem rowniez panel od klimatyzacji-moj nadal dziala ale przyciski sie wytarly...
Przed wyjazdem postanowilem sobie ze auto ma wygladac jak z salonu

Myslalem wczesniej o sprzedazy ale w tym momencie nie ma nawet mowy:D
Napisany 19 września 2010 - 16:24
Zmienilem olej na Dextrona od ciebie.Teraz aby poczuc zmiane biegow musial bym chyba szklanke z woda postawic na desce i obserwowac :jump:.
Mam szczescie bo mam mechanika w rodzinie.Wczoraj zmienilismy rozrzad,pompe wody,olej i filtr w skrzyni,olej i filtr w silniku,klocki przod i tyl,tlumik drgan i kilka innych drobiazgow.
Dzis odstawiam auto do polerki do znajomego-nic mnie to nie bedzie kosztowac:p.
A co do wymiany do palic auto zaczelo mniej po wymianie wtryskiwaczy.Staram sie rowniez pilnowac cisnienia w oponach i leje paliwo na sprawdzonych stacjach.Ogolnie staram sie dbac o auto jak moge-odplaca mi za to ekonomiczna jazda i bezawaryjnoscia.
Dzis zamowilem spojlerek u beasta-nienawidze tuningu ale brakuje tej lotki na klapie:p,zamowilem rowniez panel od klimatyzacji-moj nadal dziala ale przyciski sie wytarly...
Przed wyjazdem postanowilem sobie ze auto ma wygladac jak z salonui tego sie trzymam.
Myslalem wczesniej o sprzedazy ale w tym momencie nie ma nawet mowy:D
teraz tylko pozostaje zyczyc bezawaryjnej jazdy:D
Napisany 25 września 2010 - 07:59
ale to zalezy oczywiscie od stylu jazdy.Ja swoja niunie w drodze do polski musialem tankowac z 4 razy chyba(oile pamietam)bo to bylo w swieta b.narodzenia 2008 wiec troche dawno)ale troszke wiecej jej cisnolem niz 160:)
Oby tak dalej...i bezawaryjnej jazdy:)