Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Uruchomienie silnika bez automatycznej skrzyni biegow

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   SAINT1

SAINT1
  • 9 postów

Napisany 17 lipca 2009 - 17:31

Witam,

Mam silnik x30xe ktory pracowal z automatyczna skrzynia biegow, silnik stoi na ramie - skrzynia jest odlaczona, probowalem dzis uruchomic motor i niestety nie kreci nawet rozrusznik, slychac tylko zalaczenie silnika krokowego. Po uruchomieniu zegarow pojawia sie blad skrzyni biegow. Nie wiem czy ma to znaczenie ale nie podpiolem komputera ASB przy dzisiejszej probie. Czy nie podlaczona skrzynia i brak komputera moga powodowac blokade rozrusznika ?

Pozdrawiam

#2 OFFLINE   Kristofer

Kristofer

VECTRAIrmscher1,9150+chip

• 1 758 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 17 lipca 2009 - 17:58

Nie wiem czy ma to znaczenie ale nie podpiolem komputera ASB przy dzisiejszej probie. Czy nie podlaczona skrzynia i brak komputera moga powodowac blokade rozrusznika ?

raczej tak bo jak lewar od biegów nie jest na P lub N to rozrusznik nie kręci tak dla bezpieczeństwa aby w coś nie wjechać więc chyba kompa musisz podłączyć :D

Ps. nie dubluj postów poczekaj cierpliwie i ktoś coś powie
http://forum.omegakl...9073#post329073

#3 OFFLINE   Lincoln

Lincoln
  • 56 postów

Napisany 17 lipca 2009 - 19:37

Musisz znaleść jedan z kostek od skrzyni, tam sa takie dwa grube przewody, ktorym trzeba zrobić łącznik, by komputer myslał ,ze autamot jest w pozycji P lub N, robiłem SWAP z autoamtu na manual w calibrze i taki myk był niezbędny!!!