Jak wyczyścić chłodnicę z zewnątrz?
Napisany 28 sierpnia 2009 - 23:16
Jak wyczyścić tą chłodnicę? Wiem, że Karcherem można rozwalić, więc czym? Są może jakies specjalne środki do odżerania takiego syfu? Chodzi mi o to, żeby nie demontować chłodnicy, tylko co najwyżej wyciągnąć grill.
Napisany 29 sierpnia 2009 - 00:03

Napisany 29 sierpnia 2009 - 10:40
Napisany 29 sierpnia 2009 - 14:30
Wydaje mi się, że znalazłem powód grzania się silnika w mojej klusce. Otóż chłodnica od klimatyzacji jest wręcz nadźgana wszelakiego rodzaju syfem z przewagą kamyczków i owadów, więc powietrze nie dopływa do chłodnicy silnika.
Jak wyczyścić tą chłodnicę? Wiem, że Karcherem można rozwalić, więc czym? Są może jakies specjalne środki do odżerania takiego syfu? Chodzi mi o to, żeby nie demontować chłodnicy, tylko co najwyżej wyciągnąć grill.
trzeba ta zwykla lance i prostopadle i nic sie nie uszodzi
jak sie bedzie myc ta lanca wirujaca to raczej napewno sie zeberka pozakrzywiaja
Napisany 30 sierpnia 2009 - 00:41
Napisany 30 sierpnia 2009 - 07:08
Tak czy siam umyłem na glanc, i dalej to samo. Jak jade po mieście, to temperatura rosnie do załączenia wentylatora i potem spada i z powrotem. Pewnie termostat do **** albo chłodnica przytkana
ale tak ma byc. temp ma rosnac do momentu kiedy sie zalaczy wentylator i ten powinien ja zbic do 90-92 st i tak w kolko