Wymiana filtra paliwa w OMEGA-B 2.0i 16V
Napisany 30 sierpnia 2009 - 11:34
Jakiś dziwny jest ten filtr- plastikowy w kształcie stożka, nie podobny do tych, które znalazłem na Allegro.
Proszę o opinię szanownych kolegów, którzy wymieniali już filtr paliwa (benzyny) w swoich OMEGACH.
Napisany 30 sierpnia 2009 - 11:38

Przeniosłem, proszę kontynuować tutaj

Napisany 30 sierpnia 2009 - 16:45
W mojej Omedze filtr paliwa znajduje się nad nadkolem prawego przedniego koła.
Jakiś dziwny jest ten filtr- plastikowy w kształcie stożka, nie podobny do tych, które znalazłem na Allegro.
Proszę o opinię szanownych kolegów, którzy wymieniali już filtr paliwa (benzyny) w swoich OMEGACH.
W prawym nadkolu moga byc 2 rzeczy:
1. pompa od nivo - jezeli auto posiada nivo
2. tzw. pochlaniacz par paliwa - filtr z weglem aktywnym polaczony z ukladem paliwowym (co by paliwkiem nie walilo od auta w duzym skrocie).
Natomiast filtr paliwa w Omce B jest przy zbiorniku paliwa, pomiedzy zbiornikiem o mostem napedowym.
Napisany 30 sierpnia 2009 - 16:54
filtr paliwa w Omce B jest przy zbiorniku paliwa, pomiedzy zbiornikiem o mostem napedowym.
Dokladnie tak jak kolega pisze
Napisany 01 września 2009 - 14:02

Napisany 27 października 2012 - 16:17
Ale jak się do niego dostać, oraz jak się go wymienia? czy trzeba coś odkręcać itp,odpowietrzać układ lub inne zabiegi jak je wykonać?Dokladnie tak jak kolega pisze
Napisany 27 października 2012 - 19:35
prawy tyl obok zbiornika. nie wiem jak jest oryginalnie ale pewnie na klamry.
(u mnie bylo przerabiane na opaski zaciskowe)
odpinasz stary zakladasz nowy i tyle odpowietrzy sie sam a jak nie to na listwie wtryskowej jest odpowietrznik z czarna zakretka. odkrecisz nacisniesz powiedzmy wentylek do tad az pojdzie nim paliwo i to wszystko