Metalowa pokrywa zaworów?
Rozpoczęte przez
poorchava
, 29 cze 2009, 19:38
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 29 czerwca 2009 - 19:38
W nowo kupionej klusce cieknie mi spod pokrywy zaworów, co jak już wyczytałem, jest normą, ze względu na to, że pokrywa ta jest plastikowa i się odkształca po jakimś czasie. Czy zamontowanie metalowej pokrywy rozwiąże ten problem z wyciekami (bo tak na logike to powinno, ale praktyka lubi się rozmijać z teorią jak wiadomo)? Od jakiego silnika będzie pasowała? Czy taka wymiana nie zaszkodzi działaniu silnika?
Napisany 29 czerwca 2009 - 20:03
Witam, pokrywy od vectry B 2.5V6 są metalowe i pasują.
Napisany 29 czerwca 2009 - 21:37
Witam, pokrywy od vectry B 2.5V6 są metalowe i pasują.
prawie, ale faktycznie mozna założyć.
Napisany 30 czerwca 2009 - 23:51
W nowo kupionej klusce cieknie mi spod pokrywy zaworów, co jak już wyczytałem, jest normą, ze względu na to, że pokrywa ta jest plastikowa i się odkształca po jakimś czasie. Czy zamontowanie metalowej pokrywy rozwiąże ten problem z wyciekami (bo tak na logike to powinno, ale praktyka lubi się rozmijać z teorią jak wiadomo)? Od jakiego silnika będzie pasowała? Czy taka wymiana nie zaszkodzi działaniu silnika?
temat byl i jest walkowany caly czas. mozesz zalozyc pokrywy od vectry tylko musisz pamietac ze jeli bedziesz mial zatkana odme i silnik nie bedzie oddychal to zacznie ciec gdzie indziej.
ja mam plastikowe pokrywy i nic nie cieknie, suche jak pieprz.