Zapchany wydech
Napisany 19 czerwca 2009 - 22:24
Mam problem z moja Omką.Wczoraj wracając z trasy samochód zaczął tracić moc .Auto mocno się nagrzewało-nawet do 100 stopni(w trasie).Właśnie wracam z garażu.Wywierciłem jeden otwór w rurze przed katalizatorem i jakby się polepszyło.Katalizator raczej zbyt mocno nagrzany -wczoraj w aucie ażbyło czuć gorączkę.Czy zapchany kat moze powodować takie usterki -ja sądzę że tak co Wy na to?Wcześniej z końcowego tłumnika wylatywało uszczelnienie więc też do wymiany.
Napisany 20 czerwca 2009 - 07:53
Sam sobie odpowiedziałeś. Co się czepiasz katalizatora jak ci tłumiki pozapychało. Grzeje się bo spaliny nie mają ujścia.Wcześniej z końcowego tłumnika wylatywało uszczelnienie więc też do wymiany.
Napisany 20 czerwca 2009 - 08:01
Końcowy tłumik raczej nie ma już co zapychać. Zapchany kat jak najbardziej potrafi zamulić.Co się czepiasz katalizatora jak ci tłumiki pozapychało
Napisany 20 czerwca 2009 - 09:28
Jak pisze że mu otulinę wydmuchało. Ta otulina jest nie palna i mogła zapchać tłumik. Katalizator nie zapycha się z dnia na dzień, chyba że się rozwali w kawałeczki ale wtedy słychać że się rozsypał.Końcowy tłumik raczej nie ma już co zapychać
Napisany 20 czerwca 2009 - 15:00
Napisany 20 czerwca 2009 - 15:52
Po zgaszeniu silnika powinien być słyszalny ssssyyyyyykkkk z wydechu:cool:
prosze dopisz, ze zartowales, bo jeszcze ktoś weźmie to na poważnie...
Napisany 20 czerwca 2009 - 16:38
Auto było słabsze już od dłuższego czasu ale minimalnia ,a dopiero teraz odeszły mu wszystkie siły.W poniedziałek nowy tylny wydech + wycięcie kata .I tutaj pytanko co wstawić .Bo odnosnie strumienicy poglądy są różne.Co Wy byście zrobili?Witam
Mam problem z moja Omką.Wczoraj wracając z trasy samochód zaczął tracić moc .Auto mocno się nagrzewało-nawet do 100 stopni(w trasie).Właśnie wracam z garażu.Wywierciłem jeden otwór w rurze przed katalizatorem i jakby się polepszyło.Katalizator raczej zbyt mocno nagrzany -wczoraj w aucie ażbyło czuć gorączkę.Czy zapchany kat moze powodować takie usterki -ja sądzę że tak co Wy na to?Wcześniej z końcowego tłumnika wylatywało uszczelnienie więc też do wymiany.
Napisany 20 czerwca 2009 - 18:46
Najpierw wymień tłumik i zobacz jakie efekty. Wycinanie kata to ostateczność (poczytaj forum). Sprawdz też czy te farfocle to nie ze środkowego przyleciały. Ja tam myślę że to wszystko wina tej wydmuchanej otuliny.wycięcie kata
Napisany 20 czerwca 2009 - 22:01
Nie chciałem nic krakać ale ja doświadczyłem osobiście. Prawa strona była całkowicie zawalona otuliną ze środkowego, który notabene był głośny jak Ził. Objaw - muł ale V'ka jakoś tam sobie radziła do wymiany.Sprawdz też czy te farfocle to nie ze środkowego przyleciały. Ja tam myślę że to wszystko wina tej wydmuchanej otuliny
Napisany 21 czerwca 2009 - 09:48
Napisany 21 czerwca 2009 - 11:21
prosze dopisz, ze zartowales, bo jeszcze ktoś weźmie to na poważnie...
Ja tak miałem i to nie są żadne jaja :yes: (przez 2 sekundy syczało mi z wylotu,zaznaczam że kata nie mam)
Napisany 21 czerwca 2009 - 17:07
Polmostrow, Ferroz. Markowe wydechy poszły bardzo do góry (cena euro) więc nie polecam. Na tych też pojezdzisz, są w miarę solidnie wykonane i nie drogie. Nie kupuj "no name" od Ceśka ze stodoły bo szkoda nerwów, te dwie marki dostaniesz w każdym większym mieście.jaki wydech w rozsądnej cenie?
Napisany 21 czerwca 2009 - 18:50
Napisany 21 czerwca 2009 - 19:40
Podzwonie jutro i zobacze jakie ceny oferują.Polmostrow, Ferroz.
Napisany 21 czerwca 2009 - 19:56

Napisany 22 czerwca 2009 - 22:08
W sobotę założyłem do swojej fałki komplet tłumików PolmOstrowa, jakość całkiem przyzwoita, założenie bez komplikacji, gwarancja 2 lata, cicho jak w oryginale. Może do R6 niedokładnie skopiowali?Polmo ostrów jest bardzo głośne i buczy na wolnych obrotach. Przynajmniej w moim r6; mam od nich komplet dwa boczne i końcowy. Jakość wykonania / spasowanie kompletu w miarę poprawne. Cena 300 zł plus koszty wysyłki. Poprzednio miałem komplet WALKER (4 lata wstecz) cena masakra, spasowanie elementów tragiczne.
Napisany 23 czerwca 2009 - 18:22
No właśnie, ostateczną decyzję o montażu podjąłem po Twoim potwierdzeniu cichobieżnościi tak powinno byc...

Napisany 26 czerwca 2009 - 13:52
Wnioski tłumik polmo z wymianą 130 pln.
Z katalizatora po jego wyciąciu wszystko sie wysypało więc główną przyczyną był właśnie on.Auto chodzi cicho.W obudowie kata wspawana rura .Problem rozwiązany.Dziś jadę w dłuższą trasę więc zobaczymy czy teraz będzie się grzało.
Napisany 26 czerwca 2009 - 16:28
cicho jak w oryginale
to chyba na oryginale nie jezdziles. te tlumiki sa bardziej glosne od oryginalu. fakt ze dzwiek nie jest nieprzyjemny ale po roku jak sie troche wypalily na zimnym pierdza a na rozgrzanym bucza.