Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Pomocy! KABLE Z DRZWI DO BAGAŻNIKA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
14 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   korycki

korycki
  • 20 postów

Napisany 08 lipca 2009 - 21:10

Witam! Mam wielkie zmartwienie... Jestem od 3 dni posiadaczem tego cudownego auta jakim jest omcia :-D Ale mam pewien problem - mianowice chodzi mi o o, aby w bagażniku znalazły się kable do podłączenia dwóch głośników i chodzi mi o to, aby były one podłączone zamiast tych w tylnich drzwiach. . . Rozkręciłem dzisiaj progi i jak zobaczyłem tak wiązkę kilkudziesięciu kabli to stwierdziłem że "nie dla psa kiełbasa" i że to nie na moje siły... Może ktoś mógłby Mi pomóc i wytłumaczyć "jak krowie na rowie" jak to zrobić! Błagam!A dodam że głośniki mam oryginalne - szerokopasmowe, oplowski, i ze starośi cała amortyzacja im skruszała :-D POMÓŻCIE!!! Chodzi mi tylko jak połapać się które to kable idą do głośników i nie proszę tu o odpowiedz typu: próbuj metodą prób i błędów, czy "rozkręć obicie drzwi tylnych i tam są kable"... Nie chcem rozkręcać drzwi tylko ciachnąć kabelki gdzieś w progu i poprowadzić do kufra. Z góry wielkie THX!!!:kumple:

#2 OFFLINE   byku3

byku3
  • 7 postów

Napisany 08 lipca 2009 - 22:36

Według mnie najlepszy byłby miernik z ostrymi końcówkami, jeden koniec do wsówki przy głośniku a drugą wbijamy się w kabelki aż zapiszczy, najpierw w te o tym samym kolorze oczywiście:cool:.

#3 OFFLINE   explosiv9

explosiv9

nożownik pomorski

• 1 643 postów

Napisany 08 lipca 2009 - 22:49

Według mnie najlepszy byłby miernik z ostrymi końcówkami, jeden koniec do wsówki przy głośniku a drugą wbijamy się w kabelki aż zapiszczy, najpierw w te o tym samym kolorze oczywiście.

A po co w kabelki? w słupku jest wtyczka,a kabli do sprawdzenia 14 (chyba ze wiązka biedna to 7)

#4 OFFLINE   byku3

byku3
  • 7 postów

Napisany 08 lipca 2009 - 23:02

Oczywiście jeśli jest wtyczka to lepiej we wtyczke, ale mam takie przyzwyczajenie do "nakłuwania" po montażu alarmu :D

#5 OFFLINE   korycki

korycki
  • 20 postów

Napisany 10 lipca 2009 - 17:51

Widzę że tu wszyscy piszący są bardzo uprzejmi i dziekuje za odpowiedzi, ale chodzi mi o to, aby to załatwić BEZ rozkręcania ani jednej śrubki w boczkach tylnich drzwi... :(

#6 OFFLINE   yoshimoto

yoshimoto

Zbanowany

• 12 postów

Napisany 10 lipca 2009 - 18:08

mam taki sam problem poniewaz nie mam orinalnych kably z tylu dla glosnikow,i tutaj jest problem bo nie chce ''ciagnac'' kabli od tylnich glosnikow,a tylko z lewej strony jest jakas kostka z wejsciem na ''3'' druciki,czy jak to nazwac.szkoda ze opel nie daje w orginale uniwersalnych kabli wszedzie.daj cyne jak cos wymyslisz,lub sie dowiesz
powodzenia

#7 OFFLINE   bziku

bziku

Oszołom

• 86 postów

Napisany 10 lipca 2009 - 18:16

Nie chcesz drzwi rozbierać, to poprowadź kable prosto od radia.

#8 OFFLINE   korycki

korycki
  • 20 postów

Napisany 10 lipca 2009 - 19:09

Nie chcesz drzwi rozbierać, to poprowadź kable prosto od radia.

Ale to będzie jeszcze bardziej monotonna i dłuższa robota niż z boczkami...:zdziwnienie:

#9 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 lipca 2009 - 19:37

dlaczego - prowadzisz w tunelu środkowym i pod kanapą - będzie git, skoro nie chce Ci się szukać właściwych przewodów we wiązce :)

#10 OFFLINE   korycki

korycki
  • 20 postów

Napisany 10 lipca 2009 - 19:48

dlaczego - prowadzisz w tunelu środkowym i pod kanapą - będzie git, skoro nie chce Ci się szukać właściwych przewodów we wiązce :)

A które kable:eek::( w kostce idą do tyłu?

#11 OFFLINE   Payatz

Payatz

The Darkness Age Has Come

• 1 090 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 lipca 2009 - 08:15

http://www.elektroda...opic123126.html

#12 OFFLINE   korycki

korycki
  • 20 postów

Napisany 13 lipca 2009 - 21:44

ZROBIONE!!! zrobiłem to z kumplem przy piwkach a ponad pół niedzieli nam to zajelo czasu ale trzepie muza aż miło :-D Temat można zamknąć. DZIEKUJE! ;)

#13 OFFLINE   explosiv9

explosiv9

nożownik pomorski

• 1 643 postów

Napisany 14 lipca 2009 - 12:17

Widzę że tu wszyscy piszący są bardzo uprzejmi i dziekuje za odpowiedzi, ale chodzi mi o to, aby to załatwić BEZ rozkręcania ani jednej śrubki w boczkach tylnich drzwi...

Tak dla formalności dopiszę jeszcze,żeby dostać się do kostki w słupku,nie trzeba odkręcać ani jednej srubki,wystarczy wyjąć gumową przelotkę...

#14 OFFLINE   ciawron

ciawron
  • 29 postów

Napisany 05 września 2009 - 20:14

ZROBIONE!!! zrobiłem to z kumplem przy piwkach a ponad pół niedzieli nam to zajelo czasu ale trzepie muza aż miło :-D Temat można zamknąć. DZIEKUJE! ;)

A może się kolega pochwalić jak załatwił ten problem? :-)

#15 OFFLINE   yoshimoto

yoshimoto

Zbanowany

• 12 postów

Napisany 20 września 2009 - 13:59

kolega widze ze samolub,jak tak to plakal co i jak a jak zrobil to czesc jak czapka-nieladnie!!!!
opisz jakie kable co i jak.jak do tego doszedles itp.
strona OKP ma na celu pomagac sobie wspolnie !!!
milego dnia