Żarówki led w pod sufitówce PROBLEM!!!!!!!
Napisany 02 października 2009 - 16:57
Kupiłem mojej Omesi do oświetlenia wewnętrznego żarówki LED.
W dzwiach działają ale w pod sufitówce nie działa ze względu na ściemniacz światła.
Gdzie moge go znaleźć i jak go wymontować?
Proszę o pomoc
Edit Soseq
kolego nie używaj czerwonego koloru
Napisany 02 października 2009 - 17:01
Napisany 03 października 2009 - 08:49
Napisany 04 października 2009 - 09:19

Napisany 04 października 2009 - 10:11
Sciemniacz nie ma tu nic do rzeczy, po prostu odwrotnie założyłeś.W dzwiach działają ale w pod sufitówce nie działa ze względu na ściemniacz światła.
Napisany 04 października 2009 - 10:19
Sprawdziłem żarówkę obu stronie i przy otwarciu drzwi lampka w podsufitce się zapala ale na sekundę i później gaśnie, a gdy ja odwrotnie włożę to nie świeci.
Wina żarówki?? Sprawdzałem tam gdzie nie, ma ściemniacza i działa.
Napisany 06 października 2009 - 14:48
Sprawdziłem żarówkę obu stronie i przy otwarciu drzwi lampka w podsufitce się zapala ale na sekundę i później gaśnie, a gdy ja odwrotnie włożę to nie świeci.
Wina żarówki?? Sprawdzałem tam gdzie nie, ma ściemniacza i działa.
Napisany 17 stycznia 2010 - 11:10
98' kombi
Napisany 17 stycznia 2010 - 11:32
ja mam dokładnie ten sam problem po wsadzeniu leda nie świeci, po obruceniu przy otwieraniu drzwi poprostu tylko mignie i nic więcej, jakieś rady,
98' kombi
moja rada. wsadzic zarowke i bedzie dzialalo. jezeli to wina niskiego poboru pradu to mozna sztucznie obciazyc leda, tylko mija sie to z celem
Napisany 17 stycznia 2010 - 12:49
Światło ma zainstalowany ściemniacz i źle działa z LED-ami. Wystarczy wlutować równolegle do LED-a zwykłą żarówkę i schować ją w obudowie lampy, tak aby nie było widać jej światła. Ja osobiście przylutowałem dwa kabelki do obudowy żarówki (od tyłu) i z drugiej strony dolutowałem żarówkę i schowałem ją w wolną przestrzeń w obudowie (wygląda mi to na przestrzeń na mikrofon zestawu głośnomówiącego). Wszystko działa OK.
Sprawę zrobiłem latem i do dzisiaj działa OK.
Tak za nawiasem LED-ami zastąpiłem wszystkie żarówki oświetlenia wewnętrznego kabiny.
Napisany 06 listopada 2010 - 10:21
Napisany 11 kwietnia 2012 - 07:41

Już zrobione:) Dolutowałem stare żarówki do bolców "+" i "-" i wsadziłem głębiej aby nie było widać. Wszystko działa jak należy