Ocencie moje auto, nie mogę sprzedać
Napisany 31 sierpnia 2009 - 08:05
Napisany 31 sierpnia 2009 - 08:25
Witam. Dwa dni temu dałem ogłoszenie na "otomoto" http://otomoto.pl/op...a-C9738686.html i nikt do tej pory nie zadzwonił.
2 dni i już się zastanawiasz? Hehe to nie Lambo w promocyjnej cenie tylko Opel

Poczekaj kilka dni- każda zmora znajdzie swojego amatora

Po za tym te dwa miesiące użytkowania nie pomogą...
Napisany 31 sierpnia 2009 - 08:34
- mało zdjęć, na których za wiele nie widać
- dwa miesiące i chęć sprzedaży? "pewnie mina" sobie każdy pomyśli
Napisany 31 sierpnia 2009 - 08:44

Napisany 31 sierpnia 2009 - 09:10

Napisany 31 sierpnia 2009 - 09:20
Proponuję zrobić dodatkowych 15-20 zdjęć, wrzucić na fotosik czy inny serwer i dodać link do opisu. 3 tyg temu sprzedałem AR 156 za dobre pieniądze i 22 zdjęcia + wyczerpujący opis tak zadziałały że kupiec przyjechał i nawet za dużo nie oglądał - "bo widziałem na zdjęciach", przejechał się i wyłożył kaskę na stół
dokladnie - dobre zdjecia to podstawa - tylko zadnego photoshopa
dodatkowo skladny opis
Napisany 31 sierpnia 2009 - 09:25

Napisany 31 sierpnia 2009 - 10:50
p.s. dziś odebrałem dowód rejestracyjny
nic się nie płaci za ten drugi-właściwy (kiedyś było inaczej)
Napisany 31 sierpnia 2009 - 11:26
p.s. dziś odebrałem dowód rejestracyjny
nic się nie płaci za ten drugi-właściwy (kiedyś było inaczej)
Lepiej było sprzedać go ze starym dowodem rejestracyjnym - tak jak robią to handlarze. Jak wiedziałeś/podejrzewałeś że i tak pójdzie do ludzi. Niepotrzebnie kasa wywalona w przerejestrowanie

Napisany 31 sierpnia 2009 - 11:32
p.s. "klapek" masz rację, myślałem o tym
Napisany 31 sierpnia 2009 - 11:37

Napisany 31 sierpnia 2009 - 13:13
Ja za niewiele więcej wystawiłem swojego turbotraktorka - z tym, że u mnie wszystko działa jak w zegarku i jeżdżę nią 3 lata! Swoją sprzedaję już ponad 2 tygodnie. Jest dwóch chętnych, autko im się podoba, ale się zastanawiają... W wakacje wmawiałem sobie, że wszyscy się urlopują. Teraz po wakacjach słyszę, że wypompowani z kasy tym bardziej nie chcą... ahhhhhh, a niedługo mi się ubezpieczenie skończy i szkoda kupować na kolejny rok....
Zrobiłem nawet specjalną stronkę z mnóstwem zdjęć: http://sites.google....gabkombidiesel/ Może i moja turbokluska znajdzie swojego amatora?

pozdr.Sebek
Napisany 31 sierpnia 2009 - 14:06
Hmmm, no tak, sprzedać Omkę niełatwo w naszych czasach. Dobre zdjęcia to podstawa. W Twojej Omie jest trochę jeszcze do zrobienia, klimatyzacja, most, chyba Ci się też już ręczny kończy etc.. W tej cenie można znaleźć zadbane i w100% działające autko.
Ja za niewiele więcej wystawiłem swojego turbotraktorka - z tym, że u mnie wszystko działa jak w zegarku i jeżdżę nią 3 lata! Swoją sprzedaję już ponad 2 tygodnie. Jest dwóch chętnych, autko im się podoba, ale się zastanawiają... W wakacje wmawiałem sobie, że wszyscy się urlopują. Teraz po wakacjach słyszę, że wypompowani z kasy tym bardziej nie chcą... ahhhhhh, a niedługo mi się ubezpieczenie skończy i szkoda kupować na kolejny rok....
Zrobiłem nawet specjalną stronkę z mnóstwem zdjęć: http://sites.google....gabkombidiesel/ Może i moja turbokluska znajdzie swojego amatora?
pozdr.Sebek
szczególnie te 150 tyś km

Napisany 31 sierpnia 2009 - 14:15
Napisany 31 sierpnia 2009 - 14:38
Odpowiem troszeczkę z punktu widzenia marketingowego.
Musisz zastanowić się, komu chcesz sprzedać, tzn. jeśli forumowiczowi lub "nie wrogowi" opis szczery to podstawa. Jeżeli jednak chesz po prostu sprzedać to po pierwsze, zbyt szczery opis dotyczący mostu nie jest wskazany; po drugie, informacja o chęci wymiany samochodu koncernu GM na koncern VW stawia opla w złym świetle w oczach potencjalnego zainteresowanego: "hmm, pewnie bardzo dużo pali i jest awaryjny, silnik w strzępach skoro tyle powymieniał, na pewno skoda cichutka a ten belzebub wcale nie taki komfortowy, itd., itp." Nie możesz pisać o tym, czego nie widać lub trudno odgadnąć.
Po drugie ilość, ale i jakość zdjęć. Zdjęcie Nr 1 - zamknij szybę i troszeczkę oczyść lakier poniżej listwy bocznej, a także troszeczkę cofnij tak, aby nie było widać refleksów (plam) na pokrywie silnika; Nr 2 - TŁO: sprzęt rehabilitacyjny; podnieś oparcie fotela i przesuń do przodu gdyż jest wrażenie małej ilości miejsca po zamontowaniu fotelika; Nr 3 - w porządku, "... pojemny i wygodny na duże zakupy, więc i w trasę bez problemu zapakujemy się całą familią"; Nr 4 - zbyt dużo światła i cienia. W padającym na obręcz kierownicy świetle ma się wrażenie jej mocnego wytarcia; dywanik "chyba mocno wyeksploatowany", i oczywiście podnieś oparcie fotela pasażera.
Podsumowując, w opisie używaj większych ogólników, poza oczywiśćie opisem np. o wymianie typowych elementów eksploatacyjnych (olej, filtry, klocki) - jeśłi masz jakieś rachunki lub dowody; zrób zdjęcie w zbliżeniu zarysowanań tak, aby potencjalny klient to zobaczył (gdyż i tak zobaczy w realu) i nie przeszedł do następnej oferty (haha, porysowany, nie ma zdjęcia prawego boku, bo pewnie wygląda jak dzieło niedoszłego graficiarza na ścianie garażu); napisz ogólnie o zabezpieczeniu antykorozyjnym; o oponach (bieżniku) nie wspominaj, gdyż niewiele osób sprawdza stan opon, chyba, że ewidentnie widać że są mocno zużyte. To tak po krótce.
p.s. proszę mnie za tę wypowiedź mocno nie strofować, gdyż prawa rynku są twarde. Osobiście jestem zwolennikiem uczciwości w kontaktach międzyludzkich, ale niestey "jak masz miękkie serce, musisz mieć twardą ....
POZDRAWIAM serdecznie
Napisany 31 sierpnia 2009 - 14:40
Napisany 31 sierpnia 2009 - 19:06
Napisany 31 sierpnia 2009 - 19:12

Napisany 31 sierpnia 2009 - 20:24
ps. u mnie nie bylo, ani nie ma zadnej usterki. po prostu opel i bez gazu.