Omega 2.0 16v chodzi na 3-ch cylindrach
Napisany 09 czerwca 2009 - 18:48
jestem tu nowy i to moj pierwszy post tutaj wiec nbardzo prosze o nie ganienie mnie jesli cos napisze nie tak:)
wiec mam taki problem ,moja Omega od dwoch dni chodzi na 3 cylindrach ale tylko na wolnych obrotach.powyzej 1000 obrotow chodz wszystkie 4.
jak pochodzi troszke na 3 cylindrach i dodam gazu to z rury idzie niebieski dym.dym znika jak auto trzymam powyzej tych 1000 obrotow (wtedy chodz wszytski 4 gary)
wujek mi juz sprawzi cisnienie i jest prawie takie same na wszytskich .czyli jest szczelna .oleju od wymiany do wymiany dolewam okolo 1 litra ,plynu troszke ubywa ale to przez trojnik od gazu.
prosze o jakas rade bo boje sie ze wymina silnika sie skonczy.
przewody i swiece zmienione.
nie chodzi ostatni cylinder
z gory dziekuje za rade
pozdr Grzegorz
Napisany 09 czerwca 2009 - 19:01
Napisany 09 czerwca 2009 - 19:05
Napisany 09 czerwca 2009 - 20:50
Panowie czytajcie uważnie co piszę kolegaprzewody i swiece zmienione.
nie chodzi ostatni cylinder
z gory dziekuje za rade
pozdr Grzegorz
A co do ciebie kolego to opisz dokładnie czy to ma miejsce tylko na PB czy na LPG też
jeżeli nie ma znaczenia to po pierwsze spr. czy jest iskra na tym cylindrze .
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 09 czerwca 2009 - 20:57
Panowie czytajcie uważnie co piszę kolega
Marku,ja już się spotkałem z tym,że nowa świeca nie dawała iskry,więc to że zmienione to nie znaczy,że dobre
Napisany 09 czerwca 2009 - 22:11
Tymbardziej, że są świece i świece, tyczy się to również kabli. Ale faktem jest, że jeśli zmieniałeś kable i świece sądząc, że jest to powód problemów i dalej tak samo to już inna bajka bo to nie jest do końca jasne kiedy była wymiana.więc to że zmienione to nie znaczy,że dobre
Napisany 09 czerwca 2009 - 22:58
peknieta glowica.
jutro bedzie sciagana wiec zobaczymy czy nadaje sie do spawania.
a tak na marginesie to gdzie w wawie kupic dobra glowice ,zeby jej nie sciagac po 2 dniach.wiem ze nikt nie da takiej gwarancji ale moze ktos w wawie sprzedaje bardzo dobre czesci uzywane?
a co do pekniecia to zostalo to zdiagnozowane na podstawie tego ze plyn cieknie na swiece z gory i na dol (kamien na elektrodzie) no i wali troszke cisnienie w zbiorniczek.
bardzo dziekuje za zainteresowanie tematem