Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Przednia szyba a granica państwa...

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
12 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   gliwacz

gliwacz
  • 34 postów

Napisany 20 sierpnia 2009 - 11:25

Witam, mam pękniętą przednią szybę, jest już ładne słoneczko, po stronie pasażera, bliżej słupka, jutro jadę na urlop i tak mi wpadło do głowy, czy przekraczał ktoś granicę z podobnym problemem? robią jakieś wrzuty? jadę przez Słowację, Węgry, Chorwację Austrię, Czechy... jak ktoś coś takiego miał będę wdzięczny za ostrzeżenie, radę cokolwiek :)

#2 OFFLINE   Payatz

Payatz

The Darkness Age Has Come

• 1 090 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 sierpnia 2009 - 11:49

Witam, mam pękniętą przednią szybę, jest już ładne słoneczko, po stronie pasażera, bliżej słupka, jutro jadę na urlop i tak mi wpadło do głowy, czy przekraczał ktoś granicę z podobnym problemem? robią jakieś wrzuty? jadę przez Słowację, Węgry, Chorwację Austrię, Czechy... jak ktoś coś takiego miał będę wdzięczny za ostrzeżenie, radę cokolwiek :)

Zatrzymają Cię do kontroli, i w każdym cywilizowanym kraju zabiorą dowód, szyba do wymiany, przegląd techniczny (a coś przy okazji jeszcze może wyjść) i będą jaja, i nieciekawy urlop.

Wymień przed wyjazdem, nie będzie problemów.

W Polsce nie można z taką jeździć, a co dopiero tam ;)

#3 OFFLINE   gliwacz

gliwacz
  • 34 postów

Napisany 20 sierpnia 2009 - 11:57

to właśnie jest problem z tą wymianą, właśnie te inne rzeczy porobiłem i jestem totalnie bez siana na szybę, zaryzykuje, jak coś bd opowiadał jak to przed chwilą daleko od domu dostałem kamieniem, szansa na dogadanie jest zawsze, ale fakt że trochę mnie to martwi,

#4 OFFLINE   Payatz

Payatz

• 1 090 postów

Napisany 20 sierpnia 2009 - 11:59

to właśnie jest problem z tą wymianą, właśnie te inne rzeczy porobiłem i jestem totalnie bez siana na szybę, zaryzykuje, jak coś bd opowiadał jak to przed chwilą daleko od domu dostałem kamieniem, szansa na dogadanie jest zawsze, ale fakt że trochę mnie to martwi,

A jak się nie dogadasz, to też zostaniesz bez siana - przed urlopem.

Nie wiem co Ci poradzić, bo koszt takiej szyby jest znaczny, poszukaj, może ktoś ma z europejki na sprzedaż (nie angol) i CI odda w dobrej cenie.

Masz dział 'Kupię' - tam uderzaj.

#5 OFFLINE   gliwacz

gliwacz
  • 34 postów

Napisany 20 sierpnia 2009 - 12:31

no nic dzięki, bd coś kombinował...

#6 OFFLINE   gliwacz

gliwacz
  • 34 postów

Napisany 03 listopada 2009 - 13:49

dodam tylko że nie miałem żadnych problemów na żadnej granicy, podczas żadnej kontroli a co najważniejsze podczas przeglądu :) jeżeli jest ktoś z okolic Gdyni mogę polecić stację kontroli :)

#7 OFFLINE   Payatz

Payatz

• 1 090 postów

Napisany 03 listopada 2009 - 13:53

Ale widzieli i przepuścili, czy nie zauważyli tego pęknięcia?

#8 OFFLINE   gliwacz

gliwacz
  • 34 postów

Napisany 03 listopada 2009 - 13:57

widzieli, tzn. na granicach nie zwracali uwagi, policja także :), a na przeglądzie zapytał co to jest, więc odpowiedziałem 2 dychy :) i nie pytał o nic

#9 OFFLINE   marcinmv6

marcinmv6
  • 54 postów

Napisany 03 listopada 2009 - 13:58

Ja tam bym nie ryzykował.
Lepiej wymień szybę. Polecam zakład w Gdyni za Fordem. Jakiś kilometr przed zjazdem na obwodnicę. Cena atrakcyjna i masz gwarancję, że usługa została zrobiona fachowo.:D

#10 OFFLINE   gliwacz

gliwacz
  • 34 postów

Napisany 03 listopada 2009 - 14:00

znam ten zakład, robili mi oczko jeszcze w japońcu, fakt - zrobili tak że więcej nie musiałem się tym przejmować :) a jak zawsze tak i teraz mam inne pilniejsze wydatki, więc szyba znowu poczeka...

#11 OFFLINE   robek86a

robek86a

Zbanowany

• 75 postów

Napisany 03 listopada 2009 - 16:47

swojego czasu jak były jeszcze posterunki na granicach to policjant słowacki wlepił mi pokutu:brawo: za szybkę więc nieryzykuj na słowacji niewiem jak dalej z innymi krajami:hehe:

#12 OFFLINE   klimi

klimi

Kulam się megane scenic

• 355 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 03 listopada 2009 - 17:03

swojego czasu jak były jeszcze posterunki na granicach to policjant słowacki wlepił mi pokutu:brawo: za szybkę więc nieryzykuj na słowacji niewiem jak dalej z innymi krajami:hehe:

Kolega już wrócił z zagranicy i nie miał większych problemów :cool:

#13 OFFLINE   gliwacz

gliwacz
  • 34 postów

Napisany 04 listopada 2009 - 11:19

dokładnie, na Słowacji nie ma żadnych posterunków już :) przejechałem Słowację, Węgry, Serbia, Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra, Chorwacja, Słowenia, Austria i Czechy, i nawet jak były granice, to nie zwracali uwagi, widzieli znaczek PL i nawet paszportów nie sprawdzali przeważnie,