jaka sprężarka klimatyzacji
Napisany 11 marca 2009 - 01:48
W trakcie jazdy wszystko jest w porządku. Problem tylko przy ruszaniu z miejsca.
Założone: nowy docisk (LUK), tarcza (Sachs) i łożysko (LUK).
Napisany 12 marca 2009 - 08:05
może ktos jeszcze potwierdzi moje przypuszczenia bo czasami w korku to nieidzie jechać i trzeba dobrze gazem operowac
tylko dziwne bo u mnie zaczeło sie to po 500km od wymiany a u ciebie
Napisany 12 marca 2009 - 08:16
a nie jakaś tam hydraulika ( to nie kran z wodą )
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 12 marca 2009 - 08:17

Napisany 12 marca 2009 - 08:24
a tak na marginesie bo niepamietam sporo roboty żeby go wymienic i jakie koszta tego byly by bo pewnie przed zlotem mnie jeszcze czeka wydatek
i jak długo tak mozna jeżdzic
dodam jeszcze ze na starym sprzegle było ok,a na nowym jest lipa to jak zbieg okolicznosci nie sądze
Napisany 12 marca 2009 - 08:47
no wlasnie jeb... wysprzeglik koles mial problem z odpowietrzeniem i odpowietrzaliśmy przez prawy zacisk a kolo zamachowe bylo ładne
a tak na marginesie bo niepamietam sporo roboty żeby go wymienic i jakie koszta tego byly by bo pewnie przed zlotem mnie jeszcze czeka wydatek
i jak długo tak mozna jeżdzic
dodam jeszcze ze na starym sprzegle było ok,a na nowym jest lipa to jak zbieg okolicznosci nie sądze
Jak można odpowietrzyć sprzęgło przez układ hamulcowy :confused:
no to masz na pewno źle odpowietrzone
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 12 marca 2009 - 09:00
Napisany 12 marca 2009 - 12:55
Jak można odpowietrzyć sprzęgło przez układ hamulcowy :confused:
no to masz na pewno źle odpowietrzone
Marku on odpowietrzał przez zacisk podłaczył przewód pod odpowietrznik i pociągnął go do siłownika koło skrzyni ,mówił mi ze płyn zlecial cały i musi tak zrobić a ja pompowałem hamulec ,siedziałem w aucie i w koncu sprzegło sie pojawiło
jest odpowietrzone dobrze bo pedal bierze dobrze i cały czas jest ok wiem jaki jest objaw zapowietrzenia:D
tylko dziwi mnie to szarpanie:(
Napisany 12 marca 2009 - 13:08
Napisany 12 marca 2009 - 15:27
leci po prostu koło dwu masowe
Co oznacza to stwierdzenie? Kiedy się koło dwumasowe wymienia? I co ma do tego temperatura?
U mnie odpowietrzyło się bez problemu, ale jeszcze sprawdzę przy okazji.
Aha, i jeszcze dlaczego przed wymianą było dobrze? Dodam , że wymiana była z powodu pęknięcia słoneczka w docisku.
P.S. Znalazłem fajny artykuł na temat koła dwumasowego (sam powiem szczerze nie wiedziałem jak to działa)
http://www.auto-swia...ie,14995,1.html
nadal nie wiem, dlaczego na zimnym jest dobrze, a na rozgrzanym źle.
i jeszcze filmik
Napisany 16 marca 2009 - 08:25
2.0 16vA jaka mże być cena koła dwu masowego używanego(czy się opłaca?)/nowego ?
http://moto.allegro....e_warszawa.html
2.5 td
http://moto.allegro...._zamachowe.html

Napisany 17 marca 2009 - 20:12
Napisany 17 marca 2009 - 21:54
Napisany 17 marca 2009 - 22:37
Napisany 14 maja 2009 - 07:42
Napisany 14 maja 2009 - 07:47
Napisany 14 maja 2009 - 07:47
Napisany 14 maja 2009 - 07:48
Napisany 14 maja 2009 - 09:34
jaką sprężarkę wstawić, czy pasuję np od 2,0 8V lub 3,0 albo od omegi c tylko w benzynie bo skończyła mi się sprężarka. Magnes cały czas sklejony a czynnika chłodzącego po nabiciu starcza na dwa tygodnie. Pomocy
w Bfl montowali troche inne sprezarki - cos ze sprzeglem - ciszej sie zalaczaja. ale spokojnie mozesz starsza wsadzic - bedzie dzialac
a to i ja sie podepne pod temacik .... mianowicie .... ładowana czynnikiem instalacja w zeszłym roku, raz na jakiś czas przez zime uruchamiałem klimke a teraz jak ciepłe dni to by sie przydała ale niestety - nie chłodzi .... wycieków nie widać, spręzarka się załancza i co jest grane?? doładować
czynnika czy co??
albo za malo czynnika albo sprezarka stracila wydajnosc. niestety wizyta u kolesia od klim wskazana - niech podlaczy mierniki i bedzie wiedzial