transmiter fm - czy to ma sens?
Napisany 01 czerwca 2009 - 09:56
jak to się sprawuje, są trzaski i zakłócenia czy radio dobrze odbiera sygnał?
jeżeli ktoś ma pozytywne dośwadczenia może napisze jaki ma konkretnie model, może fotka?
ja spróbowałem z jakimś tańszym modelem i było kiepsko-trzeszczało
zastanawiam się, czy warto kupić czy jednak lepiej zmienić radio na jakieś fabryczne CD
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;
Napisany 01 czerwca 2009 - 10:10
Napisany 01 czerwca 2009 - 10:11
Napisany 01 czerwca 2009 - 10:16
Ja w sumie tylko tańszego testowałem i była masakra. Próbowałem z kasetą i też szału nie było. Ogólnie nie polecam tych tanich, a co do droższych - nie wiem
Co do kasety to masakra. Tanie też nie polecam. Kupuj z kartą pamięci, wgrasz sobie co Ci się tylko podoba i "gra muzyka" :yes_yes::yes_yes:
Napisany 01 czerwca 2009 - 10:25
i moja ocena 7 na 10 cena to raz sluchac sie da i to nawet fajnie ale do pewnego poziomu głośności wiadomo
ja nie jestem jakimś melomanem jak dla mnie to wystarczy
nie ma zadnych zakłocen piskow trzaskow dopiero jak głosniej daje to sa przesterowania
jak ci nie zalezy na glosnej muzyce tylko zeby sobie fajna muze posłuchac za rozsadna kaske to polecam jaknajbardziej:piwo2:
.
Napisany 01 czerwca 2009 - 10:26
Ja tylko używam transmitera jeśli podłanczam audioz laptopa jak córeczka ogląda bajki jadąć w dalszą podróż.
(laptop podwieszony pod sufitówka i jest good - oczywiście widać tylko ekran, bo reszta schowana za "żaluzią" z szyberdachu, sterowanie z myszy bezprzewodowej)
Napisany 01 czerwca 2009 - 12:38
Napisany 01 czerwca 2009 - 14:40
Szwagier do Scenica kupił transmitter z MP3 i kartą pamięci, od razu podłączany pod gniazdo zapalniczki i również nie narzeka a za zestaw dał coś koło 45zł...
Zakłócenia oczywiście zbiera jak każde radio. Jeśli bedziesz miał blisko komórkę, to przy połączeniu przychodzącym też dźwięk będzie przerywało.
Napisany 01 czerwca 2009 - 18:38
Kolega z pracy ma w Corsie identyczny i jest bardzo zadowolony. Radio fabryczne zresztą głośniki też (ubóstwia pilota). Ja mam ucho bardzo czułe więc dla mnie nie bardzo.witam ja używam czego takiego http://www.allegro.p...._mmc_hurt.html
i moja ocena 7 na 10 cena to raz sluchac sie da i to nawet fajnie ale do pewnego poziomu głośności wiadomo
ja nie jestem jakimś melomanem jak dla mnie to wystarczy
nie ma zadnych zakłocen piskow trzaskow dopiero jak głosniej daje to sa przesterowania
Napisany 01 czerwca 2009 - 22:21
teraz mając BOSE też mogę pomarudzićJa tam lubię dobrą jakość i dlatego marudzę

Napisany 02 czerwca 2009 - 06:46

Napisany 02 czerwca 2009 - 09:20
ja to kupiłem po to bo nie zawsze chce mi się nagrywać CD, wrzuce pare mp3 nowych na pendrive, podłacze pod to badziewie i gitarka ;]
No bo po to to jest a 29 zyla to nie 500 za lepsze stereło ;-)
Napisany 10 czerwca 2009 - 19:17
kaseta jest lepsza, przenosi dzwięk dobrze, ale po 3 godzinach strasznie się grzeje i było czuć w klusce delikatny zapach ebonitu.
Czyli tez nie najlepiej.
Musze kupic oryginalny CD typu Delco, żeby było pokazywanie napisów na MID-ie.
[quote name='romanc']Testowałem transmiter i porażka, gubił fale, miałem egz. za 60 zł, czyli wcale niezły.
kaseta jest lepsza, przenosi dzwięk dobrze, ale po 3 godzinach strasznie się grzeje i było czuć w klusce delikatny zapach ebonitu.
Czyli tez nie najlepiej.
Musze kupic oryginalny CD typu Delco, żeby było pokazywanie napisów na MID-ie;)
Napisany 12 czerwca 2009 - 13:00
Napisany 12 czerwca 2009 - 13:59
kaseta strasznie obniza jakosc dzwieku , a transmiter o ile na postoju jest ok to podczas jazdy zaklucenia sa nie do zniesienia! lepiej w radio zainwestowac
Radio to jest radio. Wiadomo co orginał to orginał. Ja jednak miałem taki transmiter i naprawdę nie gubił fal i nie było zakłuceń.
Może problem tkwi w CB??, ekran od xenonów lub inne rzeczy się sprzęgają i powstają zakłucenia

Napisany 12 czerwca 2009 - 15:16
mam taki za 26 zł z odtwarzaczem mp3 wejscia SD i USB wtykany do gnazda zapalniczki - jakość dźwięku OK, faj nie gubiTestowałem transmiter i porażka, gubił fale, miałem egz. za 60 zł, czyli wcale niezły.
Napisany 12 czerwca 2009 - 20:32
Czyli kolego romanc moze w przypadku tych transmiterow drozszy nie koniecznie znaczy lepszy

Napisany 12 czerwca 2009 - 21:11