Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Xenony HID problem (blad przepalonej żarówki)

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
8 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   pitos_omega

pitos_omega
  • 166 postów

Napisany 25 maja 2009 - 20:49

Witam kilka dni temu zamontowalem zestaw HID Xenon swiatla swieca bdb,lecz co jakis czas pojawia sie Blad komputera o przepalonej zarowce i lewy xenon gasnie, przekrecilem juz przetwornice ale to samo tylko na lewej lampie wystepuje ten preoblem,generalnie sam blad koputera mnie tak nie denerwuje tylko,problem sprawia ze jak juz sie pojawi to lampa nie swieci az do kolejnego odpalenia auta
Acha mam w samochodzie zamontowany automatyczny wlacznik swiatel,myslalem ze to on jest winny i kupilem kolejny lecz na nim jest to samo, dzisiaj go zdemontowalem i wlanczalem swiatla normalnie przelacznikiem lecz co kilka wlaczen ten sam blad sie wyswietla i lampe odlancza....

A teraz ciekawostka wczoraj bylem ustawic swiatla w firmie diagnostycznej i gosc powiedzial ze nie wiezy ze te nibyXenony z allegro moga tak ladnie i poprawnie swiecic, linia swiatla i cienia jest u mnie BDB jedynie troche cos poprawil takim jezyczkiem do ustawiania przeslony przy soczewce i powiedzial ze powinno byc z niebieskimi OK :)

#2 OFFLINE   jejek

jejek

MV6 w dieslu ! :)

• 280 postów

Napisany 25 maja 2009 - 20:58

A teraz ciekawostka wczoraj bylem ustawic swiatla w firmie diagnostycznej i gosc powiedzial ze nie wiezy ze te nibyXenony z allegro moga tak ladnie i poprawnie swiecic, linia swiatla i cienia jest u mnie BDB jedynie troche cos poprawil takim jezyczkiem do ustawiania przeslony przy soczewce i powiedzial ze powinno byc z niebieskimi OK :)

linia światłocienia jest bo masz dobre soczewki
i to co powie diagnosta a policjant to 2 różne sprawy :D

#3 OFFLINE   pitos_omega

pitos_omega
  • 166 postów

Napisany 25 maja 2009 - 21:02

wiem wiem ze to nielegalne,lecz orginalne zarowki nie swiecily za dobrze a teraz jest w miare OK wczoraj robilismy testy z BMW X5 i jak sie okazalo X5 oslepiala sporo wiecej od omegi....

Ale wracjajac do problemu co zrobic z tym bledem ?

#4 OFFLINE   wojteksz

wojteksz
  • 178 postów

Napisany 25 maja 2009 - 22:06

mam podobna sytuacje tylko na lampie prawej.tez podejrzewalem wlacznik skandynawski ,pozniej hidy.wymontowalem wszystko i sie okazuje ze na zwyklych zarowkach mam podobny problem .wiec zamontowalem skandynawa i hida spowrotem .przypuszczam ze odpowiedzialna za to jest jakas kostka ,lub przekaznik ktory w pewnym momencie robi zwarcie lub nie dostaje pradu przez co wywala blad na midzie ,ale nie jestem tego pewny na 100%.pozdrawiam

#5 OFFLINE   pitos_omega

pitos_omega
  • 166 postów

Napisany 25 maja 2009 - 22:10

u mnie na zwyklej zarowce jest 100% OK mi sie wydaje ze przetwornica ma mniejszy prad niz zwykla zarowka i komp wywala blad spalonej zarowki po czym odcina zasilanie, widzialem na allegro jakies filtry do HID-ow lecz sprzedajacy pisza ze zmiejsza wystepowanie problemu lecz nie wiadomo czy je wyeliminuje

#6 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 25 maja 2009 - 22:24

linia swiatla i cienia jest u mnie BDB jedynie troche cos poprawil takim jezyczkiem do ustawiania przeslony przy soczewce i powiedzial ze powinno byc z niebieskimi OK

sorry ale widac ze koles sie nie za bardzo zna. za linie swiatlocienia odpowiada przeslona w soczewce nie zarnik

#7 OFFLINE   pitos_omega

pitos_omega
  • 166 postów

Napisany 25 maja 2009 - 22:29

mozliwe ze masz racje ale podstawial ten komin pod lampe i sprawdzal padanie swiatla na takim wykresie w sirodku po czym powiedzial ze jest OK wiec nie chcialem go na sile przekonywac ze tak nie jest :)

#8 OFFLINE   maksiu

maksiu
  • 494 postów

Napisany 26 maja 2009 - 15:12

mozliwe ze masz racje ale podstawial ten komin pod lampe i sprawdzal padanie swiatla na takim wykresie w sirodku po czym powiedzial ze jest OK wiec nie chcialem go na sile przekonywac ze tak nie jest :)

Bo linia bedzie ok i nie bedzie oslepiac poki nie podniesiesz za bardzo swiatel i ktos nie znajdzie sie pod linia swiatlocienia.
A poprawial tym dzyndzelkiem, bo oryginalne soczewy helli maja zamykana przeslone, normalnie swieca tak: __/__/ (na prawo w niebo), jak je zamkniesz calkiem to tak: __ __ (tylko w droge) a jak odpowiednio przymkniesz to uzyskasz __--__-- (po prawej troche wyzej linia niz po lewej) czyli plus minus tak jak powinno byc.

PS.
Beast - jak zarnik bedzie krzywo osadzony to linie tez popsuje ;)

#9 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 26 maja 2009 - 16:19

Beast - jak zarnik bedzie krzywo osadzony to linie tez popsuje

nie tyle linie co na srodku centralnie zrobi sie zolta plama ;)