Antynapad
Napisany 02 stycznia 2007 - 23:07
czy ktoś mógłby mi wyjaśnić do czego służy przycisk "antynapad"? Czy jak się to tam nazywa:) Chodzi mi o ten przycisk pomiędzy grzaniem tylnej szyby a opuszczaniem rolety. Do czego to służy i jak to działa?
Pozdrawiam
Napisany 03 stycznia 2007 - 00:50
Pozdrawiam!
Napisany 03 stycznia 2007 - 07:46
To nie jest antynapad (przycisk z ludzikien) tylko kontrolka alarmu fabrycznego, kiedy jest załączony to po otwarciu dzwi się zapala. Przycisk od antynapadu najczęściej jest ukryty w niwidocznym miejscu znanym właścicielowi(montowany na zamówienie)czy ktoś mógłby mi wyjaśnić do czego służy przycisk "antynapad"? Czy jak się to tam nazywa:) Chodzi mi o ten przycisk pomiędzy grzaniem tylnej szyby a opuszczaniem rolety. Do czego to służy i jak to działa
Napisany 03 stycznia 2007 - 09:46

A nacisniecie tego przycisku z ludzikiem cos daje? Bo ja go klikam i nie dostrzegam zadnego dzialania.
A to moja rakieta http://www.mv6.prv.pl
Napisany 03 stycznia 2007 - 09:55
No to niedobrze bo jeśli go masz a nie wiesz gdzie to możesz kiedyś mieć problem.Antynapad to takie ustrojstwo które odcina zapłon po otwarciu dzwi na włączonym silniku a więc jak ktoś cie wyciągnie z auta na światłach to auto zaraz zgaśnie. I do wyłączenia tej funkcji służy ten ukryty przycisk który trzeba przycisnąć jak wszystko jest ok, gdy naprzykład sam wysiadłeś na chwilę.Bo ja podobno mam antynapad, ale niestety nikt mi nie powiedzial gdzie jest przycisk
nic bo to nie jest przycisk tylko taka ruchoma kontrolka.A nacisniecie tego przycisku z ludzikiem cos daje
Napisany 03 stycznia 2007 - 11:53
Ale w takim razie moze mi sie cos pokrecilo i nie mam antynapadu, bo juz nie raz wysiadalem z samochodu przy wlaczonym silniku i nic sie nie dzialo.
Tyle aukcji sie przegladalo przed kupnem, ze wszystko sie moze pomieszac:)
Pozdrawiam
A to moja rakieta http://www.mv6.prv.pl
Napisany 03 stycznia 2007 - 13:00
Napisany 03 stycznia 2007 - 13:07
Panowie To Jest Przycisk ktory de-aktywuje czujniki alarmu wewnatrz auta.
Wlasnie cos takiego czytalem w instrukcji, ale nie do konca to zalapalem. Ale teraz wszystko jasne. Dzieki!
Napisany 20 czerwca 2007 - 06:10
Bo wczoraj zakladalem sobie alarm+odpalanie+central
No i oczywiscie pojawil sie problem ANTYNAPAD
Bardzo prosil bym jesli ktos wie jak mozna na stale wylaczyc to zabezpieczenie?
Albo tez inaczej czy to jest na jakims przekazniku lub bezpi eczniku?
U mnie znajduje sie antynapad w nogach pasazera po prawej stronie bo slychac klikniecie jak sie wylancza.
Moze ma ktos jakis pomys jak to obejsc??
Bo niemozna odpalic z pilota poniewaz zalancza sie antynapad:/
Napisany 20 czerwca 2007 - 06:38
Jeśli masz dodatkowy ukłąd z antynapadem (bo fabrycznie chyba nie był zakładany) i nie wiesz gdzie znajdujesię przycisk odblokowujący to - jak napisał sebajary możesz mieć problem w przyszłości. Najprościej to skontaktować się z poprzednim właścicielem autka żeby powiedział, gdzie on się znajduje, innej możliwości (poza przekopaniem autka) nie widzę... :bigok: . Ale jeśli wysiadasz i nic się nie dzieje, to znaczy, że jest on zdezaktywowany. Poza tym antynapad jest zabroniony, bo - jak mi powiedział znajomy policjant - może spowodować wypadek .... :shock:Moze ma ktos jakis pomys jak to obejsc??
Napisany 25 czerwca 2007 - 04:14

Pozbyłem się tego w łatwy sposób - do tego "guziczka" idą 2 kable - urwałem zatem "guziczek" a kable zrobiłem "na krótko" - antynapad nie działa, jedyną pozostałością po nim jest co jakiś czas mrugajaca i ledwie popiskująca lampka od alarmu.
Kto Gra Grubo Wygrać Musi
Napisany 25 czerwca 2007 - 10:38
Ja mam antynapad i nie jest to ten "guzik z ludzikiem" króry jak kolega magmen słuzy do wyłączenia czyjników ruchu - jest to ukryty (zazwyczaj pod mieszkiem zmiany biegów lub przy progu od strony kierowcy ) guziczek który trzeba ciagle naciskać po otrwarciu drzwi (pomyslcie jakie to denerwujące w taxi
)
Pozbyłem się tego w łatwy sposób - do tego "guziczka" idą 2 kable - urwałem zatem "guziczek" a kable zrobiłem "na krótko" - antynapad nie działa, jedyną pozostałością po nim jest co jakiś czas mrugajaca i ledwie popiskująca lampka od alarmu.
Antynapad bardzo przydatna sprawa ja w starej Omce miale w ogrzewaniu tylnej szyby, musialem 2 razy nacisnac

Napisany 25 czerwca 2007 - 11:38

Kto Gra Grubo Wygrać Musi
Napisany 25 czerwca 2007 - 11:43
No tak ale kiedy stoje na postoju w kolejce i co 2 min musze podjechać to co jakiś czas zapomne nacisnąć i 2x skończyo się wyciem alarmu
Hehe no chyba ze tak :razz: :razz: :mrgreen: