Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

bierze wode i kopci przy odpalaniu na bialo 2.5 dti

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   83pit

83pit
  • 3 postów

Napisany 03 września 2009 - 07:51

witam posiadam omege b 94r 2.5 td automat
otoz od jakiegos tygodnia zauwazylem spadek plynu chlodzacego w zbiorniczku wyrownawczym. przez ten czas dolalem juz ok 2 litry plynu.
poza tym auto przy odpalaniu jak wczesniej kopcilo na czarno teraz puszcza chmure bialego dymu i kopci tak przez ok 20 s. dopiero po tym czasie juz tylko po wcisnieciu pedalu gazu `do dechy` przykopci delikatnie czarnym dymem
pytanie jest takie gdzie sie podziala ta woda ? bo zadnych wyciekow niezauwazylem !
:zaklopotanie:

#2 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 03 września 2009 - 10:20

Czyzby poczatek konca uszczelki pod glowica?

#3 OFFLINE   mrogal

mrogal

ex PREZES SyBy

• 1 419 postów
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 03 września 2009 - 10:48

pytanie jest takie gdzie sie podziala ta woda ? bo zadnych wyciekow niezauwazylem !
:zaklopotanie:

hmm? a stan oleju się nie powiększył?
i też bym stawiał na koniec uszczelki, aczkolwiek u mnie w A robił się wżer na głowicy i objawy były takie same-konieczne było planowanie glowicy

#4 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

Bleblablo wyszło to #373

• 4 324 postów
  • Województwo: opolskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 03 września 2009 - 11:34

typowy objaw spalania płynu chłodzącego albo uszczelka albo pęknięta głowica niestety

#5 OFFLINE   83pit

83pit
  • 3 postów

Napisany 03 września 2009 - 13:47

poziom oleju sie nie zwiekszyl, nawet bym powiedzial ze troche spadl.
co do tej uszczelki to kiedys w innym aucie jak mi strzelila to auto faktycznie kopcilo na bialo ale zostawialo za soba chmure na pare metrow i kopcilo non stop. teraz sie znowu przejechalem i tylko po odpaleniu przykopci na bialo po chwili jest ok

#6 OFFLINE   roobo

roobo
  • 726 postów

Napisany 05 września 2009 - 15:41

kopci tak przez ok 20 s. dopiero po tym czasie juz tylko po wcisnieciu pedalu gazu `do dechy` przykopci delikatnie czarnym dymem

hmn........ rozumiem, że dajesz po garach jak już się porządnie rozgrzeje a nie 20s po odpaleniu :eek: