witam posiadam omege b 94r 2.5 td automat
otoz od jakiegos tygodnia zauwazylem spadek plynu chlodzacego w zbiorniczku wyrownawczym. przez ten czas dolalem juz ok 2 litry plynu.
poza tym auto przy odpalaniu jak wczesniej kopcilo na czarno teraz puszcza chmure bialego dymu i kopci tak przez ok 20 s. dopiero po tym czasie juz tylko po wcisnieciu pedalu gazu `do dechy` przykopci delikatnie czarnym dymem
pytanie jest takie gdzie sie podziala ta woda ? bo zadnych wyciekow niezauwazylem !
:zaklopotanie:

bierze wode i kopci przy odpalaniu na bialo 2.5 dti
Rozpoczęte przez
83pit
, 03 wrz 2009, 07:51
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 03 września 2009 - 07:51
Napisany 03 września 2009 - 10:48
pytanie jest takie gdzie sie podziala ta woda ? bo zadnych wyciekow niezauwazylem !
:zaklopotanie:
hmm? a stan oleju się nie powiększył?
i też bym stawiał na koniec uszczelki, aczkolwiek u mnie w A robił się wżer na głowicy i objawy były takie same-konieczne było planowanie glowicy
Napisany 03 września 2009 - 11:34
typowy objaw spalania płynu chłodzącego albo uszczelka albo pęknięta głowica niestety
Napisany 03 września 2009 - 13:47
poziom oleju sie nie zwiekszyl, nawet bym powiedzial ze troche spadl.
co do tej uszczelki to kiedys w innym aucie jak mi strzelila to auto faktycznie kopcilo na bialo ale zostawialo za soba chmure na pare metrow i kopcilo non stop. teraz sie znowu przejechalem i tylko po odpaleniu przykopci na bialo po chwili jest ok
co do tej uszczelki to kiedys w innym aucie jak mi strzelila to auto faktycznie kopcilo na bialo ale zostawialo za soba chmure na pare metrow i kopcilo non stop. teraz sie znowu przejechalem i tylko po odpaleniu przykopci na bialo po chwili jest ok
Napisany 05 września 2009 - 15:41
kopci tak przez ok 20 s. dopiero po tym czasie juz tylko po wcisnieciu pedalu gazu `do dechy` przykopci delikatnie czarnym dymem
hmn........ rozumiem, że dajesz po garach jak już się porządnie rozgrzeje a nie 20s po odpaleniu