Podziękuj
#1 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 07:59
#2 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 08:03
Dziękuje Panu policjantowi, że wczoraj nie dał mi 15 pkt. i 1000 zł mandatu :-D
#3 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 08:04
bardziej chodziło nam o podziękowanie na drodze..Dziękuje Panu policjantowi, że wczoraj nie dał mi 15 pkt. i 1000 zł mandatu
#4 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 08:07
Warto podziękować.. przecież nic nas nie kosztuje podniesienie ręki i wciśnięcie przycisku świateł awaryjnych, a kierowca, który nam ustępował pierwszeństwa, etc wie, że widzieliśmy to co dla nas zrobił.
mało tego jak podziękujemy to następnym razem tym chętniej to zrobi:czesc:
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
#5 OFFLINE
#6 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 08:22
poza tym przyjemnie się robi, kiedy ktoś podziękuje Tobie. a przy okazji jak się komuś raz, drugi, trzeci pokaże, że można stanąć/wpuścić/cokolwiek, to ten ktoś w końcu może sam zacznie tak robić.
#7 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 08:25
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
#8 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 08:35
To jest temat dla Nas.. Masz pomysł zakładaj nowy wątek.a może jeszcze poddział najbardziej denerwujące błędy
ja założyłem kilka, które mi przyszły do głowy, ale nie o to chodzi, żebyśmy (w sensie moderzy i admini) napisali co i jak, ale chodzi o to, żeby każdy pomyślał.. zastanowił się i napisał coś od siebie
#9 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 08:39
ZWYKŁY KLUBOWICZ
#10 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 08:42
to podziękowanie jest bardziej mignięciem prawy, lewy, prawy kierunek..
teoretycznie tak się powinno robić, swego czasu dziękowałem awaryjnymi, ale potem się przerzuciłem właśnie na ten sposób.
a awaryjnymi raczej sygnalizuje się, że zatrzymujemy na drodze np. w korku... Choć zapewne tak jest tylko poza teren zabudowanym..
jak dla mnie, to bardziej chodzi o prędkość z jakiej się zatrzymujemy. bo i w terenie zabudowanym są znaki podwyższające dozwoloną prędkość, a czasem się zdarza, że trzeba się zatrzymać prawie że w miejscu. i wtedy awaryjne jak najbardziej wskazane.
#11 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 08:42
i tak i nie.. wg. mnie wzięło się to stąd, że kiedyś nie wszystkie samochody miały światła awaryjne oraz pewnie stąd, że nawet teraz niektóre samochody mają w takich dziwnym miejscach włącznik świateł awaryjnych, że ciężko się do niego dostać.. np. w tym peugeocie..to podziękowanie jest bardziej mignięciem prawy, lewy, prawy kierunek
naprawdę trzeba się sporo wygiąć, żeby sięgnąć do awaryjek.. łatwiej i szybciej mrugnąć kierunkami.
#12 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 08:49
to fakt.. mój służbowy sprinter też ma włącznik w takim miejscu, że nie raz można sobie ręce połamać żeby podziękować w trakcie jazdy... dlatego przerzuciłem się na prawy, lewy, prawynp. w tym peugeocie..
ZWYKŁY KLUBOWICZ
#13 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 09:12
#14 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 09:45
#15 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 10:10
#16 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 11:30
sądzę, że jak ktoś by chciał to by się przyczepił, bo Ci może policjant wmówić, że sygnalizowałeś skręt a pojechałeś prosto (czysta teoria)stąd też zrobiło się popularne mignięcie w lewo i w prawo gdyż za to nie ma mandatu.....
#17 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 11:41
miganie awaryjnymi jest zabronione i można za to mandat dostać..... stąd też zrobiło się popularne mignięcie w lewo i w prawo gdyż za to nie ma mandatu.....
a ja tam czasem gliniarzom dziękuję awaryjnymi i jakoś nikt się jeszcze nie przyczepił
Urbino 18
#18 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 13:16
#19 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 16:39
#20 OFFLINE
Napisany 19 wrzesień 2009 - 19:05