Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Metalowa pokrywa zaworów?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   poorchava

poorchava

Elec-TROLL-nik

• 294 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 29 czerwca 2009 - 19:38

W nowo kupionej klusce cieknie mi spod pokrywy zaworów, co jak już wyczytałem, jest normą, ze względu na to, że pokrywa ta jest plastikowa i się odkształca po jakimś czasie. Czy zamontowanie metalowej pokrywy rozwiąże ten problem z wyciekami (bo tak na logike to powinno, ale praktyka lubi się rozmijać z teorią jak wiadomo)? Od jakiego silnika będzie pasowała? Czy taka wymiana nie zaszkodzi działaniu silnika?

#2 OFFLINE   robert514

robert514

bla bla bla

• 3 190 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 29 czerwca 2009 - 20:03

Witam, pokrywy od vectry B 2.5V6 są metalowe i pasują.

#3 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 29 czerwca 2009 - 21:37

Witam, pokrywy od vectry B 2.5V6 są metalowe i pasują.

prawie, ale faktycznie mozna założyć.

#4 OFFLINE   serek

serek
  • 1 571 postów

Napisany 30 czerwca 2009 - 23:51

W nowo kupionej klusce cieknie mi spod pokrywy zaworów, co jak już wyczytałem, jest normą, ze względu na to, że pokrywa ta jest plastikowa i się odkształca po jakimś czasie. Czy zamontowanie metalowej pokrywy rozwiąże ten problem z wyciekami (bo tak na logike to powinno, ale praktyka lubi się rozmijać z teorią jak wiadomo)? Od jakiego silnika będzie pasowała? Czy taka wymiana nie zaszkodzi działaniu silnika?

temat byl i jest walkowany caly czas. mozesz zalozyc pokrywy od vectry tylko musisz pamietac ze jeli bedziesz mial zatkana odme i silnik nie bedzie oddychal to zacznie ciec gdzie indziej.

ja mam plastikowe pokrywy i nic nie cieknie, suche jak pieprz.