Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Ile to jest warte, i ile by mnie to jeszcze kosztowało

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
23 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   zagiel_14

zagiel_14
  • 21 postów

Napisany 18 czerwca 2009 - 15:32

Chodzi mi o to auto: http://www.otomoto.p...how&id=C8923405

Ile by kosztowała mnie wymiana, ew. naprawa skrzyni. Może ktoś już oglądał to autko to coś więcej powie. Czekam na opinie i pozdrawiam

#2 OFFLINE   michal987654321

michal987654321

Zbanowany

• 1 677 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 18 czerwca 2009 - 15:37

Z miejsca 1000zł na skrzynie....po za tym.....nie ukrywajmy...trup.... ;)
Obawiam się że nawet jak zrobisz skrzynie, to w silniku coś trzeba będzie robić...trzeba podjechać zobaczyć...ja bym się zastanowił jak masz daleko....czy w ogóle jest sens.... ;)

#3 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 18 czerwca 2009 - 15:38

Chodzi mi o to auto: http://www.otomoto.p...how&id=C8923405

Ile by kosztowała mnie wymiana, ew. naprawa skrzyni. Może ktoś już oglądał to autko to coś więcej powie. Czekam na opinie i pozdrawiam

jakies 0.35 za kg. nie wiecej.
przod kombinowany - zapewne dzwonka zaliczyla. skrzynia z wymiana to 1000 +. pamietaj ze nikt dobrego auta za darmo ci nie odda

#4 OFFLINE   zagiel_14

zagiel_14
  • 21 postów

Napisany 18 czerwca 2009 - 15:39

A z czego wnioskujesz, że to jest trup? Bo na zdjęciach tego nie widać. Może coś więcej napiszesz. Da się zamontować manuala zamiast automatu?

Ja wychodzę z takiego założenia, że tanio też można dobre auto kupić tylko trzeba dobrze popatrzeć. Pomyślcie sobie, że ktoś tą omkę kupił w normalnych pieniądzach i non stop musiał w nią ładować, powiedzmy przez pół roku, no i gdy już myślał, że ma autko picuś glancuś to mu pizła skrzynia. 90% ludzi auto odda w cholerę za psie pieniądze byle by się takiego auta pozbyć. A takie auto ma już wymienione prawie wszystko co możliwe.

A co do dzwona. 3/4 aut jeżdżących po naszych drogach miało dzwona. I jeżdżą. Jak bym chciał bezwypadkowe to bym do salonu poszedł. Czekam na opinie i pozdrawiam

#5 OFFLINE   caliber

caliber
  • 95 postów

Napisany 18 czerwca 2009 - 16:47

Masz dziwne podejście do sprawy.

Auto za 3300 nie jeżdżące z silnikiem do którego części nie należą do najtańszych.
Nawet jeśli skrzynia pozwala na jakaś tam jazdę to i tak nic ci to nie powie o silniku.

Przód bity na 100% bo widać że maska kombinowana, do tego tylne drzwi i tylny błotnik wyglądają na rożne kolory...:eek:
Rdza przy uszczelkach.

Może i tanio kupisz ale zadaj Sobie pytanie....

Czy będziesz miał co chwilę czas żeby się w aucie grzebać ??
Czy będziesz miał kasę, żeby kupować nie najtańsze części ??

Ja bym to auto omijał szerokim łukiem, co zresztą widać ludzie robią bo wygląda to auto na takie co już troszkę czasu stoi.
A jeśli próbujesz sobie tłumaczyć że ktoś coś tam wymieniał i teraz za darmo to oddaje to chyba sam Siebie próbujesz oszukać.
Ale Twój wybór.

#6 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 18 czerwca 2009 - 16:49

A z czego wnioskujesz, że to jest trup? Bo na zdjęciach tego nie widać. Może coś więcej napiszesz. Da się zamontować manuala zamiast automatu?

Ja wychodzę z takiego założenia, że tanio też można dobre auto kupić tylko trzeba dobrze popatrzeć. Pomyślcie sobie, że ktoś tą omkę kupił w normalnych pieniądzach i non stop musiał w nią ładować, powiedzmy przez pół roku, no i gdy już myślał, że ma autko picuś glancuś to mu pizła skrzynia. 90% ludzi auto odda w cholerę za psie pieniądze byle by się takiego auta pozbyć. A takie auto ma już wymienione prawie wszystko co możliwe.

no to skoro masz swoja opinie wyrobiona to po co chcesz znac nasza ? Jedz i kupuj. byc moze poza skrzynia masz 90% czesci wymienionych. tylko nie pisze potem postow jak ppp180 i mpm

A co do dzwona. 3/4 aut jeżdżących po naszych drogach miało dzwona. I jeżdżą. Jak bym chciał bezwypadkowe to bym do salonu poszedł. Czekam na opinie i pozdrawiam

masz racje - tylko
jakosc naprawy. skoro koles kupil tanszy zderzak bez halogenow i cale spasowanie przodu niezbyt dobrze swiadczy o tym jak to jest zrobione - NA SZTUKE byle taniej i sie pozbyc.

p.s w salonie tez mozesz kupic bite

#7 OFFLINE   zagiel_14

zagiel_14
  • 21 postów

Napisany 18 czerwca 2009 - 17:02

Przeczytałem już niemało postów na tym forum i wnioskuję, że nie chcecie zrozumieć tego co się tu pisze. Nie chodzi mi o sprawność konkretnego egz. bo jeżeli nie widziałem to nie wiem, dlatego pytałem czy ktoś już na to spojrzał. Chodzi mi o to ile kosztuje naprawa skrzyni, wymiana, czy też może być tańsza wymiana na manuala. A nie odradzanie :p Serdecznie pozdrawiam

#8 OFFLINE   caliber

caliber
  • 95 postów

Napisany 18 czerwca 2009 - 17:10

A Ty kolego nie rozumiesz, że ludzie próbują Ci to odradzić oglądając tylko te zdjęcia na których rzekomo nic nie widać, i jeśli na tych zdjęciach widać "tyle" to ja nie chciałbym tego auta oglądać na żywo.
O to chodzi mi/nam.

Po co pakować się w koszty ??

Skrzynia 1000 pln jeśli kupić drugą
naprawa - nie wiem 3000 ?? 500 pln ??

wydasz tyle kasy i Twoja radość będzie trwała...1h bo za chwilę zobaczysz ten poskładany przód, bo coś tam puka, bo stuka bo nie działa bo przebieg 175k w samochodzie z 95roku to pewnie orginał itd itp.....

Tak jak mówiłem Twój wybór :)
Pozdrawiam.

#9 OFFLINE   explosiv9

explosiv9

nożownik pomorski

• 1 643 postów

Napisany 18 czerwca 2009 - 18:13

A czy klimatronik nie był od 96r? kierownica w 95 tez chyba inna co nie?

#10 OFFLINE   Piotrek.sz

Piotrek.sz
  • 194 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 czerwca 2009 - 18:17

Przeczytałem już niemało postów na tym forum i wnioskuję, że nie chcecie zrozumieć tego co się tu pisze. Nie chodzi mi o sprawność konkretnego egz. bo jeżeli nie widziałem to nie wiem, dlatego pytałem czy ktoś już na to spojrzał. Chodzi mi o to ile kosztuje naprawa skrzyni, wymiana, czy też może być tańsza wymiana na manuala. A nie odradzanie :p Serdecznie pozdrawiam

Ja tez na razie dużo czytam i radzę- słuchaj ich- naprawdę są niesamowici- o Omegach wiedzą wszystko:)

#11 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 18 czerwca 2009 - 18:26

bo to jest tak ze jak auto tanie to kazdy sie nad nim zastanawia (nad kupnem) ja mam na zbyciu auto, w ktore nie trzeba wlozyc ani grosza. wszystko sprawne, bez zadnego dzwona (nie liczac malej kolizji z sarna i dzikiem, takiej ze nic nie trzeba bylo wymieniac) i nikt nie chce go kupic. mentalnosc polakow. mysla ze za psie pieniadze odda sie im w pelni sprawny samochod.
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#12 OFFLINE   explosiv9

explosiv9

nożownik pomorski

• 1 643 postów

Napisany 18 czerwca 2009 - 18:37

Ale Ty masz za 8700 a tu jest za 3300,wiec różnica jest....a dlaczego nie możesz sprzedać to już sam doszedłeś przecież....

#13 OFFLINE   jejek

jejek

MV6 w dieslu ! :)

• 280 postów

Napisany 18 czerwca 2009 - 18:40

tak naprawde nie ma okazji... pewnie zrobisz skrzynie to sie okaże to i tamto do wymiany i sie uzbiera dodatkowe 10tys ;)

ja kupiłem w miare zadbaną ome i prawie na dzień dobry wymiana oleji,filtrów, 2 opony, lampy itp pierdółki, nic poważnego wyszło mnie ponad 2tys zł dodatkowo.... nie ma sie co napalać na padło:D

#14 OFFLINE   Czarny

Czarny
  • 832 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 18 czerwca 2009 - 19:10

Hmm.no normalnie Padło nie Omega...3300 + Bog wie ile by cos z niej Było...i jezdziło...ale jesli chcesz ładowac kase a pózniej na Forum wypytywac,np dlaczego sciaga,albo to i tamto nie działa to sobie odpusc...dobre auta (Omcie) Maja swoja Cene...tym Bardziej jesli ktos o nia dbał to napewno nie odda Ci za taka kase.

#15 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 18 czerwca 2009 - 20:05

Ale Ty masz za 8700 a tu jest za 3300,wiec różnica jest....a dlaczego nie możesz sprzedać to już sam doszedłeś przecież....

gdybym mial szrota to puscilbym pewnie za 3 ~ 4 tys. z opisem igla itp z mala usterka. i pewnie bym sprzedal, ale wiem co mam i wiem ile wart jest swiety spokoj jezeli chodzi o ewentualne naprawy.
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#16 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 18 czerwca 2009 - 22:34

A czy klimatronik nie był od 96r? kierownica w 95 tez chyba inna co nie?

byl od RM (roku modelowego) 96 czyli od pazdziernika 95 juz byl montowany, to auto do RM96 ale produkcja 95 - nie zmienia to faktu ze nie kupil bym po cenie zlomu nawet

#17 OFFLINE   aniolmaciej

aniolmaciej
  • 468 postów

Napisany 19 czerwca 2009 - 15:23

Weź kogoś kto zna się na omach i jak nie masz daleko to jedź i zobacz .

#18 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 19 czerwca 2009 - 17:45

Dla mnie też ta cena wygląda nie źle podejrzanie. To ja swoją kupiłem za 2800 a gdzie młodsza i nowszy model za 500 więcej... Jak bym miał ochotę ładować w auto kilka tysięcy i mieć jakąś pewność że da to spokój na długi czas to wolał bym kupić http://www.otomoto.p...how&id=C8838789 zrobić przekładkę u kogoś kto się na tym zna i się cieszyć :)

#19 OFFLINE   zagiel_14

zagiel_14
  • 21 postów

Napisany 21 czerwca 2009 - 08:04

swoją drogą bardzo ładny egzemplarz kupiłeś robert3012, nie chcesz jej sprzedać? :p Ja też jeżdżę Omegą A, ale moja jest za bardzo pożarta, czyli za bardzo nie do odratowania. Pozdrawiam serdecznie

#20 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 21 czerwca 2009 - 08:15

swoją drogą bardzo ładny egzemplarz kupiłeś robert3012, nie chcesz jej sprzedać? :p Ja też jeżdżę Omegą A, ale moja jest za bardzo pożarta, czyli za bardzo nie do odratowania. Pozdrawiam serdecznie

Niedługo będę kupował drugą Omkę tym razem B... Ale obecna zostaje w rodzinie.