Witam serdecznie mam taki problem ostatnio zauważyłem że robi mi się gorąca klema plusowa od akumulatora a razem z nią najbardziej grzeje się kable ten najgrubrzy chyba ten co idzie do rozrusznika, a grzej się to tak mocno że przetopił się trochę ten plastik od tego etui co osłania akumulator i co jeszcze zauważyłem że jak się klemę zdejmuje a potem zakłada to strasznie mocno iskrzy co to może być czy to się robi jakieś zwarcie??

Gorąca klema
Rozpoczęte przez
Patrikoss
, 23 sie 2009, 10:43
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 23 sierpnia 2009 - 10:43
Napisany 23 sierpnia 2009 - 10:59
Sprawdz ladowanie (na altku, klemach, na biegunach). Wyczysc klemy i bieguny aku. Przy podlaczaniu aku moze czasem delikatnie zaiskrzyc ale nie musi. Starzy gorale mowia zeby najpierw zakladac PLUSa a potem MINUSa jak podlaczasz aku.
Napisany 23 sierpnia 2009 - 11:31
tak kolego wez wyczysc klemy a jak to nie pomoże i bedzie sie dalej grzała to rzeba je bedzie wymienic ja tak miałem po wymianie wszystko jest ok a koszt to ok25 zł
.
Napisany 23 sierpnia 2009 - 13:20
wyczyściłem nic nie pomogło a gdzie się klemy kupuje??
Napisany 23 sierpnia 2009 - 13:30
Ja miałem to samo tyle, że z klemą minusową. A koszt to 3 zł, a nie 25a koszt to ok25 zł

Napisany 23 sierpnia 2009 - 13:33
:cool:ja kupowałem klemy miedziane i jeszcze wazelinke di tego wiec koszt taki a nie inny i klemy tez z tych lepsiejszych kolego:cool:
;)

.
Napisany 26 sierpnia 2009 - 18:17
dzięki za pomoc wymieniłem klemy i pomogło gdzieś słaby styk był pozdrawiam