Byłem, obczaiłem i odjechałem czym prędzej (
http://www.otomoto.p...how&id=C9610960)
Ogłoszenie:1996r
170k km
Stan wizualny i techniczny bdb
Tapicerka idealna.
Ogrzewanie niezależne.
Realia1995r (przednia szyba 1991 reszta ok)
270k km (nawet nie zdążyli przekręcić, tłumacząc się błędnym opisem, bzdura)
Stan wizualny dobry minus, poocierana trochę, odrobina rdzy, zderzaki farba odpryskuje zwłaszcza na tylnym od wgniecenia, listwa do wymiany bo jakaś pokiereszowana dziwnie, maska ma odpryski w postaci białych plamek.
Tapicerka też co najwyżej stan dobry (bez minusa

)
Popioła pełna kiepów, ponoć wcześniej nie palone było bo aktualny właściciel ma ją parę miesięcy.
Dziwne ma niby krótko a zdążył wymienić "niby" rozrząd uszczelniacze jakieś i coś tam jeszcze zakładając gaz do tego, pewnie chciał komuś zrobić prezencik sprzedając ja w tej cenie

Jak przyjechałem silnik był aż gorący, po odpaleniu napinacz paska tak latał że aż chciał wyskoczyć

Sprzedający stwierdził że przecież to "nie ma różnicy czy ciepły czy zimny bo i tak bardzo ładnie chodzi" o_O
Wycieki na dole to mało powiedziane, silnik wraz z miską zalany aż miło, most to samo

Gaz....zaciekawia mnie taka sprawa, na różnych fotkach silników z gazem zawsze widziałem 4 takie jak by niby zaworki czy coś w tym stylu (często żółte), są w takim plastiku zaraz koło siebie a tutaj są tylko trzy...
Może dla tego wciskając energiczniej gaz w podłogę silnik się dławił i praktycznie gasł, dopiero powoli go wkręcając wchodził na obroty a znów gwałtownie puszczając po przegazowaniu strzelał fajnie z tłumika

Nie jestem expertem w dziedzinie samochodów aczkolwiek po sprawdzeniu wszystkich "punktów kontrolnych" zgodnie z poradnikiem zamieszczonym na tym forum (wielkie piwo dla autora

) stwierdziłem że auto miało dzwona tylko z przodu.
Dosyć dobrze zrobione (szczelinki się zgrywały itp itd) ale widziałem taką śmieszną jak by pastę do o koła kielichów amorków i ponacinane odrobinę kielichy jak to kiedyś ktoś zauważył przy ocenie innej omesi.
Błotniki i plastiki osłaniające chłodnicę regularnie odkręcane (chyba żeby przeczyścić od środka

)
Przednia szyba z innego roku co sprzedający skomentował normalnym zjawiskiem w autach z tego roku.
Zaślepki do wsadzania lewarka regularnie używane, opony śrut, ponoć lekkie bicia przy 90km/h ale pprzy większych prędkościach "normuje się" (nie sprawdzałem bo nie chciało mi się nią nawet bzyknąć w celu dalszej kontroli)
Do tego stała sobie biedna u jakiegoś mechaniola który prowadził chyba skup złomu bo żadnego normalnego auta poza omegą tam nie widziałem.
Czułem że ta omesia mówi do mnie "chłopie daj se spokój,szukaj dalej, ja czekam na jelenia"
Reasumując zaraz po tym jak odkryłem nieścisłości związane z opisem a stanem faktycznym, do tego stwierdzenie sprzedającego że wszystkie te motory na gazie tak reagują zdenerwowałem się i już wiedziałem że jej nie kupię ale obadałem do końca (jak potrafiłem) gdyby ktoś kiedyś chciał coś wiedzieć na jej temat.
Szukam dalej