Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Obszywanie kierownic - WROCŁAW

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   oxydian

oxydian
  • 50 postów

Napisany 15 sierpnia 2009 - 23:33

Witam Kolegów,
czy potrafi ktoś powiedziec, gdzie we Wrocławiu (nie w okolicach) można obszyć skórą kierownicę oraz gałkę. Szukam juz rok takiego speca we Wrocku i bez rezultatu, wszystko gdzieś daleko a ja chce to zrobic na miejscu.

EDIT: z kierownica dałem sobie spokój a gałkę obszyłem sam. 2 godziny roboty ale wyszło miodzio, wieczorem wrzuce fotki. Jakby ktoś z Wrocławia chciał mogę obszyć :)

#2 OFFLINE   otek

otek
  • 17 postów

Napisany 09 września 2009 - 14:41

Cześć.
Ja kierownicę obszywałem sam... 2 dni (tzn popołudniami po pracy zanim zrobiło się ciemno). Praca mozolna, ale opłaciło się. Jedyny mankament w porównaniu z obszyciem przez fachowca to taki, że ramiona kierownicy nie są obszyte. Ale i koszt dużo niższy.

#3 OFFLINE   ispradomsko

ispradomsko

-----

• 115 postów

Napisany 09 września 2009 - 14:47

Cześć.
Ja kierownicę obszywałem sam... 2 dni (tzn popołudniami po pracy zanim zrobiło się ciemno). Praca mozolna, ale opłaciło się. Jedyny mankament w porównaniu z obszyciem przez fachowca to taki, że ramiona kierownicy nie są obszyte. Ale i koszt dużo niższy.

Pokazał byś efekty :)

#4 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 09 września 2009 - 19:34

Wawie obszycie kiery 400 zeta tylko trza zdjąć kierę- niestety:(

#5 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 10 września 2009 - 11:04

Wawie obszycie kiery 400 zeta tylko trza zdjąć kierę- niestety

Cztery stówki to już chyba trochę przegięcie ...

#6 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1 313 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 10 września 2009 - 11:09

Powiem Wam, że jak ktoś ma kiere lekko poobcieraną (ale nie poprzecierane dziury), to nie ma sensu obszywać. Wystarczy kupić farbę do skór - renoskór, pędzelek i samemu pomalować. Efekt naprawdę zadowalający a koszt to kilkanaście złoty za farbę plus pędzelek. Od razu mówię, ze nic nie pęka, farbuje itp. Ale jeżeli w kierownicy są już dziury to pozostaje tylko obszycie.

#7 OFFLINE   oxydian

oxydian
  • 50 postów

Napisany 10 września 2009 - 23:28

No więc chwalę się. Czas: 2 godziny razem z wycinaniem profili. Materiał: z braku skóry wzięłem materiał ze skórzanego fotela biurowego, nawet fajnie się komponuje z fakturą deski w Omedze i jest miły w dotyku... Wbrew pozorom nie jest to trudna sztuka wystarczy podpatrzeć jak było w oryginale. Gałeczka ma specjalne rowki na szwy także nie ma wybrzuszeń w tych miejscach. Najtrudniejsze jest zakładanie już uszytego kondona ale i na to jest mały patent... Nie jestem z zawodu tapicerem wiec jak dla mnie mistrzostwo świata, satysfakcja i 5 dyszek w kieszeni :)

#8 OFFLINE   fnd

fnd
  • 1 167 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 września 2009 - 23:50

Jak na amatora to naprawdę nieźle ;)

#9 OFFLINE   otek

otek
  • 17 postów

Napisany 14 września 2009 - 13:24

Wyszło super. Jak tylko zrobię fotki mojej kierownicy, to tu wrzucę.

#10 OFFLINE   Rafal777

Rafal777
  • 3 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 05 listopada 2009 - 23:11

obszywają w Kamiennej Górze, od wrocka kawałek jest, ale robią na miejscu. cena - około 140zł. robią to profesjonalnie. możliwość wybrania skóry, połączenie perforowanej z jasną, bez perforacji, jednolita, - jak się podoba tak zrobią.

szczegóły u prezesa Vectra Klub Polska.
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pozdrowienia

Rafał777
#345 VKP
przyjaciel VU
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

#11 OFFLINE   robertus

robertus
  • 379 postów

Napisany 02 stycznia 2010 - 16:15

Obszywają w miejscowości Nadolice Wielkie na trasie Wrocław-Jelcz. Zapomniałem adresu. Mam gdzieś zapisane. Można nawet się umówić i obszyją bez ściągania kierownicy.
http://www.xstyl.cba.pl/