Na postoju temp rośnie Dodam gazu temp. spada gwałtownie
Napisany 13 września 2009 - 13:26
NIedawno wymieniałem uszczelke pod głowicą i spawałem głowicę gdyż dostał się olej do ukłądu chłodzenia i silnik sie zagotował.
Po wymianie mam nastepujacy problem
Jalk auto jedzie to temp wyniosi okolo 93st. a jak tylko stanie to temp gwałownie rośnie. Wystarczy ze rusze albo dodam gazu na biegu jałowym i temp . od razu spada.
Dodam ze wymienilem chlodnice (na używaną)
Na wolnych obrotach podczas postoju chłodnica robi sie zimna a w momencie dodania gazu od razu robi sie ciepla i temp spada

Napisany 13 września 2009 - 13:29
Napisany 13 września 2009 - 18:27
U mnie po wymianie chłodnicy (na używke) pomogło. Temperatura trzyma i nic się nie dzieje a miałem taki sam problem jak ty. Wymieniłem też wszystkie czujniki w chłodnicy.
Ale przeczytaj na początek kolega napisał
Dodam ze wymienilem chlodnice (na używaną)
Na moje pompa wody padła ,albo jeszcze układ zapowietrzony
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 13 września 2009 - 18:48
P.S
A płynu nie ubywa?
Napisany 13 września 2009 - 19:44
Rozebralem wlasnie i okazalio sie ze nie ma termostatu CZy to moze byc przyczyna?

Napisany 13 września 2009 - 20:19
Napisany 13 września 2009 - 20:35
Pompa wody nowa, korek zmieniony dalej sie grzeje w ten sam sposob.
Rozebralem wlasnie i okazalio sie ze nie ma termostatu CZy to moze byc przyczyna?
Kolego a pozgaszeniu silnika nie wyrzuca ci płynu chłodniczego?
Napisany 13 września 2009 - 20:37
aha
chłodnice płukałem jakimś płynem ze stacj paliw do odmulania chłodnic, wodą pod ciśnieniem, rozpuszczalnikiem i nie wiem czy to pomoże ale jutro moze zobacze
Pozdro

Napisany 18 września 2009 - 19:31
Pompa wody nowa, korek zmieniony dalej sie grzeje w ten sam sposob.
może ci czujnik albo sam zegar głupoty pokazuje, najlepjej podpiąć kompa. Dajesz po garach zmienia się ładowanie i zegar wraca na miejsce

Napisany 18 września 2009 - 23:42
tak mi to na chlopski rozum wyglada.