Koledzy proszę o pomoc w temacie mocowania dekielków do felg aluminiowych (takich jak na załączonych zdjęciach). Fabrycznie są to zatrzaski, które trzymają dekielek za rant w otworze centrującym. Czy ktoś z Was ma sposób aby tak je zamocować, żeby mi ich kolejny raz nie ukradli. Ja mam już parę pomysłów ale nie będę ich wypisywał aby uniknąć autosugestii. Mam nadzieję, że wśród Was jest ktoś, kto ma sprawdzony sposób na to.
Będę ogromnie wdzięczny za podpowiedzi.

Mocowanie dekielków do felg aluminiowych - pomocy
Rozpoczęte przez
irzyk
, 06 sie 2009, 06:35
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 06 sierpnia 2009 - 06:35
Napisany 06 sierpnia 2009 - 10:11
Na klej, np. poxipol, tylko dobrze felge wyczyscic przed klejeniem. Klucz do kol spokojnie sie zmiesci w otwory ale bezpieczniej najpierw przymierzyc
A inny sposob z mojego osiedla - przyjezdzasz, zdejmujesz dekielki, juz kilku tak robi

Napisany 06 sierpnia 2009 - 10:18
Na klej, np. poxipol, tylko dobrze felge wyczyscic przed klejeniem.
I co przed każdym wyważeniem będziesz odklejał? A jak będzie chciał ukraść to na siłę wyłamie śrubokrętem. Więc też trzeba będzie kupić nowe. Swoją drogą jak tak u was kradną to może poprostu nie zakładać?
Napisany 06 sierpnia 2009 - 10:32
Masz racje, nie pomyslalem o wywazaniu. A kradna na potege. Kiedys kradli lusterka, kolpaki, anteny, wycieraczki, radia a teraz sie zrobila moda na dekielki i GPS'y. Dekielkow nie biora tylko ze skody felicji
Sory za male OT.