Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Bardzo wysokie spalanie oraz smród gazu :(

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Maverick Cz-wa

Maverick Cz-wa
  • 105 postów

Napisany 26 września 2009 - 09:50

Witam
Panowie juz jakiś czas moja Omega pali dużo ale teraz to juz sie załamałem spalanie oscyluje w granicach 18 litrów :o Skrzynia to automat ale mimo wszystko wydaje mi sie że to o wiele za dużo. Do tego gdy auto z rana przełącza sie na gaz czuć go w całym aucie, patrzałem pod maskę i widziałem małe wycieki z reduktora, podokręcałem łączące go śruby ale dalej śmierdzi.....Aaaa i bym zapomniał poprzedni właściciel wspominał że rozwiercane były dysze wtryskiwaczy gazu, sam juz nie wiem może to powoduje takie spalenie :(((((
Instalacja to Stag 300 niby sekwencja powinna palić mniej ehhh
Macie może jakieś pomysły bo mi juz opadają ręce....
Pozdrawiam

#2 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 26 września 2009 - 10:16

kup sobie psikacz za 10 zł np. loctite w castoramie do wykrywania przecieków, albo rozmieszaj ludwika z wodą, i prsikaj na wszelkie połączenia wężyki itd. Zrób to przy silniku pracującym na gazie.

#3 OFFLINE   damian0708

damian0708
  • 1 091 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 27 września 2009 - 15:11

Sprawdź szczelność instalacji a później jak masz fejsa do STAG sprawdź mape wtrysków może się coś rozjechało i stąd tak duże spalanie. Do sprawdzenia szczelności dobre są mydliny np. z mydła w płynie.

#4 OFFLINE   Ducce

Ducce
  • 313 postów

Napisany 02 października 2009 - 18:48

Ile ma przejechane auto na instalacji gazowej??? wez sprawdz czy podcisnienie wychodzace z reduktora na MAP-sensor nie ucieka gaz prawdopodobnie membrana padla i puszcza gaz....

#5 OFFLINE   Maverick Cz-wa

Maverick Cz-wa
  • 105 postów

Napisany 02 października 2009 - 21:43

Ile ma przejechane auto na instalacji gazowej??? wez sprawdz czy podcisnienie wychodzace z reduktora na MAP-sensor nie ucieka gaz prawdopodobnie membrana padla i puszcza gaz....

Wydaje mi sie że to będzie chyba membrana, dlatego że to właśnie z reduktora uciekał gaz aż widać było uchodzące bąbelki......dokręciłem śrubki te na reduktorze ale widocznie to nic nie dało :(
Są jakieś zestawy naprawcze do reduktorów?? Czy trzeba wymieniac cały??

#6 OFFLINE   robert514

robert514

bla bla bla

• 3 190 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 02 października 2009 - 21:54

Są jakieś zestawy naprawcze do reduktorów?? Czy trzeba wymieniac cały??

Witam, kolego są, poszukaj na allegro lub w sklepach.

#7 OFFLINE   Ducce

Ducce
  • 313 postów

Napisany 03 października 2009 - 15:54

z wymiana membran jest tak wymienisz koszt to okolo 230 zl a za nowy dasz 400 jest sens 170 zl meczyc sie pozniej jak cos zle zlozysz