Panowie, od kolegi Roozgi dowiedziałem się że piszczy w omie ta pompa, przeszukałem tematy ale nie znalazłem konkretnej podpowiedzi jak to ustrojstwo sie naprawia i czy w ogóle da sie to naprawić. I jeszcze jedno, czy z tym piszczeniem na początku gdy silnik zimny można jeździć czy lepiej kupic jakąś używkę, dodam że kata mam sprawnego ( jeszcze ).

Odkurzacz
Rozpoczęte przez
__Robert__
, 14 sie 2009, 19:10
10 odpowiedzi na ten temat
Napisany 14 sierpnia 2009 - 19:10
Napisany 14 sierpnia 2009 - 19:18
Kup lepiej używkę.Ktoś na forum to naprawił,ale roboty było z tym niemało...
Napisany 14 sierpnia 2009 - 19:30
Czyli jednak lepiej kupic sprawną używkę, a powiedz mi taka rzecz, czy dużo roboty aby to wymienić i czy pasuje od Vectry?
Napisany 14 sierpnia 2009 - 20:03
po prostu odłacz go, jezdziłem 2 lata z odłacznym odkurzaczem- nie było zadnych ubocznych efektów
Napisany 14 sierpnia 2009 - 20:05
Robert - ale w tych tematach jest nawet jak rozebrać ten odkurzacz - wiem że jest ale trzeba dobrze szukać
Napisany 14 sierpnia 2009 - 20:10
Jacek wyczytałem, że odłączenie grozi popsuciem katalizatora, nie mam pojącia dlaczego, ale chłopaki z klubu tak piszą. Roozga uwierz mi że przeczytałem dość intensywnie o odkurzaczu, nawet znalazłem jakiś schemat ( rysunek ) wrzucony przez Ciebie, ale kurcze nie znalazłem nigdzie na temat jak go rozebrać i jak naprawic , tylko takie tam, że ktoś przesmarował i działa, ale może słabo szukałem, popatrzę jeszcze raz.
Napisany 10 września 2009 - 01:14
Wszyscy mowia o jednym a ja mam pytanie bo chce ten odkurzacz kupic czy bedzie pasowal kazdy odkurzacz niezaleznie od roku podukcji bo silnik to napewno ten sam,dzieki.Szukam tego odkurzacza do 2.0 16V z 1999r
Napisany 10 września 2009 - 16:21
a tak apropo odkurzazca... omege mam od kwietnia a dzis pierwszy raz slyszalem ze sie odkurzacz zalaczyl rano...
i jakos lepiej auto jechalo albo m isie tylko zdawalo. mam uszkodzona sonde i na zimnym silniku nei raz potrafi przygansac...

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 13 września 2009 - 13:47
Jeśli słyszałeś coś podobnego do gwizdu, to odkurzacz Ci sie psuje, ale ten gwizd słyszalny jest przez ok 1 minute.
Napisany 13 września 2009 - 20:18
panowie to jeszcze powiedzcie mi do czego sluzy ten odkurzacz i jakie on ma zadanie?juz wiem znalazlem.
Napisany 14 września 2009 - 07:22
no jakbyś wcisną szukajkę to byś wiedział
ale po raz wtóry powtórzę:
Dogrzewanie spalin pędzących do z kolektora wydechowego ku katalizatorowi w celu przedłużenia żywotności katalizatora
ale po raz wtóry powtórzę:
Dogrzewanie spalin pędzących do z kolektora wydechowego ku katalizatorowi w celu przedłużenia żywotności katalizatora