Ryglowanie zamków
Napisany 11 września 2009 - 17:46
Aha i alarm się przestał włączać :hmm:
Napisany 11 września 2009 - 18:21
Napisany 11 września 2009 - 18:25
Przestało działać nagle ryglowanie zamków. Nie rygluje pilot i z kluczyka też nic. Zamykanie i dociąganie szyb działa. Jakieś pomysły ???
Aha i alarm się przestał włączać :hmm:
Wydaje mi się, że powodem może być coś przy klamce z zamkiem, tam jest chyba sterowanie elektryką, ale mogę się mylić.

Napisany 11 września 2009 - 19:11
a nei ma tam jakiegoś bezpiecznika od tego alarmu?Aha i alarm się przestał włączać
Napisany 14 września 2009 - 16:38

Napisany 14 września 2009 - 19:26

Napisany 08 października 2010 - 16:55
Montowałem moduł przedłużający impuls do automatycznego zamykania szyb po ryglowaniu. Na tym module zrobiłem zwarcie i od tej pory nie działa ryglowanie ale domykanie szyb po przytrzymaniu przycisku pilota działa (samo zamykanie bez ryglowania sprawne). Zaznaczam, że modól domykania wymontowałem.
Poza tym zaczął dziwnie rzęzić brzęczyk (w B FL znajduje się on pod kierownicą obok przekaźników).
Lampka oświetlenia przy lusterku, która powinna się zapalić przy otwieraniu drzwi, raz się zapala, a raz nie. Wszystkie krańcówki drzwi sprawdzałem i są sprawne.
Sprawdzałem op-comem i przez niego ryglowanie pracuje, natomiast przy pozycji "status klamki" wystąpiła "usterka" - nie wiem, co to znaczy.
Wtyczki przy sterowniku centralnego sprawdzałem, przewody przy nim też.
POMOCY

Napisany 09 października 2010 - 05:10
Napisany 13 maja 2013 - 11:21
u mnie podobnie jak u kolegi "Górnik" przestało działać ryglowanie, wszystko sprawdzone i działa, w skanerze ryglowanie działa a z kluczyka nie:masakra:.
jakieś pomysły jak to uruchomić, co by działało, dodam ze moduł domykania szyb wymontowany ale jest sprawny.
Napisany 13 maja 2013 - 19:30
1. Centralny z osobnego pilota i wsio bangla
2. Z kluczyka wsio bangla
3. Od wewnątrz jak chce się zamknąć to już nie bangla;] kiedyś tak wciskałem rygle wszystkie po kolei i zaskoczyły drzwi pasażera tzn wciskam rygiel i bach auto zamknięte. Po chwili już ani jeden rygiel nie działał. Ostatnio czekam sobie na kobite pod jej miejscem pracy opieram się o drzwi, przez przypadek rygiel wciśnięty i ciach auto zamknięte. Od tamtej pory nie działa.
Jest to męczące i wolałbym mieć zamknięte auto od środka w trakcie jazdy po mieście toż to różne typy się kręcą.. A nie uśmiecha mi się za każdym razem pojedynczo wszystkich rygli wciskać albo z pilota bo ten niemiłosiernie piszczy;]
I jeszcze jedna sprawa: jak zarygluję się od środka to drzwi nie da się otworzyć. Tak ma być?
Z góry dzięki za pomoc:)
Napisany 13 maja 2013 - 19:31
Napisany 13 maja 2013 - 21:12
Widzę problem ryglowania dotyczy wielu z Nas.. U mnie jest tak:
1. Centralny z osobnego pilota i wsio bangla
2. Z kluczyka wsio bangla
3. Od wewnątrz jak chce się zamknąć to już nie bangla;] kiedyś tak wciskałem rygle wszystkie po kolei i zaskoczyły drzwi pasażera tzn wciskam rygiel i bach auto zamknięte. Po chwili już ani jeden rygiel nie działał. Ostatnio czekam sobie na kobite pod jej miejscem pracy opieram się o drzwi, przez przypadek rygiel wciśnięty i ciach auto zamknięte. Od tamtej pory nie działa.
Jest to męczące i wolałbym mieć zamknięte auto od środka w trakcie jazdy po mieście toż to różne typy się kręcą.. A nie uśmiecha mi się za każdym razem pojedynczo wszystkich rygli wciskać albo z pilota bo ten niemiłosiernie piszczy;]
I jeszcze jedna sprawa: jak zarygluję się od środka to drzwi nie da się otworzyć. Tak ma być?
Z góry dzięki za pomoc:)
masz coś zrypane, bo wciśnięcie dzyndzla w drzwiach kierowcy powoduje zamknięcie wszystkich zamków, wyciągnięcie - otwarcie. Zacznij od wymiany siłownika kierowcy
Napisany 14 maja 2013 - 17:38
Szukać nowego czy raczej używka?Zacznij od wymiany siłownika kierowcy
Napisany 15 maja 2013 - 08:11
Szukać nowego czy raczej używka?
siłownik idzie bardzo prosto reanimować,
w elektronicznym powinieneś dostać mikro wyłączniki koszt około 2 zł, lutownica i wymiana,
u mnie już trzy lata po wymianie i nic się nie dzieje.

a wracając do tematu to gdzie szukać, przyczyny nie działającego ryglowania ??
wszystko działa, domykanie szyb, siłowniki,
to się jakoś programuje czy jak ??
Napisany 15 maja 2013 - 08:56
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 23 kwietnia 2014 - 15:41
dalej nie działa mi to ryglowanie zamków z kluczyka. Domykanie mam jak trzymam przycisk, w opel scanner wszystko działa, domykanie, zamykanie, ryglowanie, nie mam tylko z kluczyka ryglowania, gdzie szukać przyczyny, czy może lepiej wymienić sterownik ??
pozdrawiam:)