Problem ze stacyjką
Napisany 12 września 2009 - 17:28
Od niedawna mam Omegę 2,0 z 1996 (kombi, klima, 136 kucyków) Dziś wsiadłem do tego cuda, przekręciłem kluczyk i ...cisza. Zapaliły się kontrolki i tyle. Rozrusznik się nie odezwał. Próbowałem wiele razy wyjmować i wkładać kluczyk, kręcić i nic. Po wyjęciu kluczyka kontrolki oleju i silnika nadal świecą. Można włączyć światła, klimę, otwierać szyby itp (bez kluczyka !) Zdjąłem klemę, założyłem i nic to nie dało. Proszę o pomoc. Czy to może być wina komputera, immobilisera czy zwarcie ? Co robić ?
Napisany 12 września 2009 - 17:48

[think]http://marcingokp.mybrute.com[/think]
Alkohol pije się tylko w dwóch przypadkach: z zakąską i bez zakąski
Napisany 12 września 2009 - 19:22
Napisany 12 września 2009 - 22:59
Napisany 12 września 2009 - 23:04
Skontaktuj się z beast, może będzie miał wkładkę. Później dorobić ją pod kluczyk i gra gitara...

Na forum znajdziesz jak wymienić wkład stacyjki.
Roboty nie ma dużo. Na pewno dasz sobie radę.

[think]http://marcingokp.mybrute.com[/think]
Alkohol pije się tylko w dwóch przypadkach: z zakąską i bez zakąski
Napisany 13 września 2009 - 09:44
Najlepiej jak by spec był z Krakowa i mógł to naprawić już jutro bo we wtorek muszę zawieźć rodzinkę na pogrzeb i bez auta to katastrofa
Napisany 13 września 2009 - 10:19
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 13 września 2009 - 11:21
Napisany 15 września 2009 - 14:46
Napisany 15 września 2009 - 15:02
Napisany 16 września 2009 - 09:20
Dodam, że nie skorzystałem z warsztatu od linku podanego mi wcześniej przez kolegę. Moi spece mają warsztat pod wiaduktem na początku ul.Siemaszki w Krakowie.
Napisany 15 października 2009 - 23:01
bo mam ten sam problem co reszta, ale jestem teraz w anglii i moze wie ktoś czy tu też są tacy magicy co dorobią mi zapadki w bębenku do posiadanego kluczyka?
poza tym moze wie ktoś jaki jest kod tej części wg katalogu opla?
czy wymiana bębena wchodzi rownież w grę kiedy kluczyk zatrzymuje się na pozycji START i nie chce wrócić sam? (nie spężynuje)
Napisany 18 listopada 2010 - 10:58
a dzieje mi się tak:
omega odpala dzień po dniu, aż tu nagle przekręcam kluczyk, kontrolki zapalają a rozrusznik nie reaguje (kontrolki nie przygasają... świecą normalnym mocnym swiatłem)...
czasem odpali za 3cią próbą, czasem za piątą, czasem wystarczty przytrzymać kluczyk na ostatniej pozycji i zaskoczy.... a jak juz zaskoczy to na kilka dni problem znika... a potem powtórka z rozrywki.
szlag mnie wtedy trafia bo zazwyczaj dzieciak wpiety juz w fotelik, jechac trzeba, a tu loteria - odpali czy nie odpali...
miał ktos podobny problem?
Napisany 27 lutego 2011 - 19:46