Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Ciepłe powietrze bez włączonego ogrzewania

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   henryqwerty

henryqwerty
  • 12 postów

Napisany 11 października 2009 - 22:23

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie ciepłego powietrza które dostaje sie do środka kabiny mimo wyłączonego ogrzewania i klimy.Objaw jest taki że jak jade sobie, silnik sie nagrzeje do normalnej temperatury to przed kratki nawiewu leci ciepłe powietrze.Gdy wcisnę mocno gaz to jest to jakby podmuch ciepłego powietrza.
Czy ktoś wie co to może być?
Dziękuje z góry za odpowiedzi, pozdrawiam

#2 OFFLINE   serek

serek
  • 1 571 postów

Napisany 11 października 2009 - 22:43

juz kiedys slyszalem o takim przypadku. moze zwor trojdrozny sie nie domyka i dlatego tak sie dzieje .

#3 OFFLINE   henryqwerty

henryqwerty
  • 12 postów

Napisany 11 października 2009 - 22:55

Zawór trójdrożny jest do wymiany bo cieknie z niego przy klimie i ubywa płynu chłodzacego.Ja sie zastanawiam, czy możliwe jest że jest wydmuchana uszczelka pod kolektorem wydechowym i spaliny są wciągane do środka auta?Ale nie czuć zapachu spalin, tylko ciepłe powietrze.

#4 OFFLINE   serek

serek
  • 1 571 postów

Napisany 11 października 2009 - 23:19

jestes pewien ze to na kolektorze a nie na laczeniu z katalizatorem wlasnie tam dosyc czesto sie przepala uszczelka
sorki za OT

#5 OFFLINE   henryqwerty

henryqwerty
  • 12 postów

Napisany 11 października 2009 - 23:33

Nie jestem pewnien, ale co do tego co napisałeś to jak wysiadam z auta to spod progów leci bardzo gorące powietrze, nawet widać to jak stoje i przypatrze sie zaraz obok lusterka to powietrze tak faluje od gorąca, jest to widoczne także na szczelinach maski z błotnikami i jak podnosze maske to też tam jest gorąco.Jak silnik jest zimny słychac lekkie tyrkotanie spod maski.

#6 OFFLINE   serek

serek
  • 1 571 postów

Napisany 11 października 2009 - 23:41

Nie jestem pewnien, ale co do tego co napisałeś to jak wysiadam z auta to spod progów leci bardzo gorące powietrze, nawet widać to jak stoje i przypatrze sie zaraz obok lusterka to powietrze tak faluje od gorąca, jest to widoczne także na szczelinach maski z błotnikami i jak podnosze maske to też tam jest gorąco.Jak silnik jest zimny słychac lekkie tyrkotanie spod maski.

to jest calkiem normalne u mnie w kazdej z omeg v6 tak bylo zwlaszcza jak jedziesz w trasie i zatrzymasz sie w korku wtedy jesli otwozysz dzwi to bedzie czuc cieplo spod auta.