jakie żarówki najlepsze ?
Napisany 19 grudnia 2006 - 19:57
i świecą naprawde zajefajnie(a kolorek jak xenonek) ale mają jedną wade raz na dwa miesiące jedna zawsze się spali
Pozdro
Napisany 19 grudnia 2006 - 20:07
EDIT:
Strzel jakąś fotkę jak świecą

Napisany 19 grudnia 2006 - 20:10
Napisany 19 grudnia 2006 - 20:20
Polecam tym którzy nie mają jeszcze soczewek lub ksenonów . Cena zestawu ( 2 zarówki ) ok 26 zł.
Zeby nie było niedomówien - zarówki dopuszczone do uzytkowania na polskich drogach, homologacja.
pozdrawiam
Napisany 19 grudnia 2006 - 20:43
i nalezy jeszcze dodac ze innych kierowcow jadacych z przeciwka mam w d...e przeciez to ich oslepia te 100W nie mnie ! :bad:Ja do swoich soczewek wkładam takie http://moto.allegro....00w_gratis.html
i świecą naprawde zajefajnie(a kolorek jak xenonek)...
pomijam brak normy E1, policja, utrata odszkodowania w przypadku wypadku, utrata dowodu rejestracyjnego itp... :razz:
Napisany 19 grudnia 2006 - 21:20
i nalezy jeszcze dodac ze innych kierowcow jadacych z przeciwka mam w d...e przeciez to ich oslepia te 100W nie mnie !
jak wypadnie na mnie to mam ruszniece przeciwpancerną w samochodzie... :razz: :razz: :razz:
:hehe:
:guns:
no chyba ze sa dobrze ustawione i bedo dobrze świecić.....
:kumple:
Napisany 19 grudnia 2006 - 21:45
Napisany 19 grudnia 2006 - 21:50
pomijam brak normy E1, policja, utrata odszkodowania w przypadku wypadku, utrata dowodu rejestracyjnego itp... :razz:
norma - brak
policja- uwierze
utrata odszkodowania - ... kto ci będzie szperał w żarówkach po wypadku

utrata dowodu - normalka policja zabiera
Ja mam philipsy blue vision no i jakoś świecą... ale odkłądam kase na xenony :twisted:
Napisany 19 grudnia 2006 - 21:52
Lampy są ustawione idealnie,a z moich obserwacji nie zauważyłem żeby ktoś z przeciwka się denerwował.Lampy soczewkowe są tak skonstruowane że mają taką linię i powyżej tej linii światło nie świeci.nalezy jeszcze dodac ze innych kierowcow jadacych z przeciwka mam w d...e przeciez to ich oslepia te 100W nie mnie !
Postaram się coś jutro zapodać,jeśli chodzi o przebarwienia albo topienie plasiku nic takowego nie zaobserwowałem.Strzel jakąś fotkę jak świecą
Napisany 19 grudnia 2006 - 21:55
i nalezy jeszcze dodac ze innych kierowcow jadacych z przeciwka mam w d...e przeciez to ich oslepia te 100W nie mnie ! :bad:Ja do swoich soczewek wkładam takie http://moto.allegro....00w_gratis.html
i świecą naprawde zajefajnie(a kolorek jak xenonek)...
zgadza się, ale najbardzie dziwi mnie fakt, że ludzie o tym wiedzą a i tak zakładają 70W lub 100W
Jak by co, tłumaczenie ,że nie wiedziałeś o tych przepisach, nic nie da, bo nie znajmość przepisów nie zwalnia z obowiązku ich przeszczegania. Pozatym na każdej żarówce np. Hella ,Narwa o mocy 70-100Watt jest napisane nie do użytku w UE
A czasami może być i tak że koleś oślepi mnie, a ja w tym czasie nie zauważe np rowerzysty, potrące go i zostane z nim, a winny całej sytuacji nawet nie zauważy że coś się stało i pojedzie dalej. Zwykłe hamstwo i egoizm.
Fakt, lampy w omedze są kiepskie (zwykłe ryflowane, bo soczewek nie ma co moim zdaniem poprawiać), ale żarówki 100W to przegięcie.
Miałem u siebie Philips Blue Vision 55W, i te śmiało mogę polecić, światło jest bielsze, i jaśniejsze. Minus tych żarówek, to to, że wytrzymują ok 1rok, kosztują ok 30-50zł/szt, (choć na allegro są taniej)
Napisany 19 grudnia 2006 - 22:06

Napisany 19 grudnia 2006 - 23:53

Napisany 20 grudnia 2006 - 11:38
Ja też... tzn na MV6 z ksenonamiale odkłądam kase na xenony :twisted:

Napisany 20 grudnia 2006 - 18:05
od roku juz je mam i nic sie nie pali
w nocy w porównaniu ze zwykłymi to rewelka
Napisany 20 grudnia 2006 - 18:28
Tak ale chodzi o efekt świecenia a moc jest określona i widoczna pomiędzy dużymi literami B i ESebajary czytaj: tam jest napisane 100/90 W

Napisany 20 grudnia 2006 - 20:01
Zreszta to nieistotne kazdy zakłada co chce i tyle . Szkoda bic piane.
Napisany 20 grudnia 2006 - 21:55
Miałem zamieścić foty więc tak to wygląda
wonderful
:mrgreen: