2x DLS R6A czy DLS UP6i ?
Napisany 28 czerwca 2009 - 12:22
Chciałbym się was doradzić co lepiej kupić 2x DLS R6A by we wszystkich miejscach w Omci były głośniki i się ładnie prezentowało czy dołożyć i kupić lepsze na przód tylko ?
Napisany 28 czerwca 2009 - 13:48
W passacie b4 jest trochę więcej miejsca z tyłu niż w omedze i bez problemu słyszę wokal
Napisany 28 czerwca 2009 - 16:17
Napisany 29 czerwca 2009 - 20:03
Bo siedzenia ma krótszeW passacie b4 jest trochę więcej miejsca z tyłu niż w omedze i bez problemu słyszę wokal

Tak jak pisał kolega R6a zatrzesa juz w stereo lusterkiem i poczujesz je na fotelach, 4x r6a to juz pewniak, i suba odpusc

Ciekaw jestem Twoich wrazen z odsluchu UP... Kumpel nie wyrazal sie zbyt pochlebnie o UP6a, narzekal na brak srodka i dosc specyficzny dół- slabszy od r6a. Zasilal je U- dim proX i dawal im tylko 65W i to moglo byc tego przyczyna. W kazdym razie czekam na opinie.
Napisany 29 czerwca 2009 - 21:18
Tweeter jest po prostu źle dobrany do zestawu, bo za wysoko cięty, przez co brakuje środka, dlatego też często ludzie zmieniają tweeter na morela i tną przy ok. 2khz.yle ze tweeter z tego zestawu pochlebnych opinii nie zbiera...
Napisany 29 czerwca 2009 - 21:37
możesz dać linka do morela pasującego do klucha "C" normalnie aż Twój post mnie zelektryzował.
Napisany 29 czerwca 2009 - 21:38

A swoja droga jesli jest mozliwosc tak niskiego ciecia jakiegokolwiek tweetera to bardzo polecam....Tweeter jest po prostu źle dobrany do zestawu, bo za wysoko cięty, przez co brakuje środka, dlatego też często ludzie zmieniają tweeter na morela i tną przy ok. 2khz.
Napisany 30 czerwca 2009 - 07:29
http://sklep.bariera...1174759620.htmlwidzę że izraelski morel robi furorę nie tylko u nas ale i w poważnym DIY.
możesz dać linka do morela pasującego do klucha "C" normalnie aż Twój post mnie zelektryzował.
MT22 umożliwia podział przy 1,8kHz
MT23 przy 1,6kHz
Cena jest za parę

Scena podnosi się do góry, poza tym tweeter jest szybszy od woofera, a więc potrafi oddać więcej detali.A swoja droga jesli jest mozliwosc tak niskiego ciecia jakiegokolwiek tweetera to bardzo polecam....
Napisany 30 czerwca 2009 - 09:39
ja to się zatrzymałem na cenach z przed paru lat.

mastah - przyznam się szczerze że nie wiedziałem że można wydłubać stare i na ich miejsce wsadzić morele 1:1 -
co niektórzy takimi głośnikami podniosą wartość auta o 10% :duze_hihi:
dzięki cusor za linka i bolesne uświadomienie

Napisany 30 czerwca 2009 - 12:05
Co do suba to będę kupował Soundstream-a T5-15;)Tak jak pisał kolega R6a zatrzesa juz w stereo lusterkiem i poczujesz je na fotelach, 4x r6a to juz pewniak, i suba odpusc
Tyle ze tweeter z tego zestawu pochlebnych opinii nie zbiera...
Ciekaw jestem Twoich wrazen z odsluchu UP... Kumpel nie wyrazal sie zbyt pochlebnie o UP6a, narzekal na brak srodka i dosc specyficzny dół- slabszy od r6a. Zasilal je U- dim proX i dawal im tylko 65W i to moglo byc tego przyczyna. W kazdym razie czekam na opinie.
Napisany 30 czerwca 2009 - 13:46
Co do suba to będę kupował Soundstream-a T5-15;)
Tylko weź wyżyw tego pająka