Mam problem z urwaną albo tylko wyszła jakoś, rączka od otwierania maski silnika. Linka trzyma się na niej bardzo dobrze ale sama rączka wisi właśnie na lince. Jak inaczej otworzyć maskę silnika, bo ciągnięcie z całej siły za linkę nic nie daje. :mur:

Jak inaczej otworzyć maskę silnika.
Rozpoczęte przez
Ben ten
, 20 lip 2009, 23:07
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 20 lipca 2009 - 23:07
Napisany 20 lipca 2009 - 23:14
za słabo ciągniesz 
albo musisz mieć drugą osobę i trzeba lekko docisnąć maskę po środku na samym przodzie podczas ciągnięcia...

albo musisz mieć drugą osobę i trzeba lekko docisnąć maskę po środku na samym przodzie podczas ciągnięcia...
Napisany 21 lipca 2009 - 06:29
Tak będę musiał zrobić, tzn. druga osoba dociśnie maskę. Wcześniej widziałem że mechanizm (ten bolec wchodzący w otwór, jak to brzmi) jest bardzo suchy, trochę zardzewiały więc jak otworzę to porządnie nasmaruję. Pytałem też bo myślałem że można jakoś z przodu otworzyć a i czy ta dźwigienka działa tylko jak naciąganie linki czy może coś jeszcze odblokowuje ?? Myślę że tylko naciąga linkę, no zobaczę co z tego wyjdzie.
Napisany 21 lipca 2009 - 07:03
weź to w dwie ręce: lewą ręką trzymając sztywno za tę kwadratową (prostokątną część) prawą chwyć za wajchę i do boju - naciągnij wszystko tylko ładnie.
Możesz też sprawdzić czy nie wyciągnąłeś tylko linki z zatrzasku
Albo wyjmij cięgno z blokady i kombinerkami pociągnij
Możesz też sprawdzić czy nie wyciągnąłeś tylko linki z zatrzasku
Albo wyjmij cięgno z blokady i kombinerkami pociągnij
Napisany 21 lipca 2009 - 14:14
W dwie osoby poszło, wystarczyło docisnąć maskę przy jednoczesnym ciągnięciu linki. Nasmarowałem cały zamek pokrywy silnika i bez kłopotu otwiera się.