Straszny klopot.Kupilem nowy akumulator po 2 tygodniach auto nie odpalilo,pojechalem do sklepu stwierdzili zarwana cele i wymienili na nowy.Po ok 3 tyg znow to samo auto nie pali.Diagnoza znow zarwane cele ale tym razem juz nie wymienili aku twierdzac ze to wina auta, ze gdzies czerpie prad bo stwierdzili miernikiem.Czy moze to byc wina stacyjki ? bo biby nieraz jak wyjme kluczyk to jakby nie rozlanczala wyswietlacza.
Podpowiedzcie co zrobic bo teraz na noc sciagam kleme.

Rozladowuje mi sie aku pomocy !!!
Rozpoczęte przez
marcin222
, 16 lip 2009, 15:14
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 16 lipca 2009 - 15:14
Napisany 16 lipca 2009 - 16:57
ale czekaj czekaj skoro po raz drugi stwierdzone że cela oberwana to znowu powinni wymienić na nowy. bo nie rozumiem co ma to że samochód czerpie prąd do tego że cela się oberwała. cela obrywa się z powodu wyeksploatowania aku bądź właśnie z tego że sprzedają złom jakiś regenerowany. a za 3 razem muszą oddać kase.
Napisany 16 lipca 2009 - 17:57
cela jeszcze moze sie oberwac jak auto duzo jezdzi po dziurach, skacze na muldach itp. cela moze sie oberwac jezeli akumulator nie zostal nalezycie przymocowany.
to i tak nie zmienia faktu ze kupiles jakis badziew, zglos reklamacje i niech oddadza kase. a ty poszukaj jakiegos sprawdzonego akumulatora. ja mam centre i nie narzekam
to i tak nie zmienia faktu ze kupiles jakis badziew, zglos reklamacje i niech oddadza kase. a ty poszukaj jakiegos sprawdzonego akumulatora. ja mam centre i nie narzekam
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI
Napisany 16 lipca 2009 - 20:48
Mi rozładowywało aku jak miałem webasto w swojej pierwszej. było coś rypnięte i nie grzało. też odpinałem kleme.. 
ale w końcu odłączyłem całą elektryke od webasto i miałem święty spokoj.

ale w końcu odłączyłem całą elektryke od webasto i miałem święty spokoj.
pepeomegas
Napisany 16 lipca 2009 - 20:57
Oberwanie celi ? To bubel i nie ma innej opcji!W omedze gdyby stal luzem w bagazniku to nie ma takiej opcji by cos sie stalo przez jakies dziory czy cos w tym rodzaju.W rolniczych ciagnikach akumulatory sa montowane z przodu i nie ma tam zadnej amortyzacji i jakos nic im nie szkodza zadne wstrzasy .Reklamuj i nic wiecej.
Napisany 16 lipca 2009 - 21:08
temat stary jak świat
akurat miałem taki sam silnik
jak kupiłem pojechałem do mamy na działke... pobawiałem się chwilke i lipa nie odpalił...
po wymianie na nowy po jakimś czasie też się rozładowywał...
0. zdjołem klemy...
0a - bolce akumulatora tez profilaktycznie wyczyściłem
1. oczyściłęm klemy do żywego metalu...
2. wyczyściłem wszystkie przewody do żywego metalu które były podłaczone przy klemach...
3. odtłuściłem
3a wymeiniłem śruby do skręcania klemy
4 skręciłem wszytsko
5 posmarrowałem wazeliną techniczną
EFEKT
ŚIGAM DO DZIŚ
akurat miałem taki sam silnik
jak kupiłem pojechałem do mamy na działke... pobawiałem się chwilke i lipa nie odpalił...
po wymianie na nowy po jakimś czasie też się rozładowywał...
0. zdjołem klemy...
0a - bolce akumulatora tez profilaktycznie wyczyściłem
1. oczyściłęm klemy do żywego metalu...
2. wyczyściłem wszystkie przewody do żywego metalu które były podłaczone przy klemach...
3. odtłuściłem
3a wymeiniłem śruby do skręcania klemy
4 skręciłem wszytsko
5 posmarrowałem wazeliną techniczną
EFEKT
ŚIGAM DO DZIŚ
Napisany 16 lipca 2009 - 21:59
Te pozarywane cele tlumaczyli tym ze gdzies ciagle pobiera prad nawet po zgaszeniu auta i do takiego stopnia ze az te cele ida w...
Ja sie nie znam ale tak mowili sprzedawcy,ze zekomo jak tak mocno sie rozladuje po naladowaniu moze juz nie dzialac.
Ja sie nie znam ale tak mowili sprzedawcy,ze zekomo jak tak mocno sie rozladuje po naladowaniu moze juz nie dzialac.
Napisany 16 lipca 2009 - 22:14
Temat jak rzeka, i typowań może być 100. Musisz sprawdzić napięcie przy rozruchu i po uruchomieniu. Totalna bzdura że 2 raz masz taką samą rekalamcje( muszą być wadliwe baterie) .Na wszelki wypadek możesz jeszcze sprawdzić regulator napięcia - ten potrafi rozwalić każdy akumulator w pare minut nawet.
Płyny i koncentraty chłodnicze- 1,5,20,200,1000l - dobra cena!
Oleje silinikowe i przemysłowe,od 1l do 1000l,
Chemia samochodowa K2 ,F1,Atas, Plastmal
Żarówki,filtry
Oleje silinikowe i przemysłowe,od 1l do 1000l,
Chemia samochodowa K2 ,F1,Atas, Plastmal
Żarówki,filtry
[SIGPIC][/SIGPIC]
Never make a pirate angry !